Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «Elisabeth Nilsson tipsar om kärleksfulla filmen ”En oväntad vänskap”:


Denna gången så skriver jag inte om en romantisk film
utan om en vacker vänskap mellan två herrar. Philippe är förlamad från huvud ner till tårna. Han kan inte göra någonting alls utan behöver en assistent dygnet runt. Driss är Philippes raka motsats. Han söker dock inte jobbet som assistent utan han vill bara ha en underskrift på att han har sökt jobbet men blivit nekad så att han kan få sitt bidrag. Philippe säger till honom att återkomma dagen efter så ska han få sitt intyg.


Det blir inte som Driss har tänkt sig.
Han blir provanställd som assistent och får lära sig allt från grunden. Philippe är en förmögen man som har allt vad han kan drömma om. Förutom sin rörlighet. Driss kommer från ett fattigt hem där de inte har någonting alls. Det blir en stor omställning för Driss. Det hela slutar med att en vacker vänskap byggs upp mellan dessa två herrar.

Elisabeth Nilsson

Elisabeth Nilsson


Filmen är vacker, sorglig, humoristisk och mycket intressant.
Skådespelarna är otroligt bra. En av de bästa ärligt talat. Filmens manus är skriven av Olivier Nakache och Éric Toledano och det är samma killar som har regisserat filmen. Jag tycker att denna film är värd att ses. Jag kommer förmodligen att se den fler gånger. En sak är säker i alla fall och det är att den tog en plats i mitt hjärta och jag berördes djupt av den. Tio stjärnor av tio möjliga blir betyget från mig.


// Elisabeth Nilsson, fristående filmkrönikör

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2013-07-07 klockan 10:54. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter