Tur i kärlek och spel?
Med Sveriges nyaste casinon kan du få tur i både kärlek och spel!

Med freespin kan du testa att spela för nöjes skull.

» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Musikaliska drömmar

Nu är Eurovision 2019 är snart här, och de kommande vinnarna kommer att bli världskända över en natt. Någons största drömmar kommer att gå i uppfyllelse lördagen den 18 maj när Eurovision Grand Finale kommer att äga rum.


Har du någonsin känt att du vill packa väskan med din talang och ge dig ut i en värld som är okänd? Har du blivit förtjust i tanken på att leva i en plats där dina drömmar är det enda som guidar dig? Genom tiderna har tusentals ambitiösa sångare över hela världen känt exakt sak. Vid någon tidpunkt i livet har de fattat beslutet att gå i full kraft mot en dröm om att vinna stort. Att vinna Eurovision Song Contest.


Om Eurovision Song Contest


Det är nog inte så många svenskar som inte är bekanta med Eurovision Song Contest, även om många inte är så bekanta med tävlingens historia. Det är alltså en tävling för sångare och låtskrivare som har hållits varje år sedan starten 1956. Tävlingen har sitt ursprung i den enormt populära San Remo-festivalen i Italien. Den kallas även Festival Della Canzone Italiana, och under festivalen hålls det en årlig musiktävling i staden San Remo. Det har sedan utvecklats till ett världsomspännande event, och en enorm gala som ses av miljontals människor. Den är öppen för alla europeiska länder samt oftast även några övriga inbjudna länder, bland annat Australien.

Eurovision Song Contest 2019 är den 64:e upplagan av musiktävlingen. I år hålls tävlingen i Tel Aviv, eftersom den färgglada artisten Netta Barzilai vann tävlingen förra året. Då hölls tävlingen i Lissabon, och hennes populära låt ”Toy” var en hyllning till metoo-rörelsen.

Tävlingen har skapat tusentals superstjärnor under åren som gått, och lär göra så även i år. Några av de stora artisterna som varit med och fått en lysande karriär är ABBA och Celine Dion. Det innebär att de flesta artister som deltar har höga förväntningar, och det inte alls är omöjligt att karriären kommer att ta fart fortare än de hinner ana.


Överraskningar och spänning


Hittills har Eurovision 2019 fört med sig en uppsjö av överraskningar, spänning och en fantastisk upplevelse för alla sångare och åskådare. Några länder fick tyvärr inte komma längre än till den första semifinalen, och kommer därmed inte med i den stora finalen på lördag. De eliminerade länderna är Belgien, Finland, Georgien, Ungern, Montenegro, Polen och Portugal.

Utröstningen skedde dels genom röster från TV-tittare, samt av en jury från varje medverkande land. Även i finalen kommer artisternas öde, och kanske även framtid, att ligga i händerna hos både en jury och hos den europeiska befolkningen. De länder som gick vidare från den första semifinalen är Australien, Vitryssland, Cypern, Tjeckien, Estland, Grekland, Island, San Marino, Serbien och Slovenien.

Eurovision har sänts på TV varje år sedan debuten 1956, vilket gör det till den längst löpande årliga internationella tv-tävlingen. Det är även en av världens äldsta musiktävlingar. Men spänningen och dramat i Tel Aviv 2019 är inte bara för de medverkande artisterna, utan även något vi alla kan ta del av genom att satsa på vem vi tror har potential att bli Europas nästa megastjärna. Kanske din dröm också slår in, om du väljer rätt vinnare?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2019-05-15 klockan 23:07. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter