Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Kärlek. Det är inte alltid vackert. Jag har aldrig fått uppleva det vackert. Det är bara en dröm och tillgjort precis som på film. Finns det ens några lyckliga slut i kärlek?

Att få sitt hjärta krossat har sina biverkningar. Ögonblicket börjar med att först svullnar magen upp till en stor klump som sedan blir till sten. Sedan kommer paniken och ångesten som gör att hjärnan inte kan koncentrera sig och allt bara snurrar runt som en karusell i huvudet. Du känner sedan hur du börjar kallsvettas och plötsligt blir det svårt att andas. Du hinner inte märka hur helt plötsligt ögonen fylls av tårar och de rinner ned för kinderna. Värst är att du inte kan stoppa det. Det värsta kommer självklart sist, smärtan i bröstet. Du känner hur hjärtat drar ihop sig och är som en tidinställd bomb, du är helt säker på att det kommer att brista, att du kommer dö av ett brustet hjärta. Du blundar, öppnar ögonen och inser att det inte kommer att ske, utan du måste fortsätta leva med denna plågande smärta tills du hittar en lösning.

Men just då vill du inte ha en lösning. Egentligen vill man bara lämna allt, försvinna från livet. Du vill aldrig mer se en morgondag för du är rädd för hur den kommer att se ut, du vet absolut ingenting utan lever helt plötsligt i en liten bubbla. Smärtan i magen gör att du helt plötsligt inte kan äta, tappat matlusten totalt. Plötsligt går det två dagar och du inser att det enda du fått i dig i matform är 2 matskedar blåbärspaj som din ena syster har bakat, du äter lite för att vara snäll. Du sitter plötsligt på systerns balkong i Rågsved med en cigarett i handen. Hade inte du slutat röka för tre år sedan? Du gör det egentligen för att trycka ned dig själv, plåga dig ännu mer. Du vill att han ska se det du gör för att tycka synd om dig och få skuldkänslor som sitter så länge det bara går.

Det jobbigaste beslutet att ta är att acceptera och se till att läka sig själv. Men du vill ju inte gå vidare? Du vill bara spola tillbaka till den dagen ni träffades och tro att du kunde göra allt annorlunda, få honom att älska dig som du älskar honom och sett till att han aldrig träffat den andra tjejen. Det önskar jag så innerligt.

Jag tror att jag hatar killar, män. Det kanske bara är tillfälligt? Men hur ska jag kunna lita på dom då de alltid sårar? Varför är jag så himla godtrogen? Varför gör jag som de vill? Framför allt, varför gör jag dumma saker mot mig själv på grund av dom? I slutändan är det alltid jag som blir sårad.

Johanna Bergvall

Johanna Bergvall

Men hur börjar man självläkningen? Hur ska man kunna gå vidare när man egentligen inte alls vill leva? Det vet jag inte än. Visst, jag har lyckats läka förut. Men hur ska jag kunna gå vidare genom att sluta älska en person som jag aldrig älskat förut på just det här sättet? Jag hatar att säga det men man får helt enkelt ta en dag i taget, försöka acceptera ändå fast det är så förbannat svårt. Vi tar en dag i taget, Johanna.

Johanna Bergvall

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2012-07-22 klockan 05:46. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter