Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Att ta den första kontakten med en annan människa kan vara starten till en varaktig relation, oavsett om det är vänskap eller livslång kärlek. Man måste våga ta första steget, även om man kan få hjälp på traven…

Michael i Göteborg frågar:

” Hej Doktorn! Jag har en fråga som kanske verkar klichéartad, men tro mig, inget är en kliché när det drabbar en själv. Jag klarar helt inte av att ta kontakt. När jag väl hittat någon som jag är intresserad på nätet av kan jag sitta timme efter timme och försöka komma på något att skriva, men det låser sig helt och till sist ger jag upp eller så skriver jag vad som helst vilket förstås belönas med en öronbedövande tystnad.

Den vanligaste kommentaren på det här bekymret är att det rör sig om vanlig, enkel blyghet, men så enkelt är det inte och det blir inte lättare av att många verkar tycka att ta kontakt är något som är så uppenbart att det inte behöver förklaras. Vad skulle du råda någon i min situation? Så mycket står i alla fall klart att jag inte inte har kunnat lösa problemet på egen hand och och att jag måste bryta den trenden som jag har hamnat i. ”

 

Melinda

Melinda

Melinda svarar:
Hej. det är vanligt att man tycker att det är mer eller mindre svårt att prata med personer som man är intresserad av. Man bryr sig ju faktiskt mer om vad man får för respons när den kommer från någon som man anser vara intressant. Vad jag tycker att du ska göra åt ditt problem?

Vad jag förstår uppstår ditt dilemma när du ska skriva till tjejer på Internet. Mitt råd är att du ska undersöka vad de är för slags tjejer. Vad har de för intressen? Har ni något gemensamt? Det blir enklare att starta en konversation med en likasinnad! Visa att du är intresserad av att veta vad tjejen tycker och tänker. Många uppskattar att känna sig intressanta och ta gärna del av tips på dejting när du ska träffa nya människor.

Lycka till! // Kramar från  Melinda”

Ovanstående inlägg publicerades 2011-09-11 klockan 18:53. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter