Tur i kärlek och spel?
Med Sveriges nyaste casinon kan du få tur i både kärlek och spel!

Med freespin kan du testa att spela för nöjes skull.

» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Jämställd reklam?

Jämställd reklam?

Det talas om att jämställdheten måste öka i samhället och rätten att få krama vem man vill när man vill är viktigt – under förutsättning att det bygger på frivillighet och ömsesidighet. Här kan vi se en bild som går emot den bilreklam som annars brukar använda sig av kvinnor som marknadsför bilar… hur vill du ha jämställdhet inom området reklam?
Som relationspedagog och många års arbete med relationer såväl i arbetslivet som privat har jag sammanställt en lista över de vanligaste skälen till att relationer spricker och vad som är särskilt viktigt att tänka på för att de skall leva länge och vara kärleksfulla:

 • LYSSNA PÅ VARANDRA
  Prata inte bara om dig själv. Det är viktigare att vara intresserad än att göra sig intressant. Att fråga varandra om hur dagen varit och verkligen lyssna på svaret (inte bara höra) och ge respons är ett fantastiskt bränsle för en kärleksfull relation.
 • BEJAKA DIN PARTNERS INTRESSEN
  Var inte svartsjuk på din partners egna intressen utan bejaka dom. Även om du själv inte vill gå på fotboll eller se en dansuppvisning, treatment stimulera din partner att göra det han/hon blir glad av. Känn dig inte hotad. Alla människor är olika, men begränsar du dig partner s utövande av ett viktigt intressen så kommer relationen förr eller senare att försämras. Tar intresset alltför mycket tid, så får du istället fråga dig om du vill stanna i relationen, men försök inte i grunden förändra varandra. Acceptera olikheter och bygg kring det fina med varandra. Kärlek är att mjukt leda varandra tillbaka till sig själva.
 • VÄNNER BERIKAR
  Många är hotade av varandras kompisar. Det är viktigt även för relationen att ha någon eller några genuina välmenande vänner vid sidan av relationen. Att hindra varandra att träffa vänner är att riskera relationen. I förälskelsestadiet är det naturligt att man ägnar sig mycket åt varandra, men på sikt är det viktigt att hämta inspiration och glädje även från annat håll att ta med sig in i relationen. Känner du dåligt samvete för att träffa dina vänner, istället för att bara isolera dig med din partner, försök stimulera han/henne att själva etablera vänskap och relationer med vänner.
 • ÖVERRASKA
  Alltför mycket rutin och förutsägbarhet kan vara en fara i relationer. Försök överraska emellanåt med att göra något annorlunda, något som visar att du bryr dig, en frukost på sängen när han/hon minst anar det, något roligt och extra på stan eller hemma. Det behöver inte kosta. Det viktiga är att vi visar att vi bryr oss. Det kan också vara ett sms med omtanke i eller att oväntat fixa din älskades favoritmåltid.
 • SE VARANDRA
  Det kan handla om kläder, en ny frisyr, fråga om du ser ett ledset eller glatt ansiktsuttryck ”du ser lite ledsen/glad ut – har det hänt något roligt/tråkigt under dagen? När du får svar, fråga vidare och visa att du bryr dig.
 • LYSSNA VIKTIGARE ÄN ATT HA LÖSNINGAR
  När din partner bär på problem och bekymmer så är det viktigare att lyssna och visa att du bryr dig än att ha svar och lösningar på problemen. Fråga gärna igen nästa dag hur hon/han känner sig för att följa upp tidigare samtal.
 • GÖRA ROLIGA SAKER IHOP
  Det är väldigt viktigt att ha kul ihop, skratta tillsammans och ha mysigt åt gemensamma upplevelser. Se till att lägga in glädje i en relation och våga prioritera glädje. Ibland är en teater, ett pubbesök, en picknick eller en fest viktigare än städning och plikter. Våga emellanåt prioritera det trevliga före ”måsten” och ”borde”.
 • HA TID TILLSAMMANS
  Liksom det är viktigt att också ha vänner och egna intressen så lever inte en relation om den inte vattnas och förses med näring. Att ge relationen tid är viktigt!
 • TA ALDRIG VARANDRA FÖR GIVNA
  Här missar många relationer och i synnerhet de som varit tillsammans en längre tid. Man börjar ta varandra för givna, man anstränger sig inte längre och spänningen dör. Att få en relation att vara länge kräver att man arbetar med den och aldrig slutar att bry sig.
 • HUMOR
  Ha roligt tillsammans, skratta åt er själva och bjud på dina misstag, prioritera skratt, glädje och varför inte komedier. Från morgontidning till nätrubriker och kvällens nyhetsrapporter matas vi med elände, krig, problem och olyckor i media i en osund balans. För balansens skull är det viktigt att bryta och prioritera aktiviteter vi blir glada och positiva av. Det ger oss den energi vi behöver för att ta itu med såväl vår relation som med vardagliga problem i stort.

Rick Gisslén
Rick Gisslén, fristående krönikör

Tips:
Läs även krönikan ”Jag tänker inte älska någon igen!” och fler tänkvärda krönikor.
Kärlek i luftenUnder påsken köps, illness säljs och byts en hel del begagnat, enligt flera nyhetsmedier som (Aftonbladet och Svenska Dagbladet), där både privatpersoner och företag skapar en andrahandsmarknad för sådant som vi inte längre vill ha eller vill fynda nya saker utan att behöva handla för dyra slantar. Har du tänkt tanken om man skulle applicera detta på området dejting?

Att dejta ska vara kul och tänk dig tanken på att återanvända dina gamla ex på samma sätt som med dina möbler, kläder och andra saker som du inte vill eller behöver ha? Hur skulle en sådan annons se ut – ”Bytes: en väl använd pojkvän till ett oprövat kort!” eller ”Säljes: En obrukbar tjej säljes för högsta bud. Inget reservationspris.”? Ibland kan det vara kul att få första tjing på saker och ting, går det att ordna det via dejtingsajter eller på shoppingställen som Tradera?

Ibland kan det vara kul att bolla med tankar, även om det inte går eller är olämpligt att tillämpa detta i praktiken – vad har du bollat för tankar? Sug på den karamellen…
Det går att med små, cheap enkla medel förgylla vardagen, både med ord och handling! Har du tänkt på att glädje skapas, för både dig själv och människor i din omgivning, om du ger ett leende till någon okänd människa på bussen?

Glädjande umgänge

Vänner skapar glädje i vardagen!


Glädje består av skratt, kärlek och värme!
Här får du inspiration på glädje i vardagen och stärk banden mellan dig och den du bryr dig om med att uppleva kärleksfulla aktiviteter och upplevelser som förgyller vardagen. Ställ dig en enkel fråga till dig själv och hur du kan förgylla din vardag; hur vill du sprida glädje till andra i dag?

Vardagsglädje

Gör en grimas - tips på glädje!

Vardagsglädje

Det behöver inte vara en konst att sprida glädje; utan om du ger ett leende om dagen till tre personer under ett helt år och dessa tre personer sprider leendet vidare till tre personer under samma period, ler ni tillsammans över 4000 gånger. Få inspiration på glädjebilder och var med och förändra världen med ditt glada leende redan i dag!

Mer glädje:
0 Krama Mig´s Lyckokit
0 Kärleksfulla presenter
0 Kramsången
0 Skicka vykort
0 Krama Mig´s vykort
0 Upplev mer
Krama Mig´s 69 relationstips är en vägledning för dig som vill vårda dina relationer i vardagen – oavsett om det är vänskapsrelationer, cheap kärleksrelationer eller någon annan form av relation i vardagen.


Tips nr 41:

Ge kärleksförklaringar till varandra
i vardagen – med små, patient enkla medel kan ni vårda er relation med kärlek och värme.

Tips nr 42:

Med kärlekssånger av bland andra Basshunter och Dima Bilan kan ni förgylla er romantiska kväll på ett harmoniskt sätt med konstens alla regler.

Tips nr 43:

Om ni vill, tillsammans med hela familjen, åk på en weekend i Stockholm så ska ni se till att hålla utkik efter mer än de turistattraktioner som finns, för det finns många bra tips på aktiviteter i Stockholm som är väl värda att se.

Tips nr 44:

Våga vårda relationen i både fram- och motgångar! Uppskatta varandras närhet och kommunicera med varandra varje dag.

Tips nr 45:
Fredspristagaren Dalai Lama har en enkel religion som bygger på att vänlighet mot andra öppnas ditt sinne och ditt hjärta för friden. Läs mer om hur du förbättrar din förmåga till kärleksfulla relationer.

Tips nr 46:
Åk i väg över dagen eller under ett par dagar. Hitta Sista Minuten resor!

Tips nr 47:

I alla relationer krävs det att ni gör saker tillsammans, det spelar egentligen ingen roll vad ni gör – det viktiga är att ni skapar minnen tillsammans, som exempelvis går på musikaler, konserter och festivaler.

Tips nr 48:

Gör i ordning en romantisk middag på tu man hand, gör gärna som en picknic och se stjärnorna på himlen, få tips på romantisk middag till er kärleksfulla väl.

Tips nr 49:

När ni får tillfälle att vårda er relation, kan det vara en fördel om ni luktar gott – kanske den där speciella parfymen från när ni sågs första gången, så passa på att spara upp till 50% på dina märkesparfymer – Klickar här!

Tips nr 50:

Ska ni flytta ihop inom snar framtid eller vill drömma om det sagoslott ni vill bo på – bra pris på god smak – prenumerera på inredningstidningar!

Krama Mig´s 69 relationstips är en vägledning för dig som vill vårda dina relationer i vardagen – oavsett om det är vänskapsrelationer, click kärleksrelationer eller någon annan form av relation i vardagen.


Tips nr 41:

Ge kärleksförklaringar till varandra
i vardagen – med små, enkla medel kan ni vårda er relation med kärlek och värme.

Tips nr 42:

Med kärlekssånger av bland andra Basshunter och Dima Bilan kan ni förgylla er romantiska kväll på ett harmoniskt sätt med konstens alla regler.

Tips nr 43:

Om ni vill, tillsammans med hela familjen, åk på en weekend i Stockholm så ska ni se till att hålla utkik efter mer än de turistattraktioner som finns, för det finns många bra tips på aktiviteter i Stockholm som är väl värda att se.

Tips nr 44:

Våga vårda relationen i både fram- och motgångar! Uppskatta varandras närhet och kommunicera med varandra varje dag.


Tips nr 45:

Fredspristagaren Dalai Lama har en enkel religion som bygger på att vänlighet mot andra öppnas ditt sinne och ditt hjärta för friden. Läs mer om hur du förbättrar din förmåga till kärleksfulla relationer.


Tips nr 46:

Åk i väg över dagen eller under ett par dagar. Hitta Sista Minuten resor!


Tips nr 47:

I alla relationer krävs det att ni gör saker tillsammans, det spelar egentligen ingen roll vad ni gör – det viktiga är att ni skapar minnen tillsammans, som exempelvis går på musikaler, konserter och festivaler.


Tips nr 48:

Gör i ordning en romantisk middag
på tu man hand, gör gärna som en picknick och se stjärnorna på himlen, få tips på romantisk middag till er kärleksfulla väl.


Tips nr 49:

När ni får tillfälle att vårda er relation,
kan det vara en fördel om ni luktar gott – kanske den där speciella parfymen från när ni sågs första gången, så passa på att spara upp till 50% på dina märkesparfymer – Klickar här!


Tips nr 50:

Ska ni flytta ihop inom snar framtid
eller vill drömma om det sagoslott ni vill bo på – bra pris på god smak – prenumerera på inredningstidningar!

>>> Fler relationstips! <<<


 

Ovanstående inlägg publicerades 2011-09-03 klockan 14:58. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
 • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter