Tur i kärlek och spel?
Med Sveriges nyaste casinon kan du få tur i både kärlek och spel!

Med freespin kan du testa att spela för nöjes skull.

» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


”Lögn, drugs dosage förbannad lögn och statistik”, ska Mark Twain ha sagt vid något tillfälle och att kunna använda statistik på olika sätt är något som många gör för att det ska se bättre ut och till sin fördel – det finns en massa nyckeltal i årsredovisningar som man kan förändra genom att lägga upp på olika sätt för att siffrorna ska se bättre ut, olika listor för 100 mäktigaste kvinnor för att uppmärksamma makt och inflytande utifrån olika faktorer som grundar sig på olika sätt och politiker som pratar om hur många som egentligen är arbetslösa eller har ett eget boende. Är det någon som tänkt på att bortom all statistik så finns det människor och individer som påverkas oavsett hur fina siffrorna är?

Att ett företag har en kundnöjdhet på 82 % innebär att det finns en förbättringspotential på 18 % för att få 100 % nöjda kunder, oavsett om det är ett telefonibolag eller kommunalt fastighetsbolag. Att man rekryterar en mäktig kvinna på topp 100-lista för att det ska se bra ut bland legala företrädare hjälper föga för de kunder som inte får det bra hos företaget. Att politiker talar om att hemlösheten eller arbetslösheten minskat si och så mycket, hjälper föga för de arbetslösa och hemlösa som inte får den hjälp som bör kunna ställas på samhället och socialtjänstlagen.

Bakom all statistik finns det människor, tillika individer, som påverkas och detta oavsett hur statistiken ser ut – så länge den inte är 100 % kundnöjdhet eller 0 % när det gäller att förebygga och förhindra risker. Statistik kan användas på många olika sätt, men varför inte börja se människor i stället för siffror eller använda statistiken för att hjälpa människor i stället för att stirra sig blint och låtsas att det inte finns något problem, när man sitter vid fikabordet?

Ovanstående inlägg publicerades 2012-04-16 klockan 06:05. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter