Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Ofta klagas det på att politikerna inte lyssnar på medborgarna och att det inte går att påverka politiken. Det klagas på att olika VD får höga löner och bonusar för ett arbete som inte leder framåt för företaget. Det går att förändra samhället och olika sakfrågor genom engagemang i vardagen.

Det finns många sätt att engagera sig för att vara delaktig till förändring. Det finns sunda förutsättningar att, vid sidan av engagemang i partipolitiska föreningar och organisationer, aktivera dig för att vara med i en förändring.

Många kommuner i Sverige medger medborgare att lägga förslag direkt till kommunfullmäktige, som är det högsta beslutande organet inom kommunen. Dessa förslag kallas för medborgarförslag! Genom att skriva medborgarförslag bidrar du inte bara till att skapa en direktdialog mellan politiker som fattar beslut och medborgare som vill vara med och förändra mer än genom att gå och rösta vart fjärde år.

Vill du lära dig att skriva bra medborgarförslag som förhoppningsvis får genomslag i kommunfullmäktige? Hitta på Google om hur du kan lämna medborgarförslag till din kommun!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2013-09-29 klockan 08:55. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter