Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Under ett par veckor har hatbrott uppmärksammats, men är det egentligen så farligt att dejta någon som du träffat på nätet?

Några tankar kring vad du bör tänka på vid nätdejting

Visst är det härligt att dejta och känna fjärilar flyga runt i magen minuterna innan du träffar din drömprins. Att känna visst nervositet är naturligt, för det visar på att det finns ett genuint intresse att finna den perfekta partnern. Att dejta ska kännas härligt och roligt, men vad ska man egentligen göra när risken finns för att det finns våldsbenägna individer som har annat syfte än själva dejtandet?

Det har uppmärksammats en del kring mord med hatbrott som motiv och situationen har varit att brottsoffren och mördaren har kommit i kontakt med varandra via internetforum för att sedan träffas på riktigt för en dejt. Det slutar inte som i sagornas värld, där prinsen får sin prinsessa, utan att en persons liv slutar drastiskt. Är det farligt att dejta eller vad kan vi tänka på att det ska vara roligt att dejta, utan risk för våra liv?

Träffas alltid på ett neutralt ställe!
Träffa din dejtingpartner på en offentlig plats – det finns aldrig några garantier att den du pratat med är så snäll som din dejtingpartner påstår. Du vet ju inte heller om han har de där fina bruna ögonen som han har på den där snygga bilden. Förslagsvis träffas ni ute ett par gånger innan ni bestämmer för att ses hemma hos varandra, så att du kan känna dig avslappnad och känna dig säker tillsammans med din dejtingpartner.

Var uppmärksam!
Även om din dejtingpartner verkar trevlig på telefon och ert gemensamma internetforum och dejtingsajter och vältalig vid era första dejter, var uppmärksam för eventuella personlighetsförändringar, för det kan visa på att din dejtingpartner visa en annan sida av sig.

Kontrollera gärna!
Det kan vara ett konstigt tips, speciellt när du svävar på de rosa molnen. Sverige är mer offentligt än vad folk vill tro, checka gärna med folkbokföringen och Skatteverket att din dejtingpartner finns där – personnummer, bostadsadress, inkomstdeklaration och betalningsanmärkningar är offentliga handlingar, såvida inte din dejtingpartner har skyddad identitet. Nu menar vi inte att alla dejtingpartners är puckon, men för att undvika att du träffar på en ”sol och vårare” som är ute efter dina pengar, finns det enkla sätt att kolla upp. För varför skulle din dejtingpartner ljuga om sin ålder eller var han bor någonstans – om han är seriös?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2011-08-28 klockan 07:00. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter