Tur i kärlek och spel?
Med Sveriges nyaste casinon kan du få tur i både kärlek och spel!

Med freespin kan du testa att spela för nöjes skull.

» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Det talas ofta om att engagemanget saknas bland människor och att engagemanget har minskat i samband med internets invasion i vardagshemmen. Sättet att vara sociala har förändrats och kompletterats med sociala medier, dosage adiposity more about som Facebook och Twitter. Överlag har många företag och fackföreningsrörelsen fått tänka om och tänka till i kommunikationen till människor – i dag är reklamen och kontakten mer personlig och informationen bygger på vad individen tjänar på saker och ting, side effects i stället för en solidaritet och utifrån ett samhällsperspektiv.

I dag, treatment söndag, är det presidentval i Finland och i det finska valet 2011 var valdeltagandet 70,5 % (Statistikcentralen) och i det svenska valet 2012 var deltagandet 84,63 % (www.val.se). Intresset för ett helhetsintryck och helhetsperspektiv för samhällsfrågor står inte allt för högt på dagordningen för många – det borde vara en högre andel som engagerar sig för vad som händer i samhället.

Många reaktioner blir det för enskilda sakfrågor – som när NK gör en ny design som bygger på hemlösas vardagssituation (Aftonbladet, DN) och det blir många åsikter om överskottets vara eller icke vara. Engagemanget finns också när det gäller telefonomröstningar till Melodifestivalen och andra underhållningsprogram. Tänk om samma engagemang finns när det gäller samhällsengagemang och politiska frågor som berör oss i vardagen i ett mer långsiktigt perspektiv?

Om vi tillsammans kan skapa ett långsiktigt engagemang, där vi som individer är med och påverkar i vardagsfrågor och har en trygghetspolicy, kan vi skapa ett samhälle där alla har tak över huvudet. Genom att ställa krav på kommunerna och de kommunalägda fastighetsbolagen att beakta och tillämpa socialtjänstlagen i det vardagliga arbetet, kan vi ordna så att NK och andra kommersiella företag  behöver (ut)nyttja hemlösas situation för att få PR och därmed ökad försäljning.

Engagemang är bra och genom att öka engagemanget kan vi skapa ett mer humant samhälle – för alla!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2012-02-05 klockan 12:08. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter