Tur i kärlek och spel?
Med Sveriges nyaste casinon kan du få tur i både kärlek och spel!

Med freespin kan du testa att spela för nöjes skull.

» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Jag är bara älskad när jag inte ser
Hur illa du gör mig
Jag älskar när du ser
Hur illa du gör mig

Jag älskar att visa mig orädd 
när du försöker kväva mig
Jag älskar hur du gör mig liten 
när jag känner mig enorm

Jag älskar när du ger mig 
ett trött ärligt svar 
Jag är bara älskad
när jag älskar mig själv 
Då älskar jag för alltid dig


Torbjörn S. Brandhill

Svartsjukan – ett olämpligt sällskap

”När kärleken gör ont, troche hur kan man då gå vidare? Jag är drabbad av den äckligaste och mest avskyvärda sjukdomen jag vet, medical svartsjukan.

Den var borta under flera år, men när jag träffade min nuvarande pojkvän sen tre år tillbaka kom den tillbaka till mig. Den kom absolut inte direkt, utan efter det första halvåret av ”kärlekshormoner.” Jag har skyllt på att den kom dagen före jag skulle föda vårt barn (det blev bestämt en igångsättning), då jag såg min pojkvän gå tillsammans och skrattandes tillsammans med sitt ex. Jag trodde jag skulle tuppa av på plats, hjärtat hamrade, allt gick i slowmotion, jag kände hur blodet rusade i kroppen och blev av en så simpel sak så otroligt sårad. Men det började egentligen före det.

När jag blev gravid kände jag mig plufsig och ful, och tyckte att alla andra kvinnor var vackrare, snyggare och sexigare än mig. Sen dess har allt bara barkat iväg, fast jag gör mitt bästa för att inte låta min sjuka gå ut över min sambo, så blir jag på dåligt humör så fort jag ser en snygg kvinna, ute på stan eller i tv´n, det spelar ingen roll. Jag är så sjukt avundsjuk och svartsjuk att jag varje dag planerar mitt liv efter detta. Vi mår båda dåligt av detta, han vet att jag inte vill vara sån här, men han känner sig skyldig (till mig) att inte prata med kvinnor för mycket osv. För han vet att jag blir sårad, fast jag sagt att han ska strunta i mig och låta mig våndas ifred.

Jag har skitdålig självkänsla och har köpt många böcker för att försöka bygga upp den, men det är bara bättre ett tag, sen ramlar jag tillbaka fast jag kämpar emot. Jag hatar det här, jag är MAMMA och vill inte vara på det här sättet. Visst lägger jag mer fokus på vår sons behov, tack och lov. Men svartsjukan är ändå här och jag vet inte hur jag ska bli av med den. Jag hatar mig själv för att jag är så här… men vet inte hur jag kan hjälpa oss. För jag  är så pass vuxen, att jag förstår att svartsjuka aldrig för människor närmare varandra, utan längre ifrån….och det är ju det som är så förargligt, för det är det sista jag vill…. /Ledsen Elin”

Svar från Krama Mig

Svartsjuka är någonting som kan vara av både godo och ondo – vi behöver alla vara lite svartsjuka för att känna att vår partner är den rätte för oss. Det får dock inte gå överstyr så att svartsjukan tar över vår relation med vår partner och det känns som det har gjort det för dig i din relation. Du nämner att du har förbättringsmöjligheter när det gäller din självkänsla och det är något som alla behöver arbeta på, kombinerat med öppen kommunikation och tillit. Ni verkar ha pratat igenom en del kring din svartsjuka och se vad ni kan göra för att förbättra er relation, så att detta hamnar i fokus i stället för din svartsjuka. Vad saknas hos din nuvarande partner, som ditt ex-partner har och ställ dig frågan ”Vad hos min nuvarande partner gjorde att jag älskar honom och att jag vill vara i denna relation?”. Börja med dejting igen med  din nuvarande partner och känn fjärilarna i magen och känn efter varför du älskar din nuvarande partner. Det är viktigt att ni koncentrerar er på nuet, respekterar dåtiden och ser fram emot en fortsatt gemensam framtid.

Förhoppningsvis har du fått lite infallsvinklar på hur du kan skapa en sund relation och svartsjuka är något som är bra att ha – så länge du har kontrollen över den… /Kramar från Krama Mig
Elin, here som ställde en fråga om hur hon kan bli av med svartsjukan, illness har skickat ett nytt mail till Krama Mig, där hon berättar:

”Jag var ledsen, svartsjuk och kände mig bedrövlig. Jag kände mig svag och att vara svartsjuk är ju typ tabubelagt i det här landet. Så FÅR man ju faktiskt inte känna, än mindre får man reagera och agera på sina känslor om man ska uppträda ”exemplariskt”.

Mina skuldkänslor som jag hade lättades lite, tack vare det svar som Krama Mig gav och jag har arbetat till och från ganska hårt för att få mitt förhållande att fungera. Det mesta löste sig när jag började arbeta heltid och helt enkelt inte hade lika mycket tid och ork att lägga på ”svartsjukefunderingar.”

Jag vet inte vad jag ska skriva, men tiden läker det mesta, och idag känner jag tillit och förtroende för min sambo, dock något han inte fått gratis, utan fått jobbat sig till han med. Men utdelningen är nu för oss båda… jag känner mig trygg, och han kan göra ”normala” saker som att resa och träffa kompisar osv utan massa bråk!

Men visst, kommer svartsjukan tillbaka rätt som det är med dunder och brak, men jag kan åtminstone hantera den bättre nu än vad jag kunde förr. Älska dig själv och gör saker som DU mår bra utav är de bästa råd jag kan ge… och fria hellre än fälla ;)”

Bra att förhållandet är bättre!


Det är glädjande att höra att du kan hantera din svartsjuka på ett annat sätt i dag än vad du gjorde för ett år sedan. Krama Mig håller med om att tiden läker många sår, även om det är en process som båda parter i en relation måste arbeta med. Fortsätt att kämpa för en sund relation med din partner, så kommer du se att tillit och öppen kommunikation är bra. //Kramar från Krama Mig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2013-02-24 klockan 11:30. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter