Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


I all kontakt med andra människor skapas en relation. Det kan ibland uppstå en situation, där man befinner sig i olika faser, vad händer då och kan man göra så att man hamnar i ”samma” fas?

Malin, 23 år, i Borås ställer frågan:

”Träffade en helt underbar kille för ett tag sedan, han är rätt så blyg och vi hade inte så mycket kontakt med varandra i början men jag fick ändå känslan av att han var intresserad. Sen träffade jag honom på en fest och det slutade med att vi kysstes och hade sex. Efter det så har vi fortsatt att träffas fast inte så ofta på senaste tiden som tidigare.

Sedan två dagar tillbaks så ville han att vi skulle träffas, han sa att han ville prata med mig om något. Kände direkt att det var något som var fel och då sa han att han mår psykiskt dåligt och att han bråkar med sin ex-flickvän. Därför kan han inte tänka sig att träffa mig som vi gjort förut men sa att vi kan vara vänner. Jag blev så chockad och ledsen att jag inte visste vad jag skulle säga. Sen så frågade han mig varför en så fin och underbar tjej som jag vill vara med en sån person som han.

Är så förvirrad, var det vi hade tidigare inte på riktigt, tar känslor bara slut så utan vidare eller vill han tillbaka till sitt ex. Vet inte vad jag ska ta mig till nu, finns det någon chans att han kommer tillbaka? Till saken hör att jag har blivit väldigt bränd i ett tidigare förhållande och inte velat ha någon ny relation förrän nu då jag verkligen känner så mycket för den här killen och dessutom känt att jag kunnat lita på honom.

Mår så dåligt nu… Tacksam för svar”

 

Emelie Eliasson

Emelie Eliasson

Emelie Eliasson svarar:
Hej Malin!

Jag förstår att du är i en väldigt jobbig situation med den här killen. Men som jag har förstått verkar han ha det väldigt jobbigt med både sig själv och sitt ex. Men som jag ser det så är det ett sätt att visa att han verkligen tycker om dig. Hade han inte haft känslor för dig så hade han aldrig sagt att han velat prata med dig, och inte heller erkänt att han mår psykiskt dåligt. Att han berättade det för dig visar att han är ärlig. Dessutom tror jag att han, förutom att reda ut problem med sig själv, antagligen försöker reda ut problemen med sitt ex, med tanke på att de bara bråkar. Och jag tror att han bara vill vara vän med dig för att inte du ska bli inblandad i något som kan resultera i katastrof.

Jag tycker personligen att det är väldigt bra om du är hans vän, för det verkar som att han kan behöva mycket stöd. Men jag tycker samtidigt att det kan vara en bra idé – åtminstone för dig – att berätta för honom hur du känner. Jag tror att det kan vara bra för er båda att prata ut ordentligt, för kommunikation är jätteviktigt mellan människor.

En annan sak: jag vet hur det känns när man har blivit rejält bränd av ett tidigare förhållande, men låt inte det hindra dig. /Kram Emelie

Melinda

Melinda

Doktor Melinda svarar:
Malin!

Jag tror att den här killen har känslor kvar för sitt ex. Men han tycker nog bra om dig också, som person åtminstone, för hans beteende mot dig verkar respektfullt och ärligt. Men han är förvirrad och vill inte hinna inleda något djupare som kan såra dig, därför avslutar han nu. Han mår psykiskt dåligt och vill lösa sina problem istället för att trassla in fler i dem.

Jag tror det bästa är att du försöker gå vidare. Klarar du av att ha honom som vän, så kan ni vara vänner. Men ni kanske inte borde träffas förrän dina känslor har svalnat.

Det är möjligt att ni en dag hittar tillbaka till varandra, men jag  tycker inte du ska tänka på det. Det kommer bara hindra dig från att släppa honom helt och upptäcka annat i livet, andra killar till exempel.

Kärlekens värld kan verka skrämmande när man tidigare har blivit bränd. Men man kan aldrig hitta den, om man låter sig skrämmas. Man måste våga ge människor chanser, våga se dem och våga låta dem se en själv. Men man måste inte göra det i ultrarapid.

Du har upplevt jobbiga saker förut. Och du har upplevt härliga stunder. Oavsett hur andra inblandade såg på dem, så har du din verklighet. Behåll de goda minnena, men låt dem inte hindra dig från att leva vidare. Det kommer mer gott, bara du låter bli att blunda. /Kram,  Melinda

Ovanstående inlägg publicerades 2011-09-12 klockan 17:16. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter