Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Att dejta är kul – med rätt mål!
Det ska vara roligt att dejta – oavsett om dejten blir lyckad eller misslyckad. Om din dejt blir lyckad eller ej, är upp till dig, din dejtingpartner och vad ni har för mål – om ni har avsikt för att ha en varaktig relation, men känner att ni inte passar för varandra, är det en misslyckad dejt om ni inser det redan under första dejten? Om du känner att det finns chans till romantik, är det en misslyckad dejt om du känner romantiken först vid den fjärde dejten? Ha gärna mål om vad du har för avsikter med din dejting och låt dina känslor leda dig på din väg för att hitta kärleken – det kan vara en bra vägledning för om hur många dejter som krävs för att du ska dejta framgångsrikt och nå det mål som du sätter upp.
Att tänka på inför en dejt
Du har många tankar och funderingar kring dejting och hur länge du ska dejta någon. Om du vet dina mål och syften med din dejting, får du en liten tankeställare om hur många dejter som kan behövas för att veta om det är den rätte som du dejtar. Mål och syfte kan vara ”jag vill ha en partner att vakna upp med på morgonen”, ”jag vill ha sällskap över natten”, ”jag vill ha en sommarromans” eller ”jag vill mysa med någon framför TV:n när det är kallt i vinter”. Om du söker efter en tillfällig kontakt, räcker förmodligen en dejt och vill du ha en varaktig relation är det att föredra ett antal dejter för att veta om ni passar ihop och är varandras själsfränder. Ha på dig bekväma kläder, som du annars har till vardags, även om det kan vara snyggt att ”klä upp sig” något.
Bestäm mötesplats
Att bestämma mötesplats är en fördel när du och den du ska dejta ska gå på dejting med varandra. Träffas på en offentlig plats, även om ni bestämmer er för att sitta lite avsides på ett romantiskt café. Eftersom det är första gången som du träffar din dejt (även om ni pratat med varandra hur länge som helst över nätet och på telefon), vet du inte vem du har haft kontakt med och om din dejt är den som denne utger sig vara. Känner du på dig att du kommer bli något försenad till er mötesplats, skicka ett sms och säg detta, men försök vara i tid för dejten, gärna fem-tio minuter innan – det visar på att du tar dejten seriöst.
Första dejten gyllene tillfälle
Parkbänk
Gå på promenad under dejten. Bild: Fotoakuten
Den första dejten är det gyllene tillfället för dig att presentera dig ”på riktigt” och vi vill alla göra ett gott intryck på första dejten. Förbered dig gärna på några frågor som du vill få svar på av din dejt, men låt frågorna bli så naturligt ställda som möjligt och låt konversationen ha sin naturliga gång.

Gå gärna en promenad under er första dejt, i Gamla stan, på shoppingstråken i city eller på väg till det ställe som ni ska sitta på. Gör något tillsammans på er första dejt, där ni har chans att samtala med varandra och ”spana in” varandra – kroppsspråk, agerande och hur man beter sig i sociala sammanhang. Sätt gärna mobiltelefonen på ljudlös, så att du kan ha fullt fokus på den du dejtar.

Under första dejten känner du förhoppningsvis om det känns rätt och om det kan bli aktuellt med en andra dejt. Känner du att det känns bra och det kan vara din drömprins som sitter framför dig, ställ en diskret fråga för att se hur din dejt känner sig och om ni ska ha kontakt med varandra efter första dejten. Om dejten inte känns rätt och du vill söka efter kärleken på annat håll, säg det på ett ärligt och bra sätt och avsluta dejten på ett humant sätt – så att ni inte ödslar med varandras tid i onödan. För ni vill båda gå från dejt till förhållande och hur länge som du ska dejta någon, beror på vilka mål och syften som du har och när du hittar din drömprins.

En del dejtar för att enkom söka efter en tillfällig partner och har båda samma mål är det helt ok, om ni gör saker frivilligt och allt är ömsesidigt från båda sidor. När det känns rätt för dig – oavsett om det är sex på första eller tredje dejten – är det bara du som kan avgöra och när du känner att du hittat din drömprins. Se därför till att ha bra, tydliga mål för dig själv inför dejten, så att du inte känner att dejtingen blir misslyckad (oavsett om det är sex eller varaktig kärlek som du har som mål).

Alla kan dejta
Visste du att du kan dejta, även om du inte är singel? Dejta din partner, för det är viktigt att veta vad det var som ni föll för hos varandra och att uppmärksamma de goda sidorna. Dejting är därför någonting som alla kan göra! Lycka till med din dejting och bli inspirerad av olika romantiska upplevelser som finns – med kärlek och värme som mål för både dig och din partner, kommer du nå långt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2011-08-28 klockan 07:07. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter