Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Lisa ställer frågan:
”Jag har ett väldigt stort problem!
Jag är kär eller bättre sagt har varit kär i en kille som jag har haft kontakt med i lite mer än ett halvår men problemet är att han är tjej.
Saken är att han faktiskt beter sig på ett sätt som ibland känns mer som en vänskaplig relation, som när vi sms:ar till varandra. När vi en gång var iväg med några av hans vänner och hans tjej, så verkade han och hans tjej mer som vänner –   de betedde sig inte som om de var ihop…
Jag vill på något sätt veta om han har känslor för mig på något mer vänskapligt sätt, men jag vet inte hur jag ska fråga eftersom jag verkligen inte vill förlora en av mina bästa/närmsta vänner..
Har någon en idé över vad jag kan göra? :(”

Krama Mig svarar:
Alla har vi känslor för andra människor som ibland uttrycks som vänskapliga och ibland är förälskelse och kärlek. Detta är helt naturligt och det kan vara olika känslor för samma människa, beroende på vilken fas vi befinner oss i – det är därför det kan kännas underbart ibland, med alla fjärilar i magen som kan uppstå…

Kärleken till andra människor kan se ut på olika sätt och är minst lika många, oavsett om det handlar om känslor som att vara nära varandra, öppen kommunikation eller om det handlar om att fysiska aktiviteter i halmen. Det framgår inte av ditt mail om den kille som du har känslor för är transexuell (man som känner att denne är född i fel kropp) och om hur långt han har kommit i sin process för att få könskorrigering (vägen till att nå sitt rätta kön) eller om han känner att det är en personlighet att vilja vara en tjej.

Frågan du behöver ställa dig är vilka känslor du har för killen och om de känslorna är annorlunda jämfört med om han hade varit tjej ”från början”. Känn efter om det har någon betydelse för dig om vilket kön han har eller om det är så att du har känslor för honom, oavsett vilket.

Våga prata med honom om vad du känner, för det är så ni kan ha en bra, öppen dialog med varandra och oavsett om det blir så att ni blir tillsammans eller förblir vänner, så visar detta på att ni har en genuin relation med varandra. En del säger att man blir kär i individen och inte i könet, fundera på hur du känner dig.

Lycka till med sunda relationer! //Krama Mig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2012-07-14 klockan 12:14. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter