Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Jag kommer från Lund, men bott i Dalarna i sju år, och bor just nu i Ludvika. Och då kom jag ju att tänka på Robert Gustavssons sketch om Tony Richardsson (som kommer ifrån dalarna) som hette ”Jag är inte bitter”.


Jag vill omformulera
, för min egen del, som att ”Jag är inte bitter, men jag har verkligen varit”. Alla människor är ju bittra någon gång. Det är ju fullkomligt mänskligt helt enkelt! Efter att jag drabbades utav en stroke och fick utstå allt jag har utstått, utvecklade jag undermedvetet en social fobi och en bitterhet, eller snarare ett verkligt hat mot hela mänskligheten. Jag var en sann misantrop. Jag kände till och med empati för dem i världen som till slut gått till sin skola och bara skjutit ihjäl alla där, samt sedan tagit sitt eget liv.


Jag fastnade i en ond cirkel
av att ”ersätta” pojkvänner med nya pojkvänner. Så till slut så stod jag där, med en drös ex och som inte en enda var förtjänt av mig, men som jag ändå givit mitt liv åt. Jag tappade räkningen på hur många jag älskat. Hur många jag visat empati och sympati för. Hur många som jag släppt allt jag hade för att bara finnas där för dem! Dem var allt! Just då i alla fall…


Det tog mig nästan fyra år
, innan jag fatta att man kan inte leva med ett sådant hat. Och man kan fan inte leva med X antal pojkvänner som verkligen inte gett mig någon form av lycka. Hela ens livskvalité förstörs genom att man bara går runt och hatar och är bitter mot allt. (Jag gick även upp 20 kilo under den här tiden).

Du förtjänar bättre!


När jag väl tagit studenten,
flyttat hemifrån till Ludvika, bestämde jag mig för att det fan fick vara nog. Jag dumpade min überbittra dåvarande pojkvän som bara försurade mitt liv, min energi sögs ju bara bort! Jag blev även medlem på gymmet här i stan, gick ner 12 kilo, och jobbar som sagt just nu med kognitiv beteendeterapi och annat inom personlig frihet. Jag skulle, med vulgärt ordval, vilja kalla mig själv för en New Age-hora. Jag är inte religiös. Jag är skeptisk över reinkarnation. Men jag tror stenhårt på att vi har en själ, och att vi som människor är SKYLDIGA att ta hand om den på bästa sätt. Sortera ut smutsen, surheten och skiten ur ditt liv.

Res dig och gör om – utan att ersätta!


Jag tycker det är hemskt
att så få människor uppskattar de små sakerna. Allt ifrån hur luften känns när den strömmar nerför halsen och in i lungorna vid varje andetag, till att de faktiskt har mat på bordet och tak över huvudet…


Mestadels är det ju folk
som varit med om traumatiska saker som fått en ”aha-upplevelse” och slutar tar saker för givet. Men hur löjligt är det ens, att du måste vara nära döden innan du fattar hur bra ställt du har det?
Att kunna njuta av livet kan vara svårt, men ju mer du försöker desto verkligare blir det ju…


Kom ihåg; du förtjänar det bästa. Sluta aldrig sukta efter lycka och välmående, för du är bra och det bör din andra också vara.


Jessica, fristående krönikör

Ovanstående inlägg publicerades 2012-01-01 klockan 10:08. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter