Tur i kärlek och spel?
Med Sveriges nyaste casinon kan du få tur i både kärlek och spel!

Med freespin kan du testa att spela för nöjes skull.

» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «Bostadspolitiken är en viktig fråga då alla ska ha rätt att ha en grundläggande trygghet genom varaktigt boende. Det är därför viktigt att det finns en konstruktiv dialog kring boendet och att beslutsfattare lyssnar på sina kunder, price tillika hyresgäster, och ledarskapet från politiker och tjänstemän är viktigt för om hur ett tryggt boende ska tillämpas i den operativa verksamheten till gagn för hyresgästerna.


Krama Mig ser tillbaks på år 2013 och presenterar ett axplock om intressanta händelser under 2013 kring allmännyttan.

Sälja allmännyttiga bostäder?


Att renovera eller sälja
– det har varit frågan för Botkyrka kommun i södra Stockholm. Det har under 2013 beslutats om att 1300 hyreslägenheter ska säljas från allmännyttan till privat aktör, vilket mötts av motstånd av ideella krafter i form av nätverket ”Alby är inte till salu”.

Med försök till att få till stånd en folkomröstning och genom opinion har nätverket gjort ett hedersvärt arbete för att få kommunen att ta ett ansvar för allmännyttan, dock utan resultat.

Att Socialdemokraterna valt att säga ja till försäljningen är anmärkningsvärt, då de vill att alla ”ska ha möjlighet att leva i bra bostäder till rimliga kostnader” och att detta, enligt Krama Mig, finns bäst förutsättningar genom att ha kvar ägandet inom kommunal regi i stället för hos privat aktör.

All heder till nätverket ”Alby är inte till salu som visar på att det finns ideellt engagemang för boendefrågor och att det är en viktig fråga för många.


Bertil Rignäs avgår som vd


Efter SvT:s granskningsprogram ”Uppdrag Granskning”´s avslöjande
om att Bostadsbolaget i Göteborg godkänt felaktiga kvitton för sin VD Bertil Rignäs, där han redovisat kläder som kundrepresentation, så har bostadsbolaget valt att avskeda VD´n.

Om kvalitetssäkring och bra åtgärder vid brister hade funnits på plats från början, hade bostadsbolaget förmodligen inte hamnat i den situationen där Rignäs hade fått lämna bolaget. Krama Mig har förhoppning om att bostadsbolaget lärt sig någonting och att de kan bra bättre rutiner och intern- och externkommunikation.


Hedenberg lämnar allmännyttan


Åsa Hedenberg slutar, på eget initiativ,
efter endast några år posten som vd för Huge Fastigheter AB och lämnar allmännyttan efter drygt ett decennium. Krama Mig har förhoppning om att bostadsbolaget i Huddinge hittar en kompetent VD som både vill och kan leda och fördela arbetet inom bolaget på ett sådant sätt som gagnar bolagets kunder och ägare.

2014 ett år med hyresgästen i fokus?


Att kommunerna ska ha ett ägardirektiv
där det ska finnas ett bostadsbolag som ägs av kommunen anser Krama Mig vara viktigt, då det är bra att kunna ha full insyn och kontroll över verksamheten, om man har bra kvalitetskontroller och kan utkräva ansvar när kontrollerna brister. Krama Mig har målet om att alla kommuner ska ha minst ett allmännyttigt bostadsbolag (vilket är anslutet till SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag) och att hyresgästerna sätts i fokus i den operativa verksamheten. Våga tänka trygghet. Våga tänka bra ledarskap. Våga tänka kundperspektiv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2013-12-15 klockan 09:02. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter