Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


En relation ska vara sund och ge varandra utrymme att vara sig själva och respektera varandras likheter och olikheter. Kan och ska man förändra sig själv för att få en relation, där den andres intressen tillgodoses?

Emma ställer frågan:

”Hej, nu är det så här att jag har haft en ganska svår barndom som har påverkat mitt liv ganska mycket.  Det har gjort mig väldigt känslig och bidrar till att jag varit känslig i de förhållanden jag varit i och fått mig till att göra dumma saker. Till exempel har jag en gång varit otrogen och har berott på att jag inte varit lycklig i förhållandet som jag haft. Jag har liksom sökt mig till andra, sökt det romantiska och ”uppmärksamheten” som jag behövt och tro mig – jag hatar mig själv för det men… jag undrar, finns det någon chans att det skulle kunna vara vi för alltid? Även om det är så att han inte ger mig riktigt allt jag egentligen behöver, för han är den mest underbara människa som jag träffat och jag älskar honom mest av allt – men jag är inte lycklig! Går det att fixa och kan man bli något man inte är?”

Krama Mig svarar:

Sund relation

Målet är att ha en sund relation...

Hej Emma, det talas ibland om att den personlighet som vi har påverkas dels av det biologiska arvet, dels av det sociala arvet. Vad som påverkat dig i din barndom framgår ej av din fråga, men kan vara en faktor till den du är i dag. Det viktiga är att du har viljan och målet att ha en relation som du känner dig tillfreds med. Du säger att du är lycklig tillsammans med Mr Right, samtidigt som du känner att du inte kan vara den du är i hans närvaro. Du bör ställa dig frågan om vad som är viktigast för dig – att kunna få vara dig själv, kunna älska och bli älskad för detta eller om du vill vara någon annan för att tillfredsställa någon annans behov och drömmar.

Kommunicera med honom om er relation och vad ni har för mål med relationen. Har ni samma mål och vad krävs från hans och din sina för att relationen ska vara sund för er och där era respektive olikheter (och likheter) tillgodoses. Har ni flera gemensamma nämnare, går det att bygga en sund relation, där du kan vara dig själv och han sig själv. Om ni känner att det inte har samma mål och står för långt bort från varandra, kan det finnas fördelar till att ni väljer att satsa på en vänskapsrelation och ni går vidare var för sig för att hitta kärleken – för kärlek är någonting vackert och visst vill du också ha kärlek som är bra för dig och din partner? //Lycka till, kramar från Krama Mig

Ovanstående inlägg publicerades 2011-09-12 klockan 16:55. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter