Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Flirta, ragga eller ”sunt förnuft” – många sätt finns det att visa intresse för en annan människa. Ibland krävs det mer än bara dejtingtips för att få någon att visa sin samhörighet med.

Zaki, 18 år, i Vingåker ställer frågan:

”Hejsan!!! Jag vill ha några råd av dig, vill veta hur jag ska göra så att en tjej ska tycka om mig. Jag är romantisk kille och vill att hon ska tro på mig och allt. Och en sak till jag vet ej hur jag ska börja snacka med en tjej på nätet det lite svårt med det kan du hjälpa mig tack.”

Melinda

Melinda

Melinda svarar:
Hej grabben! Överdriv inte, det är mitt råd. Säg inte bara en massa söta och snälla saker för att verka gullig. Mena det du säger! Och var hellre lite gullig än för gullig. Du vill väl inte förstöra spänningen helt?

När du ska snacka med en tjej på nätet kan du börja med att försöka fundera ut en gemensam nämnare. Ett samtalsämne. Skriver du bara: ”Hej, läget?” utan att veta vad du ska göra när kallpratsfraserna är slut, ja då är det lätt hänt att samtalet dör rätt kvickt. Och ställ frågor! Fråga vad hon tycker om saker. Då fattar hon förhoppningsvis att du är intresserad av att lära känna henne mer. //Kram Melinda

Krama Mig svarar:
Vi tycker att det är roligt att du är en romantiker och det är en mycket bra grund för att visa sin kärlek till andra individer. Att visa sitt intresse för en annan person är både roligt och ger en fjäriljar. Det första du ska göra för att visa intresse är att börja prata med den du är intresserad av och prata om ”väder och vind”, försök hitta något gemensamt, som att fråga om ni har samma lärare i något ämne eller om hon ska äta lunchen i morgon – sedan är det bara fortsatta föra konversationen och kanske ge komplimanger när det känns rätt. Samma sak kan det vara när du ska börja prata med någon på nätet, försök gå ett steg längre än bara ”hej”, skriv ”hej, såg av din presentation att du gillar romantiska filmer, har du någon favoritskådespelare?”

Ovanstående inlägg publicerades 2011-09-11 klockan 17:46. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter