Tur i kärlek och spel?
Med Sveriges nyaste casinon kan du få tur i både kärlek och spel!

Med freespin kan du testa att spela för nöjes skull.

» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Är kärlek till en känd person en flykt från verkligheten?

Visst har vi alla varit förälskade i en idol eller kändis. Hysterin kring kändisskapet har alltid funnits under alla tider. Varför blir vi egentligen förälskade i någon som är ”så långt i från oss”?

Eric Saade idolen

Förälskad i Eric Saade?

Vi har alla sett dem vid konserter och i publiken vid TV-uppträdanden – alla tonårstjejer som skriker sig hesa hysteriskt när deras idol kommer ut på scenen. Det går ibland så långt att vissa svimmar av lycka och glädje vid synen av sin stora idol. De har skyltar där det står ”Jag älskar dig, diagnosis sick du är min idol” och andra kärleksförklaringar i hopp om att Han med stort H ska se just dem.

Detta är inget nytt fenomen, utan funnits i alla tider; kärleksdyrkan till Ringo Stari Beatles, Richard eller Louis i bröderna Herreys eller Måns ”Mums-Mums” Zelmerlöw. För att inte tala om alla pojkband som fanns under 1990-talet; hur många var det inte som svimmade när N.K.O.T.B, Take That eller East 17 äntrade scenen?

Hur kommer det sig egentligen att många av oss dyrkar en kändis så mycket att vi kan tänka oss att bli en groupie för att få visa vår kärlek? Kanske är det bara en vilja att få drömma oss bort till en drömprins som tar oss som en prinsessa till sin vita häst och rider i väg i solnedgången? För hur stor är egentligen chansen att Robbie Williams, Tony Mortimer eller Måns ”Mums-Mums” Zelmerlöw egentligen ser just oss där bland tiotusentals i publiken? De har säkert sitt på sitt torra när de kommer hem och även om de skulle vilja göra någonting med ett big fan, varför just med oss?

Kanske är det så att vi inte vill känna äkta kärlek, utan vill ha kärlek på avstånd. Genom att dyrka en kändis och vara kändiskåt, så behöver vi inte känna frustration av att kanske få ett nej om vi finner vår äkta kärlek? Vi kanske väljer att ha denna kärlek på avstånd i stället för att ta risken att visa våra känslor för någon?

Vad är egentligen rädslan av att visa äkta känslor för någon? Vill vi inte ha den där närheten och ömheten som ingår i äkta kärlek? Vad är vi egentligen rädda för – att visa att vi kan bli sårade? Vad får oss att tro att chansen att få Robbie Williams och Måns ”Mums-Mums” Zelmerlöw som vår partner är större än att få någon i vår närhet som vi faktiskt älskar och vill visa kärlek till?
Visst är det en obeskrivlig, cost men underbar, salve känsla att få höra de vackra orden från den man älskar allra mest och våga ge dessa utan krav på motprestationer eller ha något som baktanke.

De tre orden ”att älska dig” – eller ”jag älskar dig” som också är magiskt – ska användas med omsorg, oavsett i vilken fas i relation som ni befinner er i. Ni kan inte ta något för givet i relationen och det gäller att ta plats i en relation – för syns och hörs ni inte när ni är med varandra, om ni inte vill eller kan ha en bra kommunikation med varandra, kommer kärleken i er relation att sina ut som vattnet i en sil.

Förhållandet ska skapa magi och det är ni som gör de häxkonster som krävs för att bevara glöden och passionen i relationen. Känner ni att kärleken är på väg att ta slut, måste ni se över för att se om ni vill och kan få tillbaka glöden i relationen eller om ni ska gå skilda vägar och se om ni kan bibehålla en vänskap framöver.

En kärleksrelation är ingen dans på rosor, som det kan verka i romantiska filmer eller i sagornas värld – för det gäller att få din tjej eller kille att älska dig mer för varje dag som går. Hur vill du visa din kärlek i dag?

Född för att älska?

Kommunikation är A och i O i alla relationer och ibland behöver vi inte använda ord för att uttrycka våra känslor, ibland kan avsaknaden av ord eller på vilket sätt vi använder vår kropp i att uttrycka påverka hur mottagaren uppfattar vad vi tycker och tänker. Men när ordet väl används, är det spanska eller tyska språket mest romantiskt?

Anders Svensson är kärleksfull...”Nacida para amar” är spanska och betyder ungefär ”född för att älska” och den tyska översättningen ungefär ”geboren um zu lieben”. Tänk dig hur en spanjor och en tysk uttrycker dessa meningar – eller ”jag älskar dig” – med ord och hur de kan använda sina händer, ansiktsuttryck och övriga kroppsdelar – vem och vilket språk är mest romantiskt, enligt dig?

Det är många som tycker att det är magiskt med Medelhavet och det är ofta en skillnad mellan på vilket sätt en spanjor eller italienare använder sin kropp i sin kommunikation för att visa att man kan älska, jämfört med en nordeuropé och vi drömmer om att ha en romantisk weekend i sydliga länder.

Lyssna på en kärlekssång – som Ninas ”Nacida para amar” – och jämför med svenska kärlekssånger att älska till, vilket språk finner du som mest romantiskt? Det finns visserligen kärleksfulla artister som kan vara minst lika romantiska – som Jonas Altberg och Dima Bilan – som underhållare från Medelhavsområdet, men det spanska språket vinner över det tyska och språk från det germanska språkträdet.

Ovanstående inlägg publicerades 2011-12-04 klockan 14:02. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter