Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Jag har på sistone funnit mig själv att tacklas med benämningen Broe Hoe. Alltså då en kvinna – like myself – är lika mycket ”broe” som ”hoe” (bestämt av de uppenbara könet.) Visst det kan väl vara kul att inte bli sedd som den typiska kvinnan som älskar att shoppa, skvallra med tjejgänget, sminka sig dagligen, bry sig om kläder på ett överdrivet sätt, dricka varannan vatten tillsammans med Cosmopolitan och föredra rosa framför grönt. Jag är inget av det där, men samtidigt är ja det ändå. Se, jag kan knappt avgöra själv om jag är en bara Hoe eller en HoeBroe!


Jag gillar att shoppa
– om jag har pengar vill säga, vilket det varit snålt om ett tag. Vem tycker inte om att snacka skit – inom viss gräns ladies and gentlemen. Visst kläder kan väl vara kul – också där inom viss gräns. Sminka mig gör jag inte dagligen och när jag gör det – inom rimlighetens ramar.


Jag dricker definitivt inte varannan vatten
– även om jag ibland borde göra just det. Skulle väl inte säga att jag gått och blivit nykterist, men mina alkoholvanor har förbättrats avsevärt – eller så har jag bara gått och blivit mer mogen än vad som kan vara kul. Hah, svamlar bort det menade samtalsämnet.


Jag menar på att det kan verkligen vara skönt
att bli behandlad som en Broe – tar för givet att alla som läser detta vet vad det innebär – eftersom killar, män, pojkar, gossar har ett TOTALT ANNORLUNDA sätt att umgås med varandra på än vi kvinnor. Jag föredrar verkligen att sitta tillbaka lutad i urtvättade mjukbrallor och spretigt hår tillsammans med en hög män som uppenbarar sig som om de inte bekymrar sig om någonting, jag vill också vara sådär bekymmerslös.


Självfallet fattar jag väl
att killar också har ångest, bekymmer och grubblar. Men jag tvivlar extremt mycket på att dem gör det i samma abnormt högt onödiga grad som vi kvinnor. Jag skulle inte heller säga att jag hatar kvinnor, snarare att jag inte känner mig bekväm i att umgås med en annan tjej. Stämningen blir alldeles för stel och tråkig. Jag vill ha bekymmerslöshet!


Fast samtidigt… om jag hamnar
i en situation med killar där jag är en Broe Hoe, och jag absolut inte vill vara det (märker ni hur jävla kvinnlig jag är? Nästintill skrattretande) så är det verkligen inte roande och avslappnat då jag tvingas ge high-five till en annan Broe som fått score med den där snygga sexiga bruden kvällen innan. Jag vill hellre ge dem en örfil, ställa mig upp och skrika ’HALLÅ! JAG ÄR OCKSÅ TJEJ!!’ men det går ju inte. Då hade jag ju förstört hela stämningen..


Suck! Dessa arma idiotiska
osynliga kvinnliga lagar om uppförande…


Jessica, fristående krönikör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2012-05-05 klockan 16:11. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter