Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


När jag var yngre, och man fick höra uttrycket ”du väljer om du ska vara lycklig eller ledsen” så vill jag minnas att jag blev fruktansvärt förbannad, inte fan VILL JAG må så här pissigt??

Men efter att ha drabbats av en stroke vid 16års åldern, efter att ha hamnat i ett självdestruktivt och flera års lång depression och efter att alltid bara haft mig själv att lita på och endast haft min egna hand att hjälpa mig upp efter att jag ramlat. Efter allt det där, hur mycket det där nu än är, vet jag att man väljer visst sina dagar.

Genom att ha jobbat med mig själv inom mindfulness, läst om toltekernas sätt att nå personlig frihet. Vet jag nu, att vi är alla ensamma. Vi är alla lika nakna. Vi är alla lika sköra och att många, liksom jag hällt salt i såren på varandra och oss själva.


Det är okej att må dåligt,
att vilja ge upp allt, vilja försvinna, vilja fly och bara skrika rakt ut hur mycket man hatar sitt liv. Det är okej. Men det är skillnad mellan att vilja och att göra. Om du väljer att ge upp, om du väljer att fly och faktiskt gör det. Så ger du inte bara upp situationen, du ger även upp dig själv. Om man väljer att stanna kvar i smutsen och lära sig av den. Om man väljer att skaffa sig en lite hårdare hud och fortsätta gå med ett leende på läpparna, det är en äkta krigare för mig.


Om du blir nerslagen av klåpord,
utfrysning, mobbing, ensamhet, isolering, depression etc, men fortsätter gå med huvudet högt och ett leende på läpparna så växer du.
Tro mig, jag har varit där. Jag har varit nere i skiten, och vänt. Och just i stunden när du känner för att bara fly, ge upp. Just i stunden då du säger att du nu nått botten, så har du inte det. För då skulle du inte kunna säga att du nått den. Där nere finns det inga ord. Där finns det bara mörker och då är du ensam med dig själv och dina känslor. Och eftersom det är dina känslor.


Eftersom det är dina automatiska tankar
över hur dålig och ensam du är, så är det även dina känslor som kan ändra på detta. Räta på ryggen, se dig själv utifrån och dra dig själv ur det elände du befinner dig i. du måste lära dig att vända uppmärksamheten ut ifrån ditt mörker, till förståelsen att du har kontrollen över ditt liv. Du har kontrollen i dina egna händer. Du kan förvandla helvetet till ett himmelrike. Kunskapen finns där inom dig. Den väntar bara på att du ska använda dig utav den. Nyckeln är medvetenhet, att vara medveten om inte bara situationen utan även kontrollen som du äger.


Människan är byggd för egoism.
Ingen annan kommer hjälpa dig hela vägen. Det är bara du själv som kan det. Då kommer du också kunna se tillbaka med stolthet över att du inte behövde bli räddad av någon annan. Varför skulle du? Du räddade ju dig själv.


Jessica, fristående krönikör

Ovanstående inlägg publicerades 2011-12-19 klockan 17:55. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter