Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Romantisk weekend i Rom
Andreas Skoog ger romantiska weekendtips:


Staden som är byggd
på de berömda sju kullarna har ett utbud som få städer i världen kan matcha. Rom är kanske den stad där antik historia har bevarats bäst till modern tid. Italiens huvudstad erbjuder också religiösa sevärdheter, fantastisk kultur och exklusiv shopping.


Rom grundades enligt legenden
den 21 april 753 f.Kr. av Romulus som tillsammans med sin tvillingbror Remus hade fötts upp av en varghona. Även om det inte är säkert att någon vid namn Romulus ska ha varit inblandad i Roms grundande så kan tidpunkten stämma ganska bra, och sedan dess har Rom aldrig slutat att utvecklas. Man kan inte annat än förundras över hur Rom har kunnat fylla sitt varumärke med så mycket under mer än två tusen år.


Alla vägar bär till Rom
sägs det ju, och en gång i tiden utgick alla stora vägar från Roms minsta kulle, Capitolium, till resten av det romerska imperiet. Numera är det mer ett talesätt, men Rom har istället fått en roll som en viktig italiensk järnvägsknut.
>>> Boka resan direkt på www.Travelstart.se! <<<


Exklusiv shopping
eller stämningsfull marknad?


Det antika Roms främsta plats
för shopping, Forum Romanum, ligger idag i ruiner och är en attraktiv historisk sevärdhet, men shoppingen blomstrar på annat håll. Är du till exempel ute efter de riktigt exklusiva italienska märkena som Bulgari, Gucci, Dolce & Gabbana och Ferragamo så kan du gå till Roms mest berömda, och naturligtvis mest exklusiva gata, Via dei Condotti. Shoppingen där är givetvis långt ifrån lik marknadsstämningen på Forum Romanum, och vill du välja bort flaggskeppsbutiker för en mer traditionell marknad så har torget Piazza Campo dei Fiori en rik marknadstradition sedan 1400-talet. Här finns en återkommande marknad där man på förmiddagarna kan inhandla allt från kött och fisk till blommor.


Som turist i Rom
handlar man förmodligen inte speciellt mycket kött och fisk på marknaden, utan man hamnar snarare på en av stadens många restauranger. Om man besöker Rom utan att äta traditionell italiensk mat så missar man många lokala doft- och smakintryck, så se till att beställa de italienska specialiteterna!
>>> Boka resan direkt på www.Travelstart.se! <<<


Rom är kultur och historia


Rom är staden med stort S
när det gäller kultur och historia. Museerna slåss om din uppmärksamhet för att visa tavlor av de stora mästarna, och många av de historiska byggnaderna är öppna för besökare. Historiens vingar slår tunga slag i Colosseum, över Circus Maximus och i många av Roms över 400 kyrkor. Om ni har personer under 18 eller över 65 i sällskapet när ni utforskar Rom så kan det vara en god idé att ni har med er pass för att kunna styrka åldern, och därmed få rabatt för barn och pensionär.


Redan under antiken
gick Rom under namnet Urbs Aeterna, ”den eviga staden”, och om det stämmer så kan man tänka sig att Rom kommer att fortsätta att utvecklasoch vara en levande stad.


Som man skulle säga
på italienska: Roma è sempre Roma! – Rom är alltid Rom!

>>> Boka resan direkt på www.Travelstart.se! <<<

 

Ovanstående inlägg publicerades 2011-11-20 klockan 12:37. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter