Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Det bästa och det värdefullaste jag har på mig själv är mitt hår, jag älskar mitt hår … eller jag gjorde.

För några veckor sedan bestämde jag mig för att boka tid hos frissan, den 21 februari skulle jag få komma. En klasskompis till mig sa att den äldre kvinnan på frisörsalongen var jättedålig och att jag inte skulle klippa mig hos henne. När jag väl kom dit såg jag att jag fick den äldre kvinnan, typiskt. Jag tog med mig en bild på Elin Kling, jag älskar hennes lugg och jag sa att jag ville ha en likadan. Jag ville att hon skulle klippa tre centimeter på längden och att jag ville ha uppklippt på självaste håret, så att jag skulle få volym. Hon började med att tvätta mitt hår, och sedan kamma igenom det. Sen var det dags för klippning, äntligen. Jag såg framför mig hur fin jag skulle bli och hur mycket jag skulle få mixtra med mitt hår och vara mallig. Jag hade bastämt mig för att färga och göra slingor i håret till våren hos frissan och det skulle bli så fint.

Nu har jag en ny frisyr och det är första gången jag verkligen hatar mitt hår. Jag hatar mitt hår, jag hatar mitt hår, JAG HATAR MITT HÅR. Nu ska jag förklara hur min frisyr ser ut på ett enkelt sätt, om jag kan. Tänk er Richie Sambora i Bon Jovi på 80-talet. Hon klippte av översta håret, lika kort som min lugg som i övrigt ser för jävlig ut. Jag har jättelite hår nertill och hur stort som helst överst. Jag kan inte längre göra slingor i mitt hår, allt är förstört. Mitt älskade hår som jag nu hatar. Frisören är ingen kvinna för mig längre, hon är en jävla kärring som jag verkligen avskyr till 110 procent.

Jag är inte den personen som säger ”stopp” eller ”nu räcker det”. Jag sitter där på stolen tyst för mig själv och tänker; Nej inget mer, snälla. Låt mig få ha kvar mitt hår.

När jag var liten hade jag långt, tjockt och jättefint hår. Alla älskade mitt tjocka hår, och även jag själv. På lågstadiet fick jag idén att jag skulle klippa håret kort, den frisyren är den fulaste jag haft. I många år har jag försökt få mitt hår lika vackert som när jag var liten, nu får jag börja om igen. Det här kommer att ta år innan jag får mitt barndomshår. Men jag ger inte upp, jag ska ha tillbaka mitt långa hår.

En sak är säker, jag litar inte på frisörer längre och nu får min syrra ta hand om klippningen i fortsättningen. Och skulle jag få fnatt och få för mig att jag skulle gå till en frissa så måste jag börja säga ifrån, för så här kan man ju bara inte se ut. Jag får fixa page om några månader eller nästa år, det är räddningen som gör att jag kommer bli nöjd med mitt hår.

Maria Strömqvist© Maria Strömqvist

Ovanstående inlägg publicerades 2011-11-22 klockan 16:24. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter