Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «Vi behöver stimulera och premiera det ideella engagemanget för ett samhälle, där trygghet övervinner våld! Genom att införa volontärlön går det att höja statusen på det engagemang som finns runt om i Sverige på ett bra sätt och premiera föreningar och organisationer som vill förändra med små, enkla medel.


Alla behöver vi påminnas om att arbetet för tryggheten ständigt måste pågå. Genom att kontinuerligt engagera oss själva och människor i vår omgivning, kan vi skapa ett humant samhälle, där vi tillsammans skapar trygghet och motverkar våldet i vardagen.

På Facebook kan vi se olika manifestationer mot våldet, bland annat ”Manifestation mot illegala vapen och den organiserade brottsligheten” och i Malmö genomfördes i januari genomfördes en stor manifestation med över 5 000 deltagare. I riksdagsvalet 2010 var valdeltagandet 84,63 % (www.val.se) och denna siffra är allt för låg – i en sann demokrati bör röstandelen vart fall ligga på en bra bit över 90 %. Ett engagemang är någonting som intresserar oss, samtidigt som engagemanget är någonting som vi gärna lägger över på Någon Annan. Det gäller att kunna skapa förståelse för att engagemang utgår från individer och att det krävs mer än att endast närvara vid manifestationer eller ”like-a” någonting på Facebook.

Volontärlön kan förändra vår inställning till engagemang! Genom att införa möjligheten till två dagars volontärlön per år, när du arbetar ideellt för en ideell organisation med 90-konto, kan du som individ kunna få en ökad förståelse för det samhällsengagemang som behövs, samtidigt som du kan engagera dig i en eller flera hjärtefrågor.

För cirka 45 öre per beskattningsbar hundralapp skulle vi kunna genomföra volontärlön i Sverige. Med en genomsnittslön på 25 000 kronor skulle var och en bidra med cirka 110 kronor/månad för att skapa trygghet och öka möjligheterna för att stoppa våldet. Är du beredd att bidra för att skapa trygghet i vardagen?


Marcus Arvesjö, www.KramaMig.nu


Fakta om volontärlön
  • Utgångspunkter har varit att det finns fem miljoner invånare i Sverige som har förmåga att arbeta, varav 55 % privatanställda.
  • Individer som får lön, ersättning eller bidrag av stat, kommun eller landsting har ej medtagits i kostnadsberäkningen, eftersom det inte medför någon merkostnad för skattebetalare och enkom flytt mellan olika kostnadskonton.
  • Två dagars volontärlön per år skulle medföra en total kostnad på 6 547 619 048 kronor per år (25 000 kr/mån/21 arbetsdagar * 2 dagar * 2,75 miljoner privatanställda)
  • Totalkostnaden för volontärlön blir ca 110 kr/mån/ invånare som har förmåga att arbeta (6 547 619 048 kr/5 000 000 invånare/12 månader). Fördelat i % skulle detta bli cirka 0,44% av beskattningsbar inkomst (6 547 619 048 kr/5 000 000 invånare/12 månader/25 000 kr).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2012-03-17 klockan 08:34. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter