Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


En svår sak när det gäller kärlek är att veta om personen ifråga känner till dina känslor eller inte, och att avgöra om du ska berätta eller inte. Du tror förstås att han/hon har förstått vad du känner, det märks ju så tydligt och går väl knappast att missa… eller?

Jo, det gör det faktiskt. För tre år sen träffade jag en kille som jag föll för alldeles för lätt. Dessvärre hade han flickvän, även om hon inte ens bodde i Sverige, och jag förstod att mina chanser att få honom var lika med noll. Därför ville jag inte berätta för honom vad jag kände ens en gång, eftersom det skulle kännas så otroligt dumt.

Dock umgicks vi en hel del. Och jag brukar ha svårt för att dölja mina känslor, så även denna gång. Alla såg tydligt vad jag kände för honom, och jag antog att han också hade förstått det, inte kunde väl någon var så blind att han missade det. Jag var ju knappast diskret…

Min äldre syster har alltid sagt att man SKA berätta om man har känslor för någon, personen ifråga har ju rätt att veta det. För henne är detta snarare en regel än ett val, och slutligen beslutade jag mig för att göra det, trots att jag redan visste att mina känslor inte var besvarade. Så vad skulle det egentligen göra för skillnad?

Det var den 13 december 2006, luciadagen. Jag satt på ett café med min ena storebror, som var kompis med honom, min storasyster och förstås den här killen. Han satt mittemot mig och när mina syskon pratade med varandra bestämde jag mig för att säga det.

”I… I have a crush on you…” sa jag blygt.

”A crush?” upprepade han oförstående, innan han förstod vad jag menade.
”Ahaaa, a crush!”

Mer än så var det faktiskt inte. Det blev tyst och vi bara satt där. Det var sagt, det var klart, det var över. Men det var liksom inte mer än så. Inte vet jag vad jag hade väntat mig, för jag visste ju redan innan att han inte skulle bli överlycklig eller utbrista att han skulle lämna sin flickvän för mig, nej, det trodde jag faktiskt inte. Men jag hade förväntat mig… ja, något i alla fall. En kommentar, ett ord, någonting… men å andra sidan, hur mycket finns det att säga?

Faktum var att även om jag innan avslöjandet trodde att det inte skulle tjäna något till, så gjorde det faktiskt det. För det var först efter detta jag kunde börja komma över honom. Självklart försvann inte mina känslor som genom ett trollslag med detsamma, men någon gång efter årsskiftet så började känslorna för honom tyna bort för att snart inte finnas alls.

Antagligen kunde jag inte komma över honom förrän jag visste, och verkligen VISSTE, att han inte var intresserad av mig. Men även om det inte skulle vara anledningen till att jag kom över honom, så finner jag nu betydligt fler anledningar att låta någon veta vad man känner.

Det är faktiskt så, att man kan aldrig veta säkert hur något kommer bli. Om jag aldrig
hade berättat för den här killen vad jag kände för honom så skulle jag aldrig fått veta om det kunnat bli vi. I dag spelar det förstås ingen roll, men OM det hade kunnat bli vi så hade jag förstås velat veta det då. Man måste våga för att vinna. För om man tänker efter så finns faktiskt ingenting att förlora. Tänk själv om den person du i dag är förälskad i, kommer fram till dig om 10 år och säger ”Vet du vad? Jag var riktigt förälskad i dig för 10 år sen, men jag sa ingenting, för jag trodde inte du kände detsamma…”

Så på sätt och vis har min syster rätt. Man ska berätta om man har känslor för någon.
Men inte alls för att han eller hon har rätt att veta det, utan för att DU har rätt att erkänna det. Du måste ju faktiskt VÅGA för att VINNA!

JosefinéJosefiné,
som filosoferar kring kärlek och känslor

Ovanstående inlägg publicerades 2011-12-04 klockan 11:22. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter