Tur i kärlek och spel?
Med Sveriges nyaste casinon kan du få tur i både kärlek och spel!

Med freespin kan du testa att spela för nöjes skull.

» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Att skapa romantik i sin relation, visit this site när man inte ses varje dag

Vi har nog alla någon gång funderat om det skulle kunna gå att ha ett distansförhållande eller om kärleken skulle svalna för att man skulle ses så sällan. Det finns lysande exempel på att kärleken kan hålla sig vid liv och blomstra, this web trots avståndet – det är Annie och Daniel ett romantiskt exempel på…

Berätta hur ni träffades första gången;
var det via vänner, order dejtingsajt, skolan?

Annie:
Vi hade chattat på MSN i säkert två år innan förslaget ens kom fram att vi skulle träffas. Hur vi fick varandra på MSN minns vi inte, men troligen från någon community någonstans.

Kände ni att det fanns intresse redan från början
eller hur utvecklades er kärlek till varandra?

Annie: Jag gillade Daniel från hela första början. Det kändes så bra i hela mig, trots att han var långt ifrån mig och trots att jag inte kände honom. Han var bara en person på min MSN chatt. Men det var någonting med honom som kändes bra. Daniel hade inte alls samma intresse i mig. Han struntade mest i mig. På påsken 2007 så pratade han äntligen med mig, då var det för att fråga om det var värt att åka ner och träffa en flicka han blivit intresserad av. Så fort jag gett mitt svar, att om det kändes rätt så skulle han åka till henne,  så var jag bara luft igen. Visst det gjorde väldigt ont, men jag gav inte upp.

Efter att han kommit hem från den flickan så var han jätte ledsen och sårad – hon hade gjort slut. Jag är den sortens person som sätter andras välmående före mitt eget så jag ville så klart hjälpa honom. Jag ställde direkt upp och han fick mitt telefonnummer i fall att han behövde prata. Jag minns fortfarande första gången vi pratade. Det pirrade i hela magen, fortfarande åt någon jag knappast kände. I början pratade vi bara om det som hänt honom, men det blev mer och mer prata om mer privata saker. För att lära känna varandra bättre. Sedan så bestämde vi oss att träffas. Vi spenderade en dag tillsammans, också med min lillasyster och min kompis. Egentligen så kan man ju inte lita på att någon som man pratat med över internet faktiskt är så gammal som han/hon säger. Sedan när vi sa hej då så kramades vi och det kändes så tryggt på något sätt med honom. Något jag aldrig känt förut. Så när vi sagt hej då så smsade jag honom och sa ”Jag har problem – nu gillar jag dig ännu mer”. Han ringde upp mig och sa att han kände något med mig också så vi bestämde oss för att träffas igen.

När och hur bestämde ni att vara/bli tillsammans?

Annie: Vi träffades andra gången den 18:e maj 2007. Vi såg först på bio ”Mr Beans semester” (totalt oromantisk film, men eftersom att vi fortfarande var mycket på ”vänskapsnivå” så blev det så) och sedan så följde Daniel med mig ut från stan för att säga hej då. Han hade hela dagen skrivit puss till mig på sms. Men jag hade aldrig vågat ta steget att besvara det. Så när vi sa hej då på kvällen tvingade jag mig att nu ska jag pussa honom. Det blev en snabb och hastig puss sedan sa vi hej då. Vi träffades också dagen efteråt hemma hos mig. Då låg vi och myste och pussades jättemycket. Det var nog då vi bestämde att vi faktiskt var ihop.

Var bor ni och hur långt bort från varandra bor ni?

Annie: Jag bor i en förort utanför Stockholm.
Daniel: Jag bor i Åre jag.Så det är ca 70 mil emellan oss.

Skulle ni vilja flytta samman någon gång och i så fall när?

Annie: Vi har nog planer på att flytta ihop när jag gått ut gymnasiet.  Eftersom att jag har min utbildning här nere och jag trivs jätte bra med den och med min skola så vill jag inte flytta. Medan Daniel trivs jätte bra i Åre med skidåkningen och sin utbildning vill han inte flytta än. Men nästa år så går han ut skolan, så vi får se vad som händer då. Det kan hända att han flyttar ner hit till Stockholm. Men helst vill nog jag flytta upp till honom i Åre – så vackert!

Vilka för- och nackdelar finner ni  att det finns att ha ett distansförhållande?

Annie: Nackdelarna är ju just det att vi kan inte finnas där för varandra 24/7. Om Daniel behöver mitt stöd och liknande kanske jag är helt upptagen med någonting annat. När man ser par på tåget, i skolan, och andra allmänna platser så önskar man ju också att man kunde spendera sin vardag med den andre. Dessutom så när vi får problem så är det så svårt att lösa dem. Det är inte bara att krama om varandra och säga att allt är bra, vi måste verkligen prata ut om problemen. Och det kan ibland vara lite svårt för då blir det ofta på kvällarna och då är man jätte trött i skolan efteråt.

Fördelarna, tycker jag, är att jag kan ha ett förhållande och fortfarande ha ”mitt egna liv”. Jag känner många par som spenderar ALL sin tid tillsammans och till slut så gör dem slut med varandra just för att dem får nog av varandra. Så har ju aldrig jag och Daniel det. Vi är verkligen rädda om varandra och vad vi säger och gör med den andre. Eftersom att vi vet att så lite kan förstöra det hela. När vi träffas så är vi väldigt måna om att spendera mycket tid tillsammans – samtidigt som båda behöver få vara ensamma. En annan fördel är att Daniel inte kan ta upp all min tid så att jag förlorar kompisar, utan jag har en bra balans mellan vänner och Daniel. Ingen klagar på att den andra tar för mycket tid.

Vad gör ni när ni träffas, några romantiska tips?

Annie: Vi är nog båda väldigt romantiska av oss – men vi gör aldrig någonting speciellt åt det. Det mest romantiska vi gjort var nog att tända ljus när vi myste, hehe. Vi har gått på bio tillsammans också, men tyvärr ingen romantisk film. Men vi hittar på småsaker tillsammans. Sist jag var i Åre gick vi på en chokladfilm med chokladbuffé. Daniel bjöd mig. Senast han var här gick vi en promenad i skogen och hittade en sjö där vi satte oss och tittade på hur allting speglade sig i vattnet. Vi tar också ganska många promenader. Mest när vi är i Åre. Det är så vackert på kvällarna där. Ljusen från staden speglar sig i sjön.

Hur bibehåller ni kärleken under de perioder som ni inte ses IRL?

Annie: Vi pratar väldigt, väldigt mycket i telefon och smsar väldigt mycket. Vi pratar i telefon ca 2-4 timmar varje dag och smsar om allting som händer under dagen. Just för att hålla kontakten. Kärleken går ju såklart i perioder, ibland är man jätte kär och andra dagar klarar man sig så bra ensam. Då blir det inte heller lika mycket prata i telefon och smsa.

Vilken är er mest romantiska film?
Annie & Daniel: För oss är det Dagboken (”The Notebook”). Vi älskar den filmen. Vi kan se den om och om igen.

Vart skulle ni vilja åka på romantisk weekend?

Annie: Paris. Det är ju den typiska staden att åka till. Dessutom vill jag se den staden då jag hört mycket om den.

Daniel: Jag håller nog med, Paris. Men annars något vackert ställe. Franska landsbygden kanske?

Vilken artist skapar mest
romantisk stämning med sin musik, enligt er åsikt?

Daniel: Elton John kanske, vet inte.
Annie: Jag har verkligen ingen aning.

Hur ser er mest romantiska kväll ut?
Något ni genomfört?

Daniel: Det finns så mycket. Chockladkvällen (med film och buffé) är nog det mest romantiska vi gjort hittils.

Annie: Det ultimata romantiska skulle nog för mig vara middag, film, promenad… Kanske bo på ett hotell någonstans.

Vad lagar ni för mat när ni vill förgylla er romantiska kväll?

Annie: Jag skulle säga lasange eftersom att det är min absoluta favoritmat och då tycker Daniel om att göra den bara för att överraska mig.

Har ni några tips till andra som vill finna kärleken och under en dejt?

Annie: Det allra första, tycker jag, man ska tänka på är att inte ha bråttom. Man kommer bara att bli sårad. Tar man första bästa som verkar bra, och ser seriöst på det förhållandet kommer du skrämma bort personen. Tar du det lugnt och förväntar dig ingenting kommer också kärleken att växa fram på ett annat sätt. Så nr. 1 är att inte känna sig stressad. Sedan kan man ofta fråga mycket om den andre, och ge komplimanger. Både killar och tjejer är lite egoistiska och att första dagarna inte bry sig om sig själv utan verkligen visa att allt du ser är den du är med. Ge henne/han komplimanger och fråga mycket  om hans/hennes intressen, Låt personen känna sig i centrum helt enkelt.

Sedan är det också viktigt att vara ärlig med sina känslor. Gillar du han/henne. Säg det. Lite försiktigt. Men göm inte känslorna. Då kan det hända att det bara rinner ut i sanden.
Annie och Daniel

Att skapa romantik i sin relation, check när man inte ses varje dag

Vi har nog alla någon gång funderat om det skulle kunna gå att ha ett distansförhållande eller om kärleken skulle svalna för att man skulle ses så sällan. Det finns lysande exempel på att kärleken kan hålla sig vid liv och blomstra, no rx trots avståndet – det är Annie och Daniel ett romantiskt exempel på…

Berätta hur ni träffades första gången;
var det via vänner, side effects dejtingsajt, skolan?

Annie:
Vi hade chattat på MSN i säkert två år innan förslaget ens kom fram att vi skulle träffas. Hur vi fick varandra på MSN minns vi inte, men troligen från någon community någonstans.

Kände ni att det fanns intresse redan från början
eller hur utvecklades er kärlek till varandra?

Annie: Jag gillade Daniel från hela första början. Det kändes så bra i hela mig, trots att han var långt ifrån mig och trots att jag inte kände honom. Han var bara en person på min MSN chatt. Men det var någonting med honom som kändes bra. Daniel hade inte alls samma intresse i mig. Han struntade mest i mig. På påsken 2007 så pratade han äntligen med mig, då var det för att fråga om det var värt att åka ner och träffa en flicka han blivit intresserad av. Så fort jag gett mitt svar, att om det kändes rätt så skulle han åka till henne,  så var jag bara luft igen. Visst det gjorde väldigt ont, men jag gav inte upp.

Efter att han kommit hem från den flickan så var han jätte ledsen och sårad – hon hade gjort slut. Jag är den sortens person som sätter andras välmående före mitt eget så jag ville så klart hjälpa honom. Jag ställde direkt upp och han fick mitt telefonnummer i fall att han behövde prata. Jag minns fortfarande första gången vi pratade. Det pirrade i hela magen, fortfarande åt någon jag knappast kände. I början pratade vi bara om det som hänt honom, men det blev mer och mer prata om mer privata saker. För att lära känna varandra bättre. Sedan så bestämde vi oss att träffas. Vi spenderade en dag tillsammans, också med min lillasyster och min kompis. Egentligen så kan man ju inte lita på att någon som man pratat med över internet faktiskt är så gammal som han/hon säger. Sedan när vi sa hej då så kramades vi och det kändes så tryggt på något sätt med honom. Något jag aldrig känt förut. Så när vi sagt hej då så smsade jag honom och sa ”Jag har problem – nu gillar jag dig ännu mer”. Han ringde upp mig och sa att han kände något med mig också så vi bestämde oss för att träffas igen.

När och hur bestämde ni att vara/bli tillsammans?

Annie: Vi träffades andra gången den 18:e maj 2007. Vi såg först på bio ”Mr Beans semester” (totalt oromantisk film, men eftersom att vi fortfarande var mycket på ”vänskapsnivå” så blev det så) och sedan så följde Daniel med mig ut från stan för att säga hej då. Han hade hela dagen skrivit puss till mig på sms. Men jag hade aldrig vågat ta steget att besvara det. Så när vi sa hej då på kvällen tvingade jag mig att nu ska jag pussa honom. Det blev en snabb och hastig puss sedan sa vi hej då. Vi träffades också dagen efteråt hemma hos mig. Då låg vi och myste och pussades jättemycket. Det var nog då vi bestämde att vi faktiskt var ihop.

Var bor ni och hur långt bort från varandra bor ni?

Annie: Jag bor i en förort utanför Stockholm.
Daniel: Jag bor i Åre jag.Så det är ca 70 mil emellan oss.

Skulle ni vilja flytta samman någon gång och i så fall när?

Annie: Vi har nog planer på att flytta ihop när jag gått ut gymnasiet.  Eftersom att jag har min utbildning här nere och jag trivs jätte bra med den och med min skola så vill jag inte flytta. Medan Daniel trivs jätte bra i Åre med skidåkningen och sin utbildning vill han inte flytta än. Men nästa år så går han ut skolan, så vi får se vad som händer då. Det kan hända att han flyttar ner hit till Stockholm. Men helst vill nog jag flytta upp till honom i Åre – så vackert!

Vilka för- och nackdelar finner ni  att det finns att ha ett distansförhållande?

Annie: Nackdelarna är ju just det att vi kan inte finnas där för varandra 24/7. Om Daniel behöver mitt stöd och liknande kanske jag är helt upptagen med någonting annat. När man ser par på tåget, i skolan, och andra allmänna platser så önskar man ju också att man kunde spendera sin vardag med den andre. Dessutom så när vi får problem så är det så svårt att lösa dem. Det är inte bara att krama om varandra och säga att allt är bra, vi måste verkligen prata ut om problemen. Och det kan ibland vara lite svårt för då blir det ofta på kvällarna och då är man jätte trött i skolan efteråt.

Fördelarna, tycker jag, är att jag kan ha ett förhållande och fortfarande ha ”mitt egna liv”. Jag känner många par som spenderar ALL sin tid tillsammans och till slut så gör dem slut med varandra just för att dem får nog av varandra. Så har ju aldrig jag och Daniel det. Vi är verkligen rädda om varandra och vad vi säger och gör med den andre. Eftersom att vi vet att så lite kan förstöra det hela. När vi träffas så är vi väldigt måna om att spendera mycket tid tillsammans – samtidigt som båda behöver få vara ensamma. En annan fördel är att Daniel inte kan ta upp all min tid så att jag förlorar kompisar, utan jag har en bra balans mellan vänner och Daniel. Ingen klagar på att den andra tar för mycket tid.

Vad gör ni när ni träffas, några romantiska tips?

Annie: Vi är nog båda väldigt romantiska av oss – men vi gör aldrig någonting speciellt åt det. Det mest romantiska vi gjort var nog att tända ljus när vi myste, hehe. Vi har gått på bio tillsammans också, men tyvärr ingen romantisk film. Men vi hittar på småsaker tillsammans. Sist jag var i Åre gick vi på en chokladfilm med chokladbuffé. Daniel bjöd mig. Senast han var här gick vi en promenad i skogen och hittade en sjö där vi satte oss och tittade på hur allting speglade sig i vattnet. Vi tar också ganska många promenader. Mest när vi är i Åre. Det är så vackert på kvällarna där. Ljusen från staden speglar sig i sjön.

Hur bibehåller ni kärleken under de perioder som ni inte ses IRL?

Annie: Vi pratar väldigt, väldigt mycket i telefon och smsar väldigt mycket. Vi pratar i telefon ca 2-4 timmar varje dag och smsar om allting som händer under dagen. Just för att hålla kontakten. Kärleken går ju såklart i perioder, ibland är man jätte kär och andra dagar klarar man sig så bra ensam. Då blir det inte heller lika mycket prata i telefon och smsa.

Vilken är er mest romantiska film?
Annie & Daniel: För oss är det Dagboken (”The Notebook”). Vi älskar den filmen. Vi kan se den om och om igen.

Vart skulle ni vilja åka på romantisk weekend?

Annie: Paris. Det är ju den typiska staden att åka till. Dessutom vill jag se den staden då jag hört mycket om den.

Daniel: Jag håller nog med, Paris. Men annars något vackert ställe. Franska landsbygden kanske?

Vilken artist skapar mest
romantisk stämning med sin musik, enligt er åsikt?

Daniel: Elton John kanske, vet inte.
Annie: Jag har verkligen ingen aning.

Hur ser er mest romantiska kväll ut?
Något ni genomfört?

Daniel: Det finns så mycket. Chockladkvällen (med film och buffé) är nog det mest romantiska vi gjort hittils.

Annie: Det ultimata romantiska skulle nog för mig vara middag, film, promenad… Kanske bo på ett hotell någonstans.

Vad lagar ni för mat när ni vill förgylla er romantiska kväll?

Annie: Jag skulle säga lasange eftersom att det är min absoluta favoritmat och då tycker Daniel om att göra den bara för att överraska mig.

Har ni några tips till andra som vill finna kärleken och under en dejt?

Annie: Det allra första, tycker jag, man ska tänka på är att inte ha bråttom. Man kommer bara att bli sårad. Tar man första bästa som verkar bra, och ser seriöst på det förhållandet kommer du skrämma bort personen. Tar du det lugnt och förväntar dig ingenting kommer också kärleken att växa fram på ett annat sätt. Så nr. 1 är att inte känna sig stressad. Sedan kan man ofta fråga mycket om den andre, och ge komplimanger. Både killar och tjejer är lite egoistiska och att första dagarna inte bry sig om sig själv utan verkligen visa att allt du ser är den du är med. Ge henne/han komplimanger och fråga mycket  om hans/hennes intressen, Låt personen känna sig i centrum helt enkelt.

Sedan är det också viktigt att vara ärlig med sina känslor. Gillar du han/henne. Säg det. Lite försiktigt. Men göm inte känslorna. Då kan det hända att det bara rinner ut i sanden.

Hur långt är vi beredda för att uppnå universal kärlek?

Kärleken har ett pris och vi måste alla vara beredda på att överväga vilket pris vi vill betala för att nå kärleken. Myten om att vi ska följa vårt hjärta på vägen för att finna vår kärlek är just en myt och frågan är om detta appliceras i den verkliga vardagen eller om detta egentligen förblir en myt eller en utopi.

Har inte du mötts av snacket om att folk vill att din potentiella partner ska vara ”hel och ren”? Eller att ”det är väl ganska stor åldersskillnad, decease har ni egentligen någonting gemensamt” eller ”lika barn leka bäst”? Vem har rätt att definiera om vad som är rätt och fel och på vilken grund då, viagra om man har utgångspunkten att kärleken är universell och överskrider alla gränser?

”Mycket ska man höra, website like this innan öronen trillar av”, sa blinda Lisa och hon kanske har rätt när det gäller de väl grundade argumenten som ibland möts kring om vad som är rätt eller fel i kärlek. För vad är det för fel i kärlek mellan en 19-årig kvinna och en 83-årig man? Eller kärlek mellan Tommy och Henri? Vad är det för fel i kärlek mellan en asiat och en afikan? Varför ska lika barn leka bäst, när det väl kommer till kärlek och varför ska man vara ”hel och ren” eller inte ha för hög åldersskillnad i förhållandet?

Kärlek är universell och överskrider alla gränser. Självfallet ska man beakta varje lands lagar, men var går egentligen gränserna i om vad som är rätt eller fel i ett lands lagar när det väl kommer till kritan? Vad säger att Iran har rätt när det gäller lagstiftning kring homosexualitet i Iran? Just det, de har ju inga homosexuella i Iran (och det lär ju inte bero på lagstiftningen i sig att man blir avrättad om man kommer ut som homosexuell?). Och vad är det i sig som säger att kärleken mellan en 19-åring och en 14-åring i Sverige inte får förekomma (alla har vi nog känt kärlek innan vi varit 15 år och enligt lag få ha sexuellt umgänge)?

Kärleken är universell och överskrider alla gränser. Vi ska självfallet beakta länders lagstiftning eftersom det är den som skapar en grund i ett samhälle, vi måste dock kämpa för varje individs fria val att visa kärlek till någon, så länge kärleken bygger på respekt mellan individer och att kärleken är ömsesidig mellan individerna. Vi måste kunna påverka för att uppnå alla människors lika värde och att romantik, kärlek och glädje finns där i vardagen för alla. Kärleken har ett pris, men det är en mänsklig rättighet att få visa och känna kärlek – detta pris får vi aldrig nagga på!

Ovanstående inlägg publicerades 2011-12-04 klockan 12:34. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter