Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Romantisk weekend i Madrid
Välkommen till en riktig storstad! Madrid är EU:s tredje största stad, och det finns med andra ord en hel del att hitta på. Vare sig du är fotbollsintresserad, tycker om att titta på konst eller kanske framför allt är intresserad av att testa på kvälls- och nattlivet så går det att fylla sitt besök med vad man önskar. Varför inte testa en kombination av både nattliv, sport och konst?

Alla vägar bär till Madrid


Precis som det brukar sägas att alla vägar leder Rom så skulle man kunna säga att alla vägar i Spanien leder till Madrid. Eller ja, det beror lite på hur man ser på saken. Alla avstånd i Spanien räknas från huvudstaden, och från Madrid utgår alla landets statsvägar. Så kanske, om man ska vara korrekt, leder alla vägar egentligen därifrån?

Nåja, för att lämna den filosofiska diskussionen kan vi ju konstatera att vägar i allmänhet leder åt båda hållen och istället fördjupa oss lite i utbudet för den sportintresserade.

Ja, för sport finns det gott om. I fotbollsform framför allt, representerat främst av de rivaliserande la Liga-lagen Real Madrid och Atlético Madrid som båda har varsin femstjärnig hemmaarena. Det gör för övrigt Madrid till en av bara fyra städer i Europa med två femstjärniga fotbollsarenor i samma stad. Vill du ha riktig derbydramatik under ditt besök i Madrid så ska du sikta på att komma hit i tid för den årliga sammandrabbningen mellan huvudstadsklubbarna som går under namnet El Derbi madrileño.

Missa inte de konstnärliga stoppen


I Madrid finns flera förstklassiga konstmuseer. De tre museerna Museo del Prado, Museo Thyssen-Bornemisza och Museo Reina Sofía bildar tillsammans den så kallade konsttriangeln, och är väl värda var sitt besök. Pradomuseet har främst konst från tiden före 1900-talet och räknas som ett av världens mest betydande museer med verk av bland annat Goya, Rubens och Velázquez. På Thyssen-Bornemisza hittar du till exempel Picasso och Chagall, och Museo Reina Sofía kan stolt visa upp Picassos Guernica och verk av Salvador Dalí med flera.

Konsttriangelns museer är dock inte de enda museerna som är värda att besöka. Ni har åtskilliga andra museer att upptäcka. Museo Arqueológico Nacional de España till exempel, eller varför inte Museo de América med föremål från det förkolumbianska Amerika för att nämna bara ett par stycken.

När du har tröttnat på konst, historia och museer äter du förslagsvis lite tapas med ditt ressällskap innan ni ger er i kast med shoppinggator och gallerior. Gran Vía är den kanske främsta shoppinggatan, och vill du hellre shoppa inomhus finns galleriorna Principe Pio som ligger centralt i en före detta tågstation och Palacio de Hielo där du förutom att handla även kan åka skridskor året runt. Det allra största köpcentrat ligger dock utanför staden, så för att ta dig till Madrid Xanadu med sina konstgjorda skid- och snowboardbackar, bowlingbana, biograf och otaliga butiker tar du lämpligast bussen.

Det finns inget att vänta på. Boka flygbiljetter nu och åk till Madrid! Både Flygvaruhuset och Mr Jet har prisvärda alternativ när det gäller flygbiljetter och hotell, vad passar dig bäst när du bestämt dig för en romantisk weekend i Madrid?


Andreas Skoog,
fristående skribent som tipsar om romantisk weekend


>>> Boka resan direkt på www.Travelstart.se! <<<

Ovanstående inlägg publicerades 2011-11-20 klockan 12:43. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter