Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


I morgon har vi bestämt för att träffas han och jag. Träffas som kompisar. Okej, vi har träffats som kompisar hela våren men nu ska vi träffas som ”kompisar” och inte ”kompisar som ligger med varandra”, det känns annorlunda och mycket konstigt då jag inte längre får kyssa honom.

Vad gör man som kompisar? Går och fikar? Shoppar? Sådant gör jag bara med mina tjejkompisar. Kommer jag någonsin kunna åka hem till honom igen för till exempel filmkväll? Sådant gör man ju som vänner. Det är inte det konstiga, utan sedan om jag sover över, kommer jag få sova på soffan eller tillåter han mig att som vanligt få ligga bredvid honom i hans dubbelsäng?
Men i morgon har vi bestämt för att just fika, det vet jag i för sig är en bra start om man tänker på den situation vi befinner oss i nu.

Lyckligtvis för mig själv börjar jag känna att jag håller på att spräcka bubblan jag är i. Just nu känner jag mig tillräckligt stark för att ge honom klartecken att han får bli tillsammans med tjejen han träffar utan att jag bryter ihop totalt. Om de nu vill bli tillsammans så klart. Jag vet att det kommer att svida i hjärtat riktigt ordentligt och att jag kommer att gråta, men jag förstår själv att han inte kommer välja mig utan henne. Det kommer ändå hända för eller senare så det är lika bra att få det gjort så det är avklarat.

Det blev ingen fika utan sushi på det gamla vanliga stället i PK-huset. Det kändes skönt att få träffa honom igen i ett nytt perspektiv. Vi fungerar ju hur bra som helst som kompisar! Ja, alltså inte som ”kompisar som ligger med varandra”. Där emot ville jag få ur mig det sista om hur jag mår och vad jag känner. Man mår betydligt mycket bättre om man får det ur sig så man slipper gå runt och fundera och aldrig få något svar. Jag lyckades till och med dra ett litet skämt när vi satt på en bänk vid Kungsträdgården: ”Du måste hjälpa mig, vi måste hitta en man till mig!”.
Jag hade en bra magkänsla när vi skulle skiljas åt vid T-centralen. En kram och en lätt vänskaplig puss på kinden. Jag kunde dock ändå inte undgå att titta på honom så länge som möjligt när jag åkte rulltrappan ned till min perrong.

När tunnelbanan kom kände jag mig starkare än vad jag har gjort på riktigt länge. Jag kunde inte sluta sträcka på ryggen och känna hur nöjd jag är med mig själv. Bubblan jag har levt i en vecka har spruckit. Jag satt och lyssnade på Beyoncé på repeat med låten ”Best thing I never had” och kände hur detta stycke stämde överens med situationen.

”I used to want you so bad,
I’m so through with that,
‘Cause, honestly, you turned out to be the best thing I never had,
Oh, you turned out to be the best thing I never had,
And I will always be the best thing you never had”

Johanna Bergvall

Johanna Bergvall

Tänk vad man kan åstadkomma på en vecka. Från att vara nere i botten till att ha kontroll på situationen. Det vill inte säga att jag kommit över honom helt, han betyder fortfarande mycket för mig i mitt hjärta och jag kommer inte glömma det som hänt. Jag älskar honom fortfarande. Men jag har accepterat. Jag har accepterat hans val och mig själv. Nu är det dags att se till att jag mår bra. Det är dags för mig att gå vidare och påbörja ett nytt kapitel i mitt liv. Dessutom ska jag strax ut på balkongen och ta min sista ”sörjecigg”.

Johanna  Bergvall, fristående krönikör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2012-08-02 klockan 08:00. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter