Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


En manlig besökare har funderingar kring hur man förklarar sin kärlek på bästa sätt:
”Jag har känt en tjej i två år, som jag har börjat få intresse för, kanske rentav blivit kär i. Från förra året har vi börjat umgås allt oftare, jag har presenterat mina vänner för henne och hon sina vänner till mig. Varje gång så har mina känslor för henne blivit allt starkare. Jag har inte vågat säga detta till henne, då jag är rädd för att bli dumpad och få ett sårat hjärta.


Under de senaste månaderna
har vi varit en stor grupp av vänner som har umgåtts mer och mer. Hon verkar ha fått upp sina ögon för en av mina vänner och deras relation har blivit starkare. Jag har sagt till min vän att jag har känslor för henne, men han har inte brytt sig och har berättat för henne om mina känslor. Nu känner jag att jag vill berätta för henne om vad jag tycker och känner för henne, innan det går för långt mellan henne och min vän. Jag vill att hon ska inse att han inte är den rätte för henne, för det finns mycket med honom som inte är bra för henne och som hon kommer bli sårad av om och när hon får veta detta.


Jag är beredd att hellre vinna
en människas kärlek, än att förlora en falsk vänskap. Jag skulle behöva få råd om hur jag ska säga saker och ting, när jag ska göra detta och var jag ska göra detta. Tacksam för hjälp! //K.K.”

Våga visa känslor

Våga visa känslor


Krama Mig svarar:

Man måste våga för att vinna – så även när det gäller kärlek! Du behöver berätta om dina känslor för henne, eftersom annars får hon inte höra att du är intresserad av henne direkt från dig. Eftersom hon bara hört det från din vän, så kanske hon tror att det bara är ord – du måste visa att orden även är handling. Bjud ut henne på en fika, där bara hon och du är närvarande – prata om väder och vind och kom in på känslor och relationer. Gå inte för snabbt på, utan känn av lite om hur hon förhåller sig till dig – som ledande frågor och påståenden som ”tänk om det vore du och jag…” och ”om vi vore tillsammans, skulle jag laga en kärleksfull middag till oss”. Du kommer förhoppningsvis kunna se i hennes ögon och kroppsspråk om hon är positivt inställd till dina tankar och funderingar. Känner du att det känns positivt, säg rakt ut att ”Jag gillar dig skarpt, jag känner att det är en tanke som skulle kunna bli verklighet”.


När det gäller din vän,
så behöver du ta dig en funderare om det är en vän som du vill ha en vänskapsrelation med eller om ni ska avsluta den på ett bra sätt. Även om han har gått bakom din rygg och avslöjat saker som du sagt i förtroende, så vet man inte vad som kan hända om två eller tio år – du kanske blir hans chef eller ni behöver ha någon form av formell relation vid tillfälle som du inte känner till nu. Han verkar inte vara någon som du kan lita på, är det något som du känner att det går att reparera eller är det dags att avsluta er vänskapsrelation?


Det finns en del saker för dig att fundera på
och det gäller att gå till handling – både när det gäller din förhoppningsvis framtida flickvän och din vän. Lycka till! //Kramar från www.KramaMig.nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2013-03-18 klockan 19:58. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter