Flygvaruhuset

Romantiskt café: Vanga Kvarn

Visst är det härligt att kunna njuta en stund med kaffe på ett romantiskt café? Det är något som är magiskt med det där romantiska cafébesöket.

Att kunna umgås avslappnat tillsammans med sin bästa vän, dejt eller partner och dricka en kopp kaffe tillsammans med en smarrig bakelse är romantiskt och vackert. Har du varit på något café utöver det vanliga? Ge tips på romantiskt café!


Vill du uppleva saker
i samband med det romantiska cafébesöket? Beställ konsertbiljetter på www.eventim.se eller överraska med en upplevelse från www.greatdays.se.

Tips på romantiska caféer:


Eskilstuna

Susanne Friman:
”Cafe’ Tingsgården Eskilstuna. I gammal och charmig miljö, kaffebröd gott så man kan dö, sneda väggar och tak, romantiskt med tända ljus och doft av bak…”

Monica:
”Hamncafeet vid Borgåsund mellan Eskilstuna och Västerås.. Tyvärr är det bara öppet sommartid..men att sitta ute vid vattnet och inte ihopklämd som på många kaffer utan en bra yta.. så man kan prata fritt.. Det tar bort lite av att känna sig pinsam.. ”


Jönköping

Sanna:
”Det som jag anser är det mest romantiska cafet är Claras i Jönköping”


Norrköping

Sussanne Nilsson:
”Färgargården vid strömmen i Norrköping där man kan äta våfflor och njuta av lugnet”


Umeå

Emily Söderberg:
”Det finns i Umeå och cafeet heter Vita björn. Det är en café båt så det är väldigt romantiskt och har en fin utsikt.”


Göteborg/Borås

Romantiskt bakverk från Pour Bonne

Romantiskt bakverk från Pour Bonne


Birgitta Einarsson:

”Mitt förslag är Pour Bonne, alldeles nära Domkyrkan i Göteborg. Härligt kaffe, goa bakverk o annat med den som du gillar bäst o mest!!”


Elisabeth Y Svensson:

”Vänga kvarn i Fristad utanför Borås. Om fint väder sitter man ute nära sävån och hör vattnet porla. Lugnet infinner sig. Hembakade bullar eller kvarnmacka med Kaffe. Underbara människor jobbar här. Hit ska man ta med den man har kär! ”


Hanna Henningsson:

”Det mest romantiska caféet är Villa Villekulla i Vasastan i Göteborg. Mysiga soffor, fina små krypin med små bord, underbar chokladkaka. Och, som om det inte vore nog, så har de den mest romantiska toaletten: alltid levande ljus här och var på hela toaletten! Supermysigt! ”


Mjölby

Malin Thomsen:
”Det mest romantiska cafeet jag varit på är Cafe Nyfiket i Mjölby som ligger precis jämte ån! Och man ska ju så klart sitta ute om man ska hitta den rätta känslan!”


Skellefteå

Boel Ekman:
”Det mest romantiska caféet finns i Skellefteå och heter Lilla Marie. Gammaldags, vackert och med underbara bakverk.”


Örebro

Hanna:
”Vardagsrummet på Ekersgatan i Örebro så otroligt mysigt ställe. Mörk belysning och tända ljus perfekta dejt stället”


Härnösand

Anna Henriksson:
”RUTIGA DUKEN i Härnösand är ett mysig romantiskt café. Förutsättningen för romantik är små vrår där man kan dra sig undan allas blickar och bara se varandra djupt i ögonen. Miljön är spännande med hopplock av gamla detaljer från början av 1900-talet. Därtill utsökta smörgåsar och gott hembakat bröd. Det är bara att ta en promenad in till centrala stan.”


Norberg

Mika Persson:
”Det ligger i Norberg och heter ELSA ANDERSSON konditori. Gulligt, pittoreskt i romantisk atmosfär från 1800 talets slut med de gamla möblerna kvar”


Stockholm


Jennie Appelgren:

”Det är Rosendals Café på Djurgården. Sitta i gräset under äppelträden och mysa med lyxfika, följt av promenad på Djurgården!”


Saga:

”Louie Louie är ett café på Bondegatan 13 i Stockholm. Lätt mysfaktor!”


Li Ångström:

”Det mest romantiska kaféet ligger vid Vinterviken tycker jag. Världens mest mysiga och romantiska utekafé.”

Romantisk julfika vid Tant Brun

Romantisk julfika vid Tant Brun


Pia Eriksson:

”Tant Brun i Sigtuna. Toppen på alla sätt, och allt är hembakt i 1700-tals miljö och en underbar romantisk trädgård att njuta i.”


Petra:

”Solsidan i Fredhäll är helt perfekt för en avskärmad dejt. Lugn i solnedgången med underbar utsikt! Ett fantastiskt smultronställe som (än så länge) är lite av en doldis.”


Karin:

”Deja Vu på Swedenborgsgatan i Sthlm är det mest romantiska caféet. Där finns en hel stab av varma och uppassande servitörer som ser till att allt känns mums!”

Jan-Ivar Nilsson:
”Röda Cafeét i Huddinge. Att sitta vid sjökanten och mata änder och andra fåglar, samtidigt som man njuter av utsikten och varandra.”

Dagens grattis

.

Krama Mig tipsar

Tips

Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!

Bra för alla relationer

  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter