Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


”I ett förhållande delar man lyckliga och fina stunder”

En fråga jag ibland ställer mig är hur lång tid det tar att komma över ett förhållande. Många i min närhet har snabbt ersatt gamla förhållanden med nya, avsiktligt eller oavsiktligt. Ibland är man så olycklig att man inte klarar av att vara ensam och bara vill finna en ny kärlek, andra gånger handlar det snarare om att man träffat en ny och det är orsaken till att förhållandet tar slut. Och oavsett om det tidigare förhållandet varit bra eller inte så var det ändå ett förhållande, något som med största sannorlikhet innehöll kärlek om inte annat så i varje fall i början och även om man i slutet kanske bara sårade varandra så lär man också ha delat lyckliga och fina stunder. Kan man då bara komma över det i en handvändning och gå från att dela sina dagar med människan till att inte ens tänka på honom/henne mer?

”Tänker man på sina gamla ex?”

För att ta ett exempel; jag har en nära vän som tidigare i år avslutade ett förhållande som varat i många år, för att sedan gå direkt in i ett nytt förhållande. Hon bor nu ihop med sin nya pojkvän, de är förlovade och har ett förhållande som är så mycket bättre än hennes förra och man kan se att hon är lycklig nu. Men på andra sidan vägen från deras lägenhet ligger den lägenheten där hon bodde med sitt ex en tid. För några veckor sen kunde jag inte låta bli att fråga henne; tänkte hon någonsin på den tiden som varit när hon såg det hus där hon bodde med sin f.d. pojkvän? Ja, självklart gjorde hon det, i varje fall i början. Hon har ju så mycket minnen därifrån, så det vore väl konstigt om hon aldrig tänkte på det. Men nu tror jag i alla fall inte hon tänker på det lika mycket, även om det fortfarande inte var länge sen det tog slut mellan dem så är ju ändå den tiden förbi, och på något sätt måste man nog försöka glömma det gamla för att kunna ta emot det nya, även om det är svårt.

”Man delar något speciellt”

Jag tror det, till viss del, handlar mycket om huruvida man är nöjd med det man har idag eller inte. Saknar du ditt ex och är missnöjd med ditt nuvarande förhållande så är det klart du påminns om det du saknar mer. Men att låta blicken stanna på det där huset lite extra länge första gångerna du går förbi och att stirra lite extra länge när du råkar hitta en bild på honom/henne som du inte sett på länge är normalt, det gör nog de allra flesta. För faktum är att hur nöjd du än är med det du har i dag och oavsett om du saknar det du hade innan eller inte så delade ni ändå något speciellt, något som var unikt för just er två, något som faktiskt var speciellt på något sätt. Om du bara kan glömma det utan att det lämnar ett spår i dig, ja, det vore konstigt. Som dikten min mormor hade på väggen berättade; ”Den som älskat aldrig glömmer, den som glömt ej älskat har. Den som älskade men glömde, visste ej vad kärlek var”.

Ovanstående inlägg publicerades 2011-11-25 klockan 16:12. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter