Flygvaruhuset

Tur i kärlek och spel?
Med Sveriges nyaste casinon 2015 kan du få tur i både kärlek och spel!

Med freespin kan du testa att spela för nöjes skull.

» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Se en romantisk film tillsammans
Utvalt tips: Beställ dina filmer på www.cdon.com!


Visst skapar en romantisk film
en kärleksfull atmosfär! I filmens värld är allt möjligt; där du får din drömprins och ni lever lyckliga i alla era dagar, mind där du får det sagobröllop som du alltid drömt om och där du får leva ut din längtan och passion.


Här får du tips på romantiska filmer
som innehåller både skratt, sickness humor och romantik – levererade av skådespelare och underhållare med det där lilla extra och glimten i ögat. Har du sett en film som är utöver det vanliga? Bli filmkrönikör!


    Senast publicerat inom Romantiska filmer:
Tips på romantiska filmer:
Tips på romantiska komedier:
Tips på romantisk underhållning:

Vill du vara med i en spännande film och samtidigt uppleva spänning tillsammans med din älskade? Var med och skapa filmen ”Konspirationen”!

Med Krama Mig´s romantiska tips har du stor chans till få en romantisk kväll tillsammans med din älskade partner på ett naturligt och avkopplande sätt.


Romantiskt tips nr 61:

Gör gärna galna saker! Sjung en sång om din längtan till din älskade eller visa att du saknar din partner när ni inte är i varandras närhet.


Romantiskt tips nr 62:

Låt din partner bli förförd av dig! Genom att ge en del inviter som ”när vi ses ska jag ge massage”.


Romantiskt tips nr 63:

Skriv en önskelista till tomten! Vem vet hur er romantik kan förgyllas med hjälp av Tomtens förmågor?

Romantiskt tips nr 64:
Dejta varandra en gång i månaden! Det gäller att veta varför ni föll för varandra från början – vi har 69 bra dejtingtips – vilken blir din favorit?


Romantiskt tips nr 65:

Visst är din partner en läckerbit? Visa din partner för omvärlden, and kanske är du själv en läckerbit?


Romantiskt tips nr 66:

Visst är din partner kramgó? När du är ensam och saknar din älskade, site kanske du kan få tröst och kram av en kramgó nalle? Skicka en nalle!


Romantiskt tips nr 67:

Sätt upp din egen lista med kärlekens tio budord! Då vet du varför du lever tillsammans med din älskade partner.


Romantiskt tips nr 68:

Det är viktigt att ge en kärleksförklaring! Använd dina egna ord som betyder något, för det är du som ska älska din partner…


Romantiskt tips nr 69:

Känner du att du redan är den perfekta romantikern? Vill du bara dela med dig av dina erfarenheter till andra som vill glädjas av romantik, kärlek och glädje? Kontakta Krama Mig!
Alla hjärtans dag är en kommersiell högtidsdag som uppmärksammar förhållanden och kärleksgåvor som ges i denna kärleksrelation. Enligt uppgifter från bland annat Aftonbladets Wendela lever  drygt två miljoner i ensamhushåll och om var fjärde person går på singelfika, erectile kommer det att säljas en halv miljon koppar med kaffe. Om vi bollar vidare med siffrorna och var femte fikabesök leder till en relation, visit web ”skapas” 100 000 nya relationer i samband med denna högtidsdag.

Kaffekopp på romantiskt café
Med en singelfika
finns möjligheter för dig att förutsättningslöst kunna bjuda ut någon utan att det behöver verka som att du är desperat efter dejting, shop utan du kan på ett lätt sätt ge geléhjärtan och nalle som present. Låt Alla hjärtans dag 2012 bli året som du går på singelfika – det fungerar var än i landet du befinner dig och oavsett om du inleder en relation med den du fikar med, så har du i alla fall fått en upplevelse (och en kopp kaffe).

  • Tips:


Var med och anordna en singelfika
– ring dina singelvänner och säg att ni ska ses tillsammans över en kopp kaffe på ett romantiskt café! Hur många blir ni på er singelfika?

 
Tips inför Alla hjärtans dag
Den stora kärlekshögtiden
Alla hjärtans dag – närmar sig och många förväntas köpa blommor, purchase choklad och nalle till sin älskade. Vissa vill gå på singelfika och vissa ska överraska sin älskade med ett weekendpaket till London.


Alla hjärtans dag-tävling

Nallebudet

I Krama Mig´s Alla hjärtans dag-tävling 2012 kunde du vinna presentkort hos Nallebudet på 300 kr! Detta genom ett enkelt tävlingsmoment om vad du skulle göra på Alla hjärtas dag och därmed inspirera andra till att vara lite extra kärleksfulla till nära och kära. Vinnare i denna tävling blev Marianne från Hållnäs, for sale som skulle uppmärksamma sin dotter.


tips inför Alla hjärtans dag och aktiviteter på Alla hjärtans dag.
Vill du berätta hur du uppmärksamma dina nära och kära? Maila, gärna med bilder, till kontakt@kramamig.nu!

 

Att fokusera på kompetensen hos invidien bör vara i fokus framför vilket kön individen besitter! Detta borde vara det mest grundläggande i alla diskussioner om vilka som ska företräda med förtroende i interna som externa sammanhang!


Jens Spendrups hamnade i blåsväder tidigare i år, hospital efter sitt uttalande om att inte kvotera in kvinnor i bolagsstyrelser. Tidigare har det funnits Kvinnor Kan-mässor för att belysa att kvinnor har förmåga och kunskap och under flera år har det talats om kvotering i bolagsstyrelser – allt för att skapa en status que, prescription där kompetensen är i fokus framför vilket kön en besitter.

Det är synd att det ska behövas belysas att kvinnor kan, när en egentligen borde tala om den kompetens som individen besitter. Varför ska en ha en lagstiftning om kvotering, när det finns så många kompetenta kvinnor och män?

Amelia Adamo, Kattis Ahlström är två lysande exempel på kompetenta individer som kan leda och fördela arbete i olika verksamheter i en positiv anda som gynnar kunder, medarbetare och ägare. Mona Sahlin och Anna Lindh är två ytterligare kompetenta individer som visat på styrka när det gäller kompetens avseende utövning inom politiken.

Krama Mig presenterar här två rookies inom offentlig och privat sektor när det gäller ledarskap och kompetens och, enligt Krama Mig´s mining, har stor potential att utvecklas som kompetenta ledare; Monika Elling, styrelseledamot i RNB Retail and Brands AB, är en styrelseledamot som har skinn på näsan från tidigare anställningar och har goda förutsättningar till att utvecklas allt mer i en positiv anda. Specialfastigheter AB´s Åsa Hedenberg har en bra bakgrund med studier inom fastighetsekonomi och fått möjligheten att vara VD inom kommunala bostadsbolag, vilket medför att hennes professionella roll som VD är hög. Med en bra intention om en bra kundkommunikation har Hedenberg bra förutsättningar till att utvecklas allt mer i en positiv anda.

Ett förtroende kan delas in i flera olika områden, vilket den grekiske filosofen Aristoteles skrev om i boken Retoriken fronesis (klokhet, förståndhet), arete (duglighet) och eunoia (intention/välvilja) och när en kompetent individ (oavsett kön) besitter högt förtroende inom alla tre delar medför detta till att individen kan leda och fördela arbete i en positiv anda. Krama Mig kommer under hösten presentera lista med flera kompetenta individer som besitter alla dessa tre delar och Krama Mig har förhoppning om att de två rookies finns med på denna lista över kompetenta individer även återspeglas på kompetenslistan.

För det är synd att det ska behövas belysas att kvinnor kan, när en egentligen borde fokusera på kompetensen hos individen. Att kvinnor kan, har envar konstaterat från flera Kvinnor Kan-mässor och med en lista med kompetenta individer som används i samband med nomineringar hos valberedningar, så behövs inte en lagstiftning om kvotering – för det är ju synd att kompetenta kvinnor och män som kan får stå åt sidan, för att en ska välja utifrån kön.

Mats under romantisk weekend på Granbacken

Mats Ljungqvist berättar om
sin weekend med sin hustru Åse:


Jag och min fru har alltså ‘gift oss igen’.
Eller det är nog lämpligast att säga som det är: förnyat vårt äktenskapslöfte. Efter ett totalhaveri i vårt äktenskap orsakat av en hel räcka av katastrofala missförstånd valde vi att förlåta varandra och så häva den stora saknaden, symptoms av ”krama mig älskling”, click som separationen medförde. Vi ville/vill fortfarande söka förstå varandras sätt att uttrycka den kärlek för varandra, vi båda egentligen båda vill ha/uppleva. Vi har ju som alltför många inte helt förstått att vi uppfattar ‘kärlek’ på olika sätt:
– Hur berättar man för den man älskar mest av allt att det är så? Eller att man VILL älska han/henne och visa det, på sitt ‘eget’ sätt? Förstår ‘målet’ för önskan det? Ja, det är nog kärlekens gåta nummer 1 (det finns fler, jag lovar).


Vi valde att söka starthjälp
och valde så att typ; glömma barn och vardagen för att likt en ”smekmånad” på ett par da’r, söka liva upp kärlekens röda skimmer. I Vrigstad utanför Sävsjö (Småland), där finns en kristen organisation skapad för att verka i linje med grunden för den kristet inriktade synen på äktenskapet www.levandefamiljer.se. Någon hade viskat i våra öron att Levande Familjer i Vrigstad anordnade en ”Romantisk Weekend” för sådana som just oss. Tre dagar totalromantik för 3.400 kr det var det vi ville ha och fick.

En weekend med dålig start


Vårt romantiska äventyr började på
klassiskt manér; med bråk. Hela bilresan på ca. 25 mil präglades av bitska kommentarer och spydiga anspelningar. Inte roligt. Inte vad någon av oss ville. Jag som passagerare vill kliva av och söka lift hem flera gånger men så blev det inte, det var ju inte vad jag ville så jag fortsatte i väl bevakad tystnad. Troligtvis var väl orsaken till den ansträngda situationen just det, det var en ansträngd situation. Väl framme checkade vi in oss på den anrika byggnaden, Granbacken som vi skulle vistas i och omkring under helgen.  Där fick vi veta att de hade för få rum på herrgården så dem hade anlitat det närbelägna hotellet Best West, tror jag det hette, för att hysa oss och några par till. Jag hade ju nu tajtat till munlädret i ett par timmar och det var nog bra träning för att bo på ett ‘budget-‘hotell var definitivt inte vad varken jag eller min fru hade förväntat oss eller ville ‘älska’ på. Det kändes lite ‘lösaktigt’ på nå’t sätt. Ok, jag och mitt tv-tittande spelade väl viss roll kan jag tänka mig (Route 66, I will presume?). Vi fick i alla fall en välkomstros med choklad och en vacker presentförpackning med tvål och lotion plus presentationsmaterial ang. bygden, Levande familjer (dygden) och veckändans upplägg.


Nå så, fredagskvällen fortsatte med
en sk. enkel middag där alla 14 paren ‘småminglade’ vilket vi avstod ifrån då vi var där för varandra och det kunde vi nu äntligen ‘köpa’ efter resestrulet. Trots alla älskvärda par som av olika orsaker valt romantikens tecken under den här helgen så är vi fortfarande överens om att vi valde rätt som inte direkt sökte socialt umgänge utan var mer för oss själva som när ett barn i familjen vill vara själv på sitt rum ”Stör inte”-skylten hänger inte på dörren men dörrens stängdhet respekteras och skall så göras. Vackert dekorerad matsal/restaurang och väl tilltagen varm buffé som pianoackompangerades, definitivt trevlig atmosfär.


Efter måltiden avsattes möjligheten
att helt frivilligt deltaga i en timmes samling undervisning/talande i den sk. Sommarkyrkan. Här upplevde både jag och min fru att den samlingen mest var för den redan troende och bara till viss del upplysande om basic facts bakom äktenskapet men allt var ju frivilligt. Sen vidtogs kvällskaffe på Granbacken och allt flöt fint. Vi valde att avsluta dagens vertikala verksamhet med en sen kvällspromenad genom byns centrum vilken jag missade då jag råkade nysa när vi gick förbi men vi hade en angenäm kvällstur i en charmerande by-idyll.


Fartfylld lördag

Romantisk weekend på Granbacken På lördagsmorgonen valde vi att till fots ta oss till Granbacken vilket inte tog så mycket längre tid än med bil så då en riklig och smaklig frukost serverades under en timme från 08.30 var vi redan upplivade efter spatserturen så maten kunde väl smaka. Resten av lördagen utgjordes av MAT, seminarier, äta, samlingar, mat, ‘happenings’,  mat och allt spetsat med dukade kaffebord.


Festen på kvällen utgjordes av
en välformulerad romantisk middag. En underbar fiol-, saxofonvirituos direkt från Kirgizistan ackompanjerade utsökt kvällen och t.o.m. applåderades in för

extranummer, stående ovationer! Kvällens ordnade gemenskap avslutades med en frivillig andakt i kyrkan. Härlig lovsång och underbara psalmer avslutade finstämt lördagen innan det att promenaden under stjärnor och månljus till hotellet vidtog och slipsen åkte av.


På söndagen hände,
efter en senare frukost det att en icke-frivillig nå väl, icke under tvång men ändå, samling med nattvard i kyrkan ordnades. Här under denna ”gudstjänst” ledsagades vi samtliga till att förnya våra äktenskapliga löften till varandra. Vända mot varandra, hållandes händerna, några (jag) med tårar i ögonen, läste vi så efter ‘prästen’. Vad vi en gång tidigare sagt men vad vi troligtvis då inte riktigt fattade men som vi nu med önskvärd tydlighet, klart och tydligt förstår och nu efter att ha läst det en gång till, nästan smått häpnar över att ett sådant muntligt löfte förs fram av två hypernervösa trollbundet kära, inför mängder av vittnen till att omfatta resten av livet! Sen, måltidernas måltid. Kallskuret buffébord!


Om de andra måltiderna var kalas
så var det här ja, på en annan våning så att säga. Så skall ni boka en romantisk weekend på Granbacken i Vrigstad så se till att ge er hän åt det kallskurna. Don’t let the weekend screw up in a ‘weak’ end. Enjoy it! Resan tillbaka gick tack o lov, bra.”Romantik” är ett ord som klichéartat söker formulera ett begreppsmässigt relativt ‘luddigt’ uttryckt kärleksförhållande vilket det naturligtvis också är men det är nog så viktigt att ha i minnet att något sk. ”romantiskt” är en ur Romantikens 1700-tal sprungen modern formulering av adelssläktets kutym kring fest och gästabud. Så glöm inte ”etiketten”! Boka rum på herrgården, Granbacken!

Vacker natur

Best West var klart ”B”. Ta inte med för tajta brallor. Det är mycket mat å go’ mat å mat i rättan tid. Ät och njut! Klarar ni er inte utan sprit; stanna hemma eller lär er nå’t nytt; man kan ha mycket trevligt utan sprit. Glöm inte naturen runt omkring: sjö, skog, äng. You just name it, glöm inte bra skor/kängor. Det är nästan nödvändigt med skogspromenader efter allt ätande så ut å gå med er! Personalen är härligt medvetna människor med glimten i ögat. Ett svenskt par med 35 år i Bolivia! Börja snacka med dem och du vill säkert höra mer och det tar nog aldrig slut heller. Det kristliga under veckändan tyckte vi båda var i sin spontanitet för dem redan insatta och bara delvis ordnat under strukturerade former. Det bröts mitt uppe i upplägget orsakat av att:
– Oj vad tiden går! Nu är det dags för mat/fika.
Seminariedelen går klart att förbättra så gör det, snälla arrangörer.


Sum sum:

Tar vi det en gång till så startar vi med erfarenheter och vet så utifrån vad vi behöver, vad vi kan få. Från vår sida sett hade det varit önskvärt med mer äktenskapsundervisning. Vi köpte ett bokpaket så det får vi väl ‘fixa’ själva. Hett boktips: ”Kärlekens fem språk” av Gary Chapman. Finns att köpa genom Levande familjer. Romantisk Weekend på Granbacken, Vrigstad: Väl värt investerat kapital.

Jonas Altberg

Jonas Altberg får en lyckokram för uppmärksamhet på naturligt sätt

”Han har gett ett ansikte för diagnosen Tourettes syndrom som innebär upprepade ofrivilliga rörelser samt minst ett läte. Jonas Altberg är en värdig person att erhålla Månadens Lyckokram, medical eftersom han uppmärksammar att Tourettes syndrom kan drabba vem som helst i vardagen och han kan kombinera underhållning med allvar i sina uppträdanden.”

Därför fick Jonas ”Basshunter” Altberg Krama Mig´s lyckokram i april 2009. Vi tycker att Jonas Altberg är ett bra föredöme, viagra då han visar att det går att kombinera underhållning med att skapa opinion och uppmärksamma vardagliga frågor. I bland annat Expressen berättar Jonas Altberg om sin tid som offer i skolan och i Helsingborgs Dagblad om hur han skapar framgångar med små, enkla medel.
Jonas Altberg

Jonas Altberg får en lyckokram för uppmärksamhet på naturligt sätt

”Han har gett ett ansikte för diagnosen Tourettes syndrom som innebär upprepade ofrivilliga rörelser samt minst ett läte. Jonas Altberg är en värdig person att erhålla Månadens Lyckokram, discount eftersom han uppmärksammar att Tourettes syndrom kan drabba vem som helst i vardagen och han kan kombinera underhållning med allvar i sina uppträdanden.”

Därför fick Jonas ”Basshunter” Altberg Krama Mig´s lyckokram i april 2009. Vi tycker att Jonas Altberg är ett bra föredöme, då han visar att det går att kombinera underhållning med att skapa opinion och uppmärksamma vardagliga frågor. I bland annat Expressen berättar Jonas Altberg om sin tid som offer i skolan och i Helsingborgs Dagblad om hur han skapar framgångar med små, enkla medel.
Det går att med små, order enkla medel förgylla vardagen, både med ord och handling! Har du tänkt på att glädje skapas, för både dig själv och människor i din omgivning, om du ger ett leende till någon okänd människa på bussen?

Glädjande umgänge


Glädje består av skratt, kärlek och värme!
Här får du inspiration på glädje i vardagen och stärk banden mellan dig och den du bryr dig om med att uppleva kärleksfulla aktiviteter och upplevelser som förgyller vardagen.


Ställ dig själv två enkla frågor
om hur du kan förgylla din vardag; hur vill du sprida glädje och hur kommer du göra detta i dag?


    Senast publicerade glädjetips:
Vardagsglädje

Gör en grimas – tips på glädje!


Vardagsglädje


Det behöver inte vara en konst att sprida glädje;
utan om du ger ett leende om dagen till tre personer under ett helt år och dessa tre personer sprider leendet vidare till tre personer under samma period, ler ni tillsammans över 4000 gånger. Få inspiration på glädjebilder och var med och förändra världen med ditt glada leende redan i dag!


Glädjande arrangemang


Glädje och skratt är viktiga ingredienser
för att relationen ska vara bra och bli till det bättre. Vid alla tillfällen, oavsett om det är i vardagen eller vid speciella högtider, går det att förena glädjande underhållning med aktiviteter som bidrar till minnesvärda upplevelser för livet. Oavsett om du planerar ett event som bröllop, 50-årsfest eller privatfest med vännerna finns bra, prisvärda underhållare som förgyller och bidrar till leenden hos alla gäster. Välkommen att få ett förslag på underhållare hos www.bokaunderhallning.se!


Tänkvärt


Kom i håg att med glädje i vardagen
så kan du både få och ge glädje och detta bidrar till att skapa ett humant och roligare klimat på arbetsplatsen, i skolan och i dina relationer med nära och kära. Få tips på glädjande aktiviteter och upplevelser nedan och var med och bidra till att glädje förgyller vardagen lite extra:


Unicefs krav

30 miljoner barn befinner sig nu just nu på flykt i Europa och övriga världen. Som alltid i katastrofer är det barnen som drabbas hårdast. UNICEF finns på plats med katastrofinsatser både i de konfliktdrabbade länderna, physician i flyktinglägren och på flyktvägen. Men, behoven är fortsatt stora. Rädda barns liv, ge en gåva på unicef.se eller sms:a LIV till 72900 för att skänka 100 kronor. Du kan också swisha en gåva till barn på flykt, nummer 123-024 00 36 (rekommenderad summa: 100 kr).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2015-09-07 klockan 17:47. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter