Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Någonting som verkligen grävt rot i mina tankar, är ju detta nya tvprogram – ”Mammor & minimodeller” – som nyligen börjat på TV3. I en gissning antar jag att detta inte bara lagt min panna i djupa veck, utan även andras. Om jag, som vanligt, rätt och slätt utan formalitet ska klä min åsikt i ord så är det att detta program (även om jag inte sett mer än reklamsnuttar) totalt IDIOTISKT sinnessjuk underhållning!


Vilken jävla idiot,
som dessutom vågar ta på sig rollen som någons mamma, låter sin sju till tioåriga dotter gå med i någon så kallad modellskola (??) där de blir sminkade, lärda att gå catwalk (???) och lär dem hur man plutar med läpparna samt all annan skit som de lär dessa utsatta barn!? För det är just det dem är, BARN!


Snacka om att beröva dem
på sin barndom och vad det bör innebära. Denna kvinnan som är rektor för just denna ”modellskolan” säger att hon vill bara hjälpa barnen till en lyckad karriär. Det jag tycker är ju att ja visst men kan inte ungarna få tid att tänka ut själva vad dem egentligen vill ha för en karriär, och om föräldrarna dessutom kläcker ur sig saker i stil med att deras barn ”vill faktiskt det här” så är dem dummare än de redan framstått som. ALLA småflickor vill väl bli modeller på modevisningar och, eller klä sig fint och visa upp sig i vardagsrummet för hela familjen. Men dessa småflickor får ju en helt snedvriden bild på hur världen egentligen ser ut… en utav mammorna säger ju till och med att hon vill att sin unge ska se så bra ut som möjligt, ehm… okej så hon duger alltså inte som hon är?


En annan morsa rakar benen
på sin unge. Där blev jag så mållös att om jag skulle försöka få fram min åsikt om det i text, så skulle det bara bli en massa svammel. Barn har dessutom all rätt att få ha sina fantasidrömmar om saker och ting. Men att dem blir tillsagda och lärda utav den person de bör lära sig mest och bäst utav, att pluta med läpparna och att de är mycket sötare med mascara och läppstift. Jag finner verkligen inga ord som räcker till om vad jag tycker om dem. Barnmisshandel skulle jag vilja kalla det, men då kommer jag förmodligen få höra en massa skit om att jag överreagerar. Well fan heller att jag gör.


Min poäng är att;
Jag själv är född 1991, och växte alltså upp då mobiler fortfarande var som små tegelstenar och jag fick inte ens en mobil förrän jag började högstadiet. Jag läste böcker som ”Sanning och konsekvens” och tidningen ”Kamratposten” eller ”Sailor Moon”, jag såg filmer som ”Fucking Åmål”, jag lyssnade på musik som Auqa, Markoolio och Britney Spears.


Men om det ledde till
att jag blev av med oskulden när jag var 14, började röka och dricka då jag var 15, började karva mig i armarna då jag var 15 och skolkade genom högstadiet; då vet jag fan inte om jag vill veta hur DAGENS 8-9-10-åringar kommer att utvecklas…….sanslöst..

Jessica, fristående krönikör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2012-01-22 klockan 08:00. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter