Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Jag tillhör nog den gruppen av människor som just nu ligger under mest stress, jag är nämligen en av de många som nästa månad tar studenten. Alla dessa val inför det diffusa begreppet ”framtiden” har smält samman till ett stort svart hål i vilket vi famlar i blindo eller undviker. Vissa av oss vågar sticka ner handen i det och drar vid första ansats upp något som känns helt rätt, troligen visste dessa personer redan vad de sökte efter. Andra gör pinan kort och kastar sig handlöst ner i djupet, landar på en okänd plats långt från hemma. En del bara cirkulerar runt det gapande hålet eller blundar och väntar. Tillståndet är i vart fall inte längre ignorerbart, för om en månad är vi utsprungna.


Efter gymnasiet är det meningen att vi ska hitta oss själv
a genom att resa till olika platser, göra vuxna versioner av revolter, ta vara på våra sista tonår och utföra faktiska handlingar istället för att bara längta eller att kunna göra dem. Det som under hela livet har varit framtiden blir plötsligt nutid. Det som vi alltid har kunnat skjuta framför oss, är vi nu mitt uppe i.


Stressen och prestationsångesten inför att tvingas vara så fri,
blandas med oro över slutbetyg och kommande inkomstkällor. Kommer vi nå målen innan det är för sent? Det är lätt allt glömma allt annat som inte är prov och inlämningar som blinkar rött i våra kalendrar. Vi glömmer att för att orka leva måste vi även fungera som något annat än maskiner programmerade att leverera, prestera och samtidigt le under processen.


Vi måste komma ihåg att lägga tid på oss själva.
Visst, utbildning och bra betyg gynnar oss i förlängningen men vi måste stå ut i nuet också. Vi behöver också göra saker som vi tycker om och som inte är jobbiga, som fungerar som strömbrytare till allt omkring som blinkar och skriker och stressar. För mig skulle det vara till exempel att läsa en bok, måla eller skriva en text som den här. Vad skulle det vara för dig?

Linnea Martinsson

Linnea Martinsson


Gör saker du mår bra av för att vårda relationen till dig själv,
för du är den som står dig närmast. Din värld är den enda du någonsin kommer känna. Det finns inget egenvärde i att hålla uppe en fasad för att verka vara så lycklig och lyckad som möjligt. Det spelar ingen roll om någon annan anser dig lyckad, om du inte gör det själv, för på vilket sätt du än framställer ditt liv, kommer sanningen om det i slutändan inte vara något annat än det du upplever. Om du accepterar dig själv kommer du kunna gå långt genom att använda dig av det du kan och är. Älska dig själv så kommer allt bli lite mindre svårt.


//Linnea Martinsson, fristående krönikör


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2013-05-14 klockan 07:50. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter