Tur i kärlek och spel?
Med Sveriges nyaste casinon kan du få tur i både kärlek och spel!

Med freespin kan du testa att spela för nöjes skull.

» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


När jag var yngre, drug och man fick höra uttrycket ”du väljer om du ska vara lycklig eller ledsen” så vill jag minnas att jag blev fruktansvärt förbannad, this inte fan VILL JAG må så här pissigt??
Men efter att ha drabbats av en stroke vid 16års åldern, efter att ha hamnat i ett självdestruktivt och flera års lång depression och efter att alltid bara haft mig själv att lita på och endast haft min egna hand att hjälpa mig upp efter att jag ramlat. Efter allt det där, hur mycket det där nu än är, vet jag att man väljer visst sina dagar.
Genom att ha jobbat med mig själv inom mindfulness, läst om toltekernas sätt att nå personlig frihet. Vet jag nu, att vi är alla ensamma. Vi är alla lika nakna. Vi är alla lika sköra och att många, liksom jag hällt salt i såren på varandra och oss själva.

Det är okej att må dåligt, att vilja ge upp allt, vilja försvinna, vilja fly och bara skrika rakt ut hur mycket man hatar sitt liv. Det är okej. Men det är skillnad mellan att vilja och att göra. Om du väljer att ge upp, om du väljer att fly och faktiskt gör det. Så ger du inte bara upp situationen, du ger även upp dig själv. Om man väljer att stanna kvar i smutsen och lära sig av den. Om man väljer att skaffa sig en lite hårdare hud och fortsätta gå med ett leende på läpparna, det är en äkta krigare för mig.

Om du blir nerslagen av klåpord, utfrysning, mobbing, ensamhet, isolering, depression etc, men fortsätter gå med huvudet högt och ett leende på läpparna så växer du.
Tro mig, jag har varit där. Jag har varit nere i skiten, och vänt. Och just i stunden när du känner för att bara fly, ge upp. Just i stunden då du säger att du nu nått botten, så har du inte det. För då skulle du inte kunna säga att du nått den. Där nere finns det inga ord. Där finns det bara mörker och då är du ensam med dig själv och dina känslor. Och eftersom det är dina känslor. Eftersom det är dina automatiska tankar över hur dålig och ensam du är, så är det även dina känslor som kan ändra på detta. Räta på ryggen, se dig själv utifrån och dra dig själv ur det elände du befinner dig i. du måste lära dig att vända uppmärksamheten ut ifrån ditt mörker, till förståelsen att du har kontrollen över ditt liv. Du har kontrollen i dina egna händer. Du kan förvandla helvetet till ett himmelrike. Kunskapen finns där inom dig. Den väntar bara på att du ska använda dig utav den. Nyckeln är medvetenhet, att vara medveten om inte bara situationen utan även kontrollen som du äger.

Jessica Thåström

Jessica Thåström

Människan är byggd för egoism. Ingen annan kommer hjälpa dig hela vägen. Det är bara du själv som kan det. Då kommer du också kunna se tillbaka med stolthet över att du inte behövde bli räddad av någon annan. Varför skulle du? Du räddade ju dig själv.

Jessica Thåström, fristående krönikör

Att bry sig om varandra i vardagen är en enkel handling och du kan – med små, link enkla medel – visa att du är solidarisk till både nära och kära och människor som du inte känner. Frågan är hur solidarisk du vill vara…

Solidaritet – ett utnött ord?

Det finns ord som kan kännas utnötta för många – som vård, skola, utbildning och skatter – och som används på olika sätt av företrädande politiker. Ord som används för stunden, ibland utan faktisk innebörd, av politiker för att vinna billiga poäng på motståndarens bekostnad, i en jakt för att få massmedial uppmärksamhet.

Även ordet solidaritet (som kommer från latin och betyder ”hela summan”) kan vara ett utnött ord och som används i sammanhang avseende kollektivs intressen eller gruppers bästa. Solidaritet är ett sätt att vara hänsynsfull till andra människor, oavsett om det är grupperingar i din närområde eller om det gäller global solidaritet.

Att använda slagkraftiga ord, som är eller känns utnötta, märks inte minst i samband med valrörelser och vid olika debatter, med syfte att vinna väljarnas röster. Det kan därför vara en konst att tänka ett steg längre än en valdag eller en debatt och kunna stå för sina ord och tillämpa detta praktiskt i vardagen.

Flockdjuret med olika förutsättningar

Vi människor är ett flockdjur som placerar oss i olika fack och grupper; på jobbet äter vi gärna lunch med kollegor från samma avdelning, på fritiden umgås vi med vänner som vi delar likvärdiga värderingar med och i skolan kan vi bli placerade i grupper för att utföra olika projektarbeten. Vi har alla olika förutsättningar och dessa kan medföra att vi grupperar oss på olika sätt, ibland frivilligt och ibland ofrivilligt. Att visa omtanke och respekt för andra människor, i samma gruppering och i andra grupperingar, är viktigt för oss alla – inte minst för att kunna fungera i olika sociala sammanhang. Solidaritet är att bry sig om sin omgivning oavsett hur vi placerar oss och vilka förutsättningar som vi har.

Att visa solidaritet är något som vi alla gör, mer eller mindre, när vi träffar andra människor och skapar nya kontakter. Solidaritet behöver inte vara något abstrakt eller bara vara global solidaritet, som att bry sig om att barn i andra länder har mat för dagen och tak över huvudet eller att arbetstagare har en viss grundtrygghet, oavsett om det är i en fabrik i Göteborg eller i en gruva i Chile. Aftonbladet belyser barns olika förutsättningar i Sverige i Barnfattigbloggen och Global Happiness strävar efter att öka individers lycka och välbefinnande i vardagen – för vi har alla olika förutsättningar och upplevda behov och det gäller att vara solidarisk och se till individerna och att alla har likvärdig grundtrygghet i vardagen.

Visst kan det vara kul ibland att vara ”vi mot dem”; som när Sverige möter Finland i vänskapsmatcher i fotboll eller hockey, där det finns en glimt i ögat och matchen inte spelas med blodigt allvar (även om det kan vara kul att krossa motståndaren med en mängd mål).
Ibland kan det dock tendera till att gå för långt med att gruppera människor och mentaliteten ”vi mot dem” – som när man säger att ”vi kan inte hjälpa alla i världen” när man pratar om biståndspolitik eller ”de kommer och tar våra jobb” när man pratar om integration på den svenska arbetsmarknaden. För solidariteten bygger på att visa hänsyn till andra individer och att skapa förutsättningar till en bra grund för alla.

Visst kan du visa solidaritet!

Att visa hänsyn och medmänsklighet är något vi alla kan göra – även när det kommer till utnötta ord som vård, skola, utbildning och skatter – och utifrån den ideologi som vi har, ges detta i uttryck på olika sätt. Solidarisk kan du alltid vara, oavsett om du är i en jakt efter massmedial uppmärksamhet eller inte – att köpa rättvisemärkt kaffe, te och mjölk är ett sätt att ta ställning och kostar dig ett par kronor extra och ger möjligheter till att anställda får skälig lön för sitt arbete. Ha ett leende när du går i centrum och det kostar dig ingenting, men ger möjligheter till människor att få glädje och att dela med sig av sin glädje till andra människor.

Våga bry dig om andra människor och våga säg ifrån om du ser orättvisor – ordet är en maktfaktor som du enkelt kan använda dig av och som kan skapa förändring och en bra grund till solidaritet . Ställ dig inte frågan om du kan vara solidarisk – utan hur du kan vara solidarisk i dag!

”Låt mig citera en god vän till mig som tidigare sa i dag; `om en man kan skapa så mycket hat, check kan man bara föreställa sig hur mycket kärlek vi tillsammans kan skapa´. Våld föder våld, more about hat föder hat. Det får inte vara en god lösning. ”

Kloka ord från en ung kvinna som nyligen varit med i ett terrorattentat, ibland behövs inte mer än att kämpa för det goda i stället för att endast se det onda…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2012-07-22 klockan 15:39. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter