Tur i kärlek och spel?
Med Sveriges nyaste casinon kan du få tur i både kärlek och spel!

Med freespin kan du testa att spela för nöjes skull.

» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Var 56:e person i Sverige har besökt Krama Mig under 2013, physician vilket är glädjande för Krama Mig! Det kan verka vara en låg siffra, men under året har 160 000 personer besökt för att hitta information om romantik, kärlek, glädje och trygghet.

Många hittar till Krama Mig för att få svar på frågor och funderingar som vad man kan göra på vid de första gångerna som man dejtar, om det är farligt att dejta någon från en dejtingsajt, hur man skapar en sund grund för en konstruktiv dialog i sin relation till sin partner och nära och kära och hur man kan gå vidare efter att ha gjort slut i en relation.

Vad göra på första dejt?


Det finns mycket som två individer som vill ses första gången kan göra. Att ni ska ses är ett tecken att ni vill se om ni kan passa ihop som ett par och då finns det fördelar att ni hittar någon aktivitet där ni får möjlighet att prata med varandra och ha varandra i fokus. Att gå på café eller gå en promenad vid stranden är två trevliga inslag som kan göras vid första tillfället. Vänta gärna med att gå på bio eller krogen tills andra eller tredje dejten, eftersom det kan dra uppmärksamheten från er och det är ni som ska vara i centrum vid första tillfället som ni ses.

Är hon intresserad?


När du varit på en första dejt, kan du känna att det finns potential i att det kan bli du och hon i en kärleksrelation. Förhoppningsvis har du fått några tecken från din dejt om det finns ett intresse även från hennes sida om att ses fler gånger. Ställ dig frågor kring hur dejten var; kändes konversationerna naturliga eller krystade? Kändes det som att både du och hon var genuint intresserad av att lära känna varandra eller var det mer som ”formellt” samtal? Verkade hon äkta när hon sa att hon ville ses igen (om den frågan kom upp överhuvudtaget)? Kändes det som att ni hade en bra kemi sinsemellan? Hör av dig till din dejt och fråga om och när ni ska ses igen. Om du känner att hon kommer med undanflykter allt för många gånger, så kan du nog tyvärr räkna med att hon inte vill ses för en andra dejt.

När är vi tillsammans?
Gör romantiska aktiviteter tillsammans!

Gör romantiska aktiviteter tillsammans!


En svår fråga och är mycket beroende på när ni själva känner att det är ”du och jag” er emellan. Låt gärna kärleken växa fram genom att dejta ett antal gånger och göra saker tillsammans, det underlättar mycket och låt inte ”krav” om att ha definition om att ”vara tillsammans” vara starkare än kärleken.

Hur fördjupar vi vår relation?


Kommunikation och en öppen dialog är A och O i alla relationer! En del kan känna att ens partner är en själsfrände, medan andra känner att partnern är en motpol – detta känner ni genom att ha en konstruktiv dialog sinsemellan och lär känna varandra varenda dag. Genom att dagligen lära känna varandra bättre och är ständigt nyfikna på varandra, får ni en förståelse för varandras likheter och olikheter och kan därmed fördjupa er relation på ett bra sätt.

Hur gör jag slut på bästa sätt?


Känner du att kärleken inte finns kvar i er kärleksrelation, så är det bästa att du lämnar relationen. Fundera på om det går att ha en vänskapsrelation efter kärleksrelationen eller om det bästa är att bryta kontakten helt. Det finns inga bra eller dåliga sätt att göra slut, utan det gäller att minimera ”skadorna” från att dela allt med en partner. Någon kommer säkert bli sårad av att du göra slut, men om du inte lämnar kärleksrelationen så blir det än mer ”skada” då kärleken inte finns i relationen och att kärleksrelationen därmed är osund.

Kan ex vara vänner?


Absolut, i en kärleksrelation så har man delat på princip allt – minnen, närhet, ömhet och till och med sexuella aktiviteter under en period. Att kunna vara vänner efter att ha varit ett kärlekspar är alltid någonting som alla bör sträva efter, om detta är möjligt. Om dock våld i nära relationer funnits, är det dock bättre att kontakten bryts helt och hållet, då vänskapsrelationen förmodligen inte är så sund som båda parter skulle önska.
Hur svårt kan det vara att träffa en partner som man verkligen trivs med? Oerhört svårt enligt min mening. Eller är det bara jag som är för kräsen? Men borde man inte vara det? Eller?

Visst ska man ge förhållandet en chans, pharm men om man känner NEJ direkt… då borde man väl dumpa killen och gå vidare? Även fast han är supertrevlig och fin. Nu sitter jag inte och deppar över att jag inte har någon partner, absolut inte. Jag trivs verkligen med att vara singel och jag vill definitivt inte bli kär. Jag vet att många av er tänker att kärlek är det bästa som finns. För mig är det inte så, inte just nu. Kärlek tar kål på mig, därför att:

– Jag ständigt kollar på mobilen för att se om jag fått något sms.
Om jag inte fått något kallar jag han för gubbjävel och går runt och surar. Tänker på vad han gör eftersom han inte har hört av sig. Det värsta jag vet är om jag har hört av mig och det tar timmar innan han ringer upp eller svarar på mitt sms. Då är mitt humör inte på topp.

– Jag gå runt och tänker på han hela tiden.
Jag vill kunna ägna min tid åt annat, inte bara på honom. Men självklart finns det ju fördelar med att dejta eller ha ett förhållande:

– När jag dejtar en kille och får söta sms skriker och hoppar jag av lycka. Ligga i soffan och mysa samt kolla på någon bra film. Att dejta en kille och inte flera….eller vänta nu, det var en nackdel. Jag har svårt att få komplimanger men får jag det så bevisar det att det är en bra kille jag träffar.

Jag och en arbetskollega pratar nästan alltid om killar på jobbet. Oftast kommer det frågor som ”Varför hör han inte av sig?” eller ”Nej, nu är han för på. Måste han skriva sådär? Han behöver inte höra av sig sju gånger om dagen”. Det är alltid något man grubblar på i en relation. Egentligen ska man ju bara vara nöjd. Inte tänka för mycket. Killen/tjejen har en anledning till varför hon eller han inte har hört av sig, eller varför personen alltid hör av sig. Förr hade jag alltid regeln att om jag hade hört av mig sist, då är det killens tur. Det har jag skippat. För varje gång jag har hört av mig först så har killen blivit jätteglad. Allt grubblande tar kål på en. Dags att sluta.

Maria StrömqvistJag är 21 år gammal och börjar redan få en kris i mitt liv när jag tänker på alla jag känner som har skaffat familj. Men. Jag har hela livet på mig att hitta en man. Varför stressa? Ha roligt istället och njut av livet. Och jag tänker njuta av att vara singel.

© Maria Strömqvist

Ovanstående inlägg publicerades 2011-11-22 klockan 16:12. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter