Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Sevärdheter i London

Sevärdheter i London


Grundad redan under Romarrikets dagar och med ca åtta miljoner invånare är London inte vilken stad som helst. Storbritanniens huvudstad är både en stad full av historia, en stad för den sportintresserade och en modern storstad. Kort sagt, London är ett perfekt mål för en weekendresa med goda vänner eller någon du tycker extra mycket om.


Tips: >>> Boka resan direkt på www.Travelstart.se! <<<


Även om du inte själv har varit i London så kommer du antagligen att känna dig förhållandevis hemma. Du lär inte bara känna igen de kända landmärkena som Big Ben, Tower Bridge och London Eye, utan också de röda dubbeldäckade bussarna, de karaktäristiska taxibilarna och de röda telefonkioskerna. Du har med största sannolikhet sett skymtar av London i flera av de oräkneliga filmer och TV-serier som utspelar sig här. Mary Poppins, Johnny English, Love Actually, V for Vendetta, Narniafilmerna, Notting Hill och BBC:s prisbelönta serie Sherlock. Ja, raden av filmer som redan har skapat en bild av London i ditt bakhuvud kan göras lång och igenkänningsfaktorn när du väl kommer hit blir alltså stor.

På 40-talet efter Kristus lade romarna grunden för det som idag har vuxit och blivit EU:s till folkmängden räknat största metropol. Sedan dess har mycket hunnit hända: En brand förstörde 1666 ungefär en tredjedel av stadskärnan, 30 000 av invånarna strök med i bombningar under andra världskriget, Jack the Ripper gäckade Londonpolisen i slutet av 1880-talet och man har varit värd för hela tre olympiska spel, för att nämna några händelser ur stadens historia.

Vad får man absolut inte missa i London?


Det finns en del självklara saker att se i London. Om du till exempel missar att göra ett besök på Madame Tussaud’s eller att skaffa bildbevis på att du har sett Big Ben och Buckingham Palace så kanske vännerna där hemma börjar tvivla på om du faktiskt har varit där. Jag kan också rekommendera ett besök på British Museum (som alltid har gratis inträde!) med sina kulturhistoriska samlingar från hela världen eller Natural History Museum som är ett av världens största naturhistoriska museer och också har fri entré.

Klart värt ett besök är även det otroligt anrika Towern som finns med bland Unescos världsarv, där Storbritanniens riksregalier förvaras, vaktade av Yeomen Warders, eller Beefeaters som de också kallas. På tal om vakter så känner du antagligen också igen the Queen’s Guard som vaktar de kungliga residensen iförda enorma björnskinnsmössor.

Om du och ditt sällskap är sportintresserade så erbjuder London ett bra utbud även på den punkten. Fotboll, rugby och cricket är de största sporterna, och ni kan till exempel se lag som Arsenal och Chelsea spela fotboll på Emirates Stadium eller Wembley Stadium. Att dessa två arenor dessutom är de två fotbollsarenor i världen som kostat mest att bygga säger ganska mycket om hur stort fotboll är i Storbritannien, och det är upplagt för folkfest!

Vad finns det egentligen att vänta på? Boka en resa och ett trevligt hotellrum och tillbringa en weekend i London.


Andreas Skoog,
fristående skribent som tipsar om romantisk weekend


>>> Boka resan direkt på www.Travelstart.se! <<<


Ovanstående inlägg publicerades 2011-11-15 klockan 10:07. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter