Tur i kärlek och spel?
Med Sveriges nyaste casinon kan du få tur i både kärlek och spel!

Med freespin kan du testa att spela för nöjes skull.

» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «Att kunna ha en öppen kommunikation i en relation där man tar upp det positiva och det negativa för att skapa en gemensam grund är viktigt i alla relationer, link sickness oavsett om det är en vänskapsrelation eller kärleksrelation. För varför ska man lämna en relation om det går att lösa genom att ha en dialog med varandra?


”Hej!  Jag och min flickvän har varit tillsammans i ungefär ett år, more about efter att ha dejtat ett par gånger. Vi blev snabbt kära och började prata om framtid och flytta ihop med varandra. Innan sommaren skulle hon flytta hem, buy så vi sa att vi skulle flytta ihop igen så snart vi kunde. Vi ville försöka flytta till Norge för att arbeta. Under tiden som hon bott hemma så har vi setts då och då, men då har det också varit mycket bråk om tillit och om man litar på varandra (för vi har haft problem med det innan). Det mesta har vi löst snabbt, för vi hade bra när vi ändock var med varandra.

Norge blev dock inte av. Hon sa ”Jag vill inte flytta ihop ännu – vi har bråkat så mycket den senaste tiden och att jag börjar bli osäker på om det är rätt läge att flytta ihop ännu.” Då sa jag ”snälla snälla, vi bråkar mycket för vi är från varandra alldeldes för mycket!” Sen träffades vi igen och pratade detta, hon var väldigt kall, jag var väldigt öppen, ledsen som fan, hon visade inte det lika mycket!!

Hon säger ”Jag vill att vi är sams innan vi gör detta, innan vi flyttar ihop osv”. Det känns för mig som vi inte kommer flytta ihop, har en känsla av att hon har tröttnat, fast hon säger nej, hon vill men hon vill vara säker först. Jag känner mig själv förvirrad, deprimerad, avståndet dödar mig. Vi skriver inte lika mycket längre heller, jag håller på att explodera. Jag har givit henne allt jag kan, kan flytta upp till henne m.m. Då säger hon, ja men du känner inte många här bara mig du kommer må dåligt av att bo själv och med mig då och då… Jag känner mig så fuckup just nu. Jag önskar bara jag kunde göra något åt saken, åt att inte må dåligt, jag vill inget annat än ha henne nära, bo nära varandra träffas oftare för lösa detta bättre… Vad ska jag göra? Vad ska jag säga? Hur ska jag göra det?

Jag har kunnat offra allting för henne.. Men till och med det känns hopplöst.. Hon vill ha ett jobb först, sen får vi se… De känns som allting står stilla och bara gå vänta på vad som ska hända gör mig galen…. Jag kanske har blivit galen..Jag skulle aldrig göra henne illa aldrig aldrig aldrig….. Vad kan jag göra? Snälla hoppas ni har något som hjälper. //Anonym kille”

Ta fram det positiva och våga prata om det negativa


Fundera på varför ni blev tillsammans, vilka egenskaper har hon som du gillar? Vad föll du för hos henne? Fundera på vilka saker som förenar er i er relation och fokusera på vad som gör att ni bråkar om ibland när ni ses och när ni är ifrån varandra. Vad är bra i er relation och hur skulle du vilja att er relation såg ut när den är som bäst? Ta upp detta med henne när ni ses några dagar och prata ut om allt och inget i er relation. Se till att ni känner att ni har pratat ut med varandra om alla orosmoment och se hur ni kan förbättra och fördjupa er relation på sådant sätt som ni båda vill och känner att ni har förmåga till.

När ni har en likvärdig målbild kommer ni lösa det mesta och saker som att ”skaffa sig ett jobb först” och saker som ”står stila” vara ett argument som inte är det avgörande för en sund relation mellan er. Kärlek är någonting vackert när ni visar detta på ett positivt sätt – låt detta vara i fokus, så kommer er relation att utvecklas i en riktning som ni båda vill det. Lycka till! //Kramar www.KramaMig.nu

Fredrik Virtanen skriver i en
ledarkrönika i Aftonbladet (2 november 2013) om att vi ska ta hand om våra svaga genom skattsedeln och att en futtig gåva äcklar honom. Det ideala samhället tar hand om sina invånares intressen på ett bra och grundläggande sätt, sickness i enlighet med den socialtjänstlag som råder i Sverige. I takt med att kommunerna i Sverige prioriterar olika och inte fullföljer sina åtaganden fullt ut, är behovet av ideella krafter större. Detta är i grund och botten fel, då staten inte tar sitt ansvar, men därför är det viktigt att höja det ideella arbetets status och legitimitet, för att medborgarnas grundläggande fysiologiska och psykologiska behov tillfredsställda.


Genom att möjliggöra volontärlön för ett arbete i en ideell organisation,
så kan vi, via skattsedeln, höja det ideella arbetets status och ge legitimitet för detta. För cirka 45 öre per beskattningsbar hundralapp skulle vi kunna genomföra volontärlön i Sverige. Med en genomsnittslön på 25 000 kronor skulle var och en bidra med cirka 110 kronor/månad för att skapa trygghet och öka möjligheterna för att stoppa våldet och skapa förutsättningar för människor att få sina grundläggande behov tillgodosedda.


Med volontärlön skulle det ge legitimitet till ideella organisationers goda arbete
och genom skattsedeln bidra till ett samhälle där staten, och kommunerna, tar ansvar för medborgarna i enlighet med den socialtjänstlag som finns. Staten, kapitalet och ideella organisationer går ”hand i hand” och det gäller att skapa ett samhälle där grundläggande funktioner – som boende för alla, mat för dagen och en trygg vardag – tillgodoses, med staten som ”huvudentreprenör”.


Genom volontärlön kan staten fullfölja sitt ansvar,
samtidigt som utförande av arbetet utförs av organisationer med reell kompetens under en reglerad statlig kontroll. Då kan Fredrik Virtanen och vi med ett gott hjärta sova gott utan att känna oss äcklade.


Läs mer om volontärlön
och om volontärdagen 2013.


//Marcus Arvesjö, www.KramaMig.nu

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2013-11-04 klockan 08:36. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter