Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Joakim Larsson, ytterborgarråd i Stockholm

Joakim Larsson, ytterborgarråd i Stockholm


Moderaternas ytterborgarråd i Stockholm, Joakim Larsson, vill att de kommunalägda bostadsbolagen ska börja bygga bostadsrätter med syftet ”att få fler upplåtelseformer som gör områdena ännu mer attraktiva”. Detta skriver tidningen Hem & Hyra.


I dag står hyresrätten för cirka 16 % av boendeformen i Sverige, enligt statistik från SCB framtagen i rapporten ”Vilken betydelse har kommunalägda bostadsbolag för medborgaren?”, och det finns redan i dag möjligheter för privata aktörer att bygga bostäder, under förutsättning av att det ges exploateringsmark. Därför är Joakim Larsson på hal is inom bostadspolitiken, när han vill att kommunala bostadsbolag, som får sina intäkter via kommunens medborgare, ska erbjuda bostadsrätter och därmed utökat utbud när det gäller boendet. Det hjälper föga när det gäller att kunna få till stånd mångfald inom upplåtelseformerna och det finns bättre åtgärder för att kunna göra områden ”mer attraktiva” – som att skapa trygghet än att tänka kommersiellt.

Det är bra att Moderaterna vill agera inom bostadspolitiken, men se till att det finns möjligheter till fler upplåtelseformer över hela landet, där hyresrätten är ett alternativ och ha fokus på medborgaren i stället för vinsten. Kommunala bostadsbolag ska ägna sig åt hyresrätter och att det byggs fler hyresrätter. Hur vill Joakim Larsson arbeta med detta?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2014-01-16 klockan 08:35. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter