Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «Fredrik Virtanen skriver i en
ledarkrönika i Aftonbladet (2 november 2013) om att vi ska ta hand om våra svaga genom skattsedeln och att en futtig gåva äcklar honom. Det ideala samhället tar hand om sina invånares intressen på ett bra och grundläggande sätt, i enlighet med den socialtjänstlag som råder i Sverige. I takt med att kommunerna i Sverige prioriterar olika och inte fullföljer sina åtaganden fullt ut, är behovet av ideella krafter större. Detta är i grund och botten fel, då staten inte tar sitt ansvar, men därför är det viktigt att höja det ideella arbetets status och legitimitet, för att medborgarnas grundläggande fysiologiska och psykologiska behov tillfredsställda.


Genom att möjliggöra volontärlön för ett arbete i en ideell organisation,
så kan vi, via skattsedeln, höja det ideella arbetets status och ge legitimitet för detta. För cirka 45 öre per beskattningsbar hundralapp skulle vi kunna genomföra volontärlön i Sverige. Med en genomsnittslön på 25 000 kronor skulle var och en bidra med cirka 110 kronor/månad för att skapa trygghet och öka möjligheterna för att stoppa våldet och skapa förutsättningar för människor att få sina grundläggande behov tillgodosedda.


Med volontärlön skulle det ge legitimitet till ideella organisationers goda arbete
och genom skattsedeln bidra till ett samhälle där staten, och kommunerna, tar ansvar för medborgarna i enlighet med den socialtjänstlag som finns. Staten, kapitalet och ideella organisationer går ”hand i hand” och det gäller att skapa ett samhälle där grundläggande funktioner – som boende för alla, mat för dagen och en trygg vardag – tillgodoses, med staten som ”huvudentreprenör”.


Genom volontärlön kan staten fullfölja sitt ansvar,
samtidigt som utförande av arbetet utförs av organisationer med reell kompetens under en reglerad statlig kontroll. Då kan Fredrik Virtanen och vi med ett gott hjärta sova gott utan att känna oss äcklade.


Läs mer om volontärlön
och om volontärdagen 2013.


//Marcus Arvesjö, www.KramaMig.nu

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2013-11-04 klockan 08:36. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter