Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Kärleken måste vårdas och hållas vid liv i alla relationer, även efter ett bröllop, men vad händer när lusten och kommunikationen inte finns där mellan individerna i relationen – ska man stanna eller gå?

Camilla, 38 år ställer frågan:

”Hej! Jag och min man har varit tillsammans i 12,5 år och gifta i 1,5 år. Vi har 2 barn, 6 och 8 år. Under ca 2 månader har jag varit totalt ointresserad av sex med min man! Men jag har inte problem med lusten, då jag är ensam med den! Jag har kommit på mig själv med att undvika närhet till min man & går helst inte och lägger mig samtidigt. Dom få gånger vi kramas så känner jag inget särskilt! Vi har hus tillsammans och har haft många gemensamma planer ang. Det plus att vi har våra barn. Mycket rör sig i huvudet nu! Om vi separerar, hur kommer barnen att må? Min man kommer att bli jätteledsen!! Eller kan vi lösa det trots mina känslor! Jag mår dåligt och får ångestliknande känslor och gråter i min ensamhet. Barnen älskar sin pappa!! Vad ska jag göra?”

 

Emelie Eliasson

Emelie Eliasson

Emelie Eliasson svarar:

”Hm, det verkar som att du har det riktigt jobbigt, Camilla. Men det viktigaste i ett förhållande, speciellt i ett äktenskap, är att kunna prata ut tillsammans och tillsammans lösa problemen. Och det är precis vad jag råder dig att göra. Säg precis vad du tycker och känner. För ärligt talat så sårar du din man ännu mer om du inte ger äktenskapet en chans. Att separera är att ge upp enligt mitt tycke, men fungerar det inte så är det separation som är den absolut sista lösningen.

Barn är, som du antagligen vet, väldigt förstående när de är små. De vet när föräldrarna har en jobbig relation till varandra och det gör att de mår dåligt. Och där anser jag att separationen är den bästa lösningen för att barnen inte ska må sämre. Men börja gärna med att ge din man och ert äktenskap en chans och försök komma på lösningar. Sätt er ner för er själva och prata ut om det som känns jobbigt så ska du se att det förhoppningsvis blir bättre. Att inte säga som du känner det är samma sak som att ljuga för honom och lögner förstör förhållanden mycket, mycket mer än sanningen. Lycka till!  //Kram Emelie

Melinda

Melinda

Melinda svarar:
Hej! Det låter som att ni har hamnat i en svacka. Älskar du inte din man längre? Känner du att kärleken och framförallt förälskelsen har dött, helt? Kanske kan ni gå i parrådgivning och komma fram till vad det här verkligen handlar om. Kanske är det dags att gå vidare till någonting nytt. Att bryta ett förhållande efter många år tillsammans är svårt, särskilt när barn finns med i bilden. Jag tycker att du ska söka dig till ett professionellt samtalsstöd. Lycka till!

Ovanstående inlägg publicerades 2011-09-12 klockan 17:49. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter