Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Rosa Parks - myhero.com

Rosa Parks – myhero.com

”En positiv förebild är Rosa Parks. Scenariot kanske ni känner till men jag drar det ändå: En kväll i december i Montgomery, Alabama i USA sitter en svart kvinna på bussen hem från sitt jobb. Året är 1955, tror jag, och det är så att om en vit vill ha en svarts plats på bussen så är den svarta skyldig enligt lag att ge bort den. En vit man kommer och kräver Rosa Parks plats.

Men Parks gör något historiskt: Hon säger ”Nej.” i ett land som fortfarande har rena apartheidlagar vågar hon stå upp för människovärdet bara genom denna enkla handling. Detta ”nej” kan tyckas vardagligt för oss men för Rosa Parks innebar det att hon blev gripen. Men hennes handlande inledde en 381 dagar lång bussbojkott från de svartas sida. Senare bekräftade USA:s högsta domstol att segregerade kollektivtransportmedel stred mot grundlagen.

Jag bär en liten bild med tillhörande text av Rosa Parks i min plånbok. Detta för att påminna mig om modighet. Det lyckas inte alltid men jag försöker så gott jag kan. //EvaLis Adolfsson”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2012-08-01 klockan 06:00. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter