Tur i kärlek och spel?
Med Sveriges nyaste casinon kan du få tur i både kärlek och spel!

Med freespin kan du testa att spela för nöjes skull.

» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Romantisk weekend i Paris
Om det finns någon stad som är det perfekta valet för en romantisk weekend så är det Paris. Ni kommer knappast att vara ensamma, cheapest ampoule för Paris är en av Europas mest besökta städer, thumb år efter år, men det säger väl en del om att det är en stad väl värd att besöka. Staden toppar mångas listor över romantiska resmål, och det är många händer som har åkt härifrån med en ring de inte hade när de kom hit.


Paris är helt enkelt en stad som är van att ta hand om sina lite mer kärleksuppfyllda besökare. Det finns otroligt många saker att hitta på som skulle kvalificera sig som en riktigt bra dejt, så det svåra blir inte att komma på något, utan att välja!

Allra mest romantiskt är det kanske under våren när Paris parker blommar och kvällarna börjar bli härligt ljumna, en tid som bjuder in till att tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus. Ta till exempel en baguette under armen, och packa en korg med en filt, lite ost och en flaska vin och ge er iväg till parken Jardin du Luxembourg, ett av parisarnas förstaval om det vankas picknick. Visserligen finns det massvis av trevliga restauranger i Paris, men en filt i gräset här slår det mesta, för Jardin du Luxembourg är en picknickpark som är klart värd att sätta ett frimärke på och skicka som vykort hem till vännerna.

Glöm inte finkläderna!


Ett tips för packningen är att dels ta med bekväma kläder – och framför allt riktigt bra promenadskor – för att utrustad med kamera och en vattenflaska kunna utforska de olika sevärdheterna till fots. Men också att komma ihåg festklänningen eller kavajen, för om ni nu har åkt hela vägen för en romantisk weekend så vore den väl knappast komplett utan en ståndsmässig romantisk middag på en fin restaurang, någon klass över de ni brukar gå till?

Varför inte passa på att gå på balett när ni nu ändå har finkläderna med er? På L’Opéra Garnier framförs idag Parisoperans baletter, men det är också här som den klassiska versionen av Fantomen på operan utspelar sig. Bara foajén kan lämna en andlös med sina rader av gyllene ljuskronor, och själva salongen är inte sämre. Just opera får man dock idag gå till Opéra Bastille för att njuta av.

Men sevärdheterna då?


Nu kanske du tror att jag har glömt bort att nämna Eiffeltornet, Triumfbågen, Sacré-Coeur, Nôtre Dame och de andra obligatoriska turistmålen. Men kom ihåg varför ni är här. Självklart ska ni inte missa det ni helst vill se, men glöm inte att slita blicken från Mona Lisa ett tag och istället se djupt i varandras ögon.

Kort sagt så är Paris, med allt staden har att erbjuda, ett förstklassigt val för en kortare tripp ut i Europa. Så om du är sugen på en riktigt romantisk weekend med den du tycker mest om så är bara frågan: Varför har du inte redan bokat en biljett till Paris?


Andreas Skoog,
fristående skribent som tipsar om romantiska resmål


>>> Boka din drömresa direkt på www.apollo.se! <<<Tjeckiskt öl och Franz Kafka känt för Prag

Romantisk weekend i PragI början av 2000-talet drabbades Prag av en översvämning, order men detta hindrade inte Tjeckiens huvudstad att fortsätta sprida kärleksfulla stunder, information pills med dess mysiga caféer och kvarter. Gör gärna ett besök Karlsruebron, som är ett kärleksfullt shoppingstråk för den konstintresserade och för er som vill se vattnat passera i floden som går genom staden.

Prag är känt, precis som Dublin, för sin ölkultur och tänk dig att det dricks över 150 liter öl per person om året (det blir mycket pant av ölburkarna). Här finns många bryggerier och vissa puber brygger sitt eget öl, gå gärna en guidad tur, om du har intresse för hur man gör gott, eget öl.

Det finns flera museum i Prag – bland annat Mozart museum och Franz Kafka Museum, då de båda har påverkat landet genom dess historia.

Vi tipsar:
>>> Boka din Prag-resa i dag på www.resfeber.se! <<<

about it 0, sales 40,0″>

Eva Wiklander:  ”Titanic” är den mest romantiska film jag har sett! Filmen får mig att uppskatta och vara rädd om vår kärlek – att inte ta varandra för givet, stanna upp och leva här och nu. Vi har idag, imorgon vet vi ingenting om men ”My heart will go on…” hela livet för min man! Rose och Jack tog verkligen tillvara på kärlekens sällsamma gåva även om tiden tillsammans blev alltför kort för dem.

Robin Schöneskog: ”Titanic”, för att den innehåller äkta fin kärlek mellan två personer. Kärleksagan fick tyvärr ett tragiskt slut när en av dem drunknade i det iskalla vattnet. Men kärleken lever fortfarande kvar.”

Anna Enarsson: ”Titanic”. En underbart välgjord film om förbjuden kärlek då den är som härligast! Allt finns med: kärlek, passion, hopp, sorg, glädje!!”

Mikaela Tholander:  ”Titanic”, jag älskar den filmen. Inte nog med att den kanske är en av dom bästa kärleksfilmer som gjorts den kan säkert få den hårdaste typen att mjukna och kanske till och med fälla en tår.”

Lena Ahlström:  ”Titanic” – Filmen visar att kärlek inte kan köpas för pengar. Det är en känsla som inte alltid är helt lätt, men är den sann kan de inte hållas undan! Ingen kan heller ta den ifrån en. Trots att man blir gammal har den äkta kärleken alltid enviss plats i hjärtat vad som än händer!”

Shabi: ”Självklart ”Titanic” – den är  mest romantiska filmen… upplevelse man inte bör vara utan”

Kristin: ”Titanic” – den är hemsk men ändå så romantisk. Man blir glad av den fast ändå gråter man över  handlingen. Jag kan se den om och om igen!”
Romantisk weekend i Rom
Andreas Skoog ger romantiska weekendtips:

Staden som är byggd på de berömda sju kullarna har ett utbud som få städer i världen kan matcha. Rom är kanske den stad där antik historia har bevarats bäst till modern tid. Italiens huvudstad erbjuder också religiösa sevärdheter, ask fantastisk kultur och exklusiv shopping.

Rom grundades enligt legenden den 21 april 753 f.Kr. av Romulus som tillsammans med sin tvillingbror Remus hade fötts upp av en varghona. Även om det inte är säkert att någon vid namn Romulus ska ha varit inblandad i Roms grundande så kan tidpunkten stämma ganska bra, sales och sedan dess har Rom aldrig slutat att utvecklas. Man kan inte annat än förundras över hur Rom har kunnat fylla sitt varumärke med så mycket under mer än två tusen år.

Alla vägar bär till Rom sägs det ju, unhealthy och en gång i tiden utgick alla stora vägar från Roms minsta kulle, Capitolium, till resten av det romerska imperiet. Numera är det mer ett talesätt, men Rom har istället fått en roll som en viktig italiensk järnvägsknut.
>>> Boka weekend i Rom på www.hotels.com <<<

Exklusiv shopping
eller stämningsfull marknad?

Det antika Roms främsta plats för shopping, Forum Romanum, ligger idag i ruiner och är en attraktiv historisk sevärdhet, men shoppingen blomstrar på annat håll. Är du till exempel ute efter de riktigt exklusiva italienska märkena som Bulgari, Gucci, Dolce & Gabbana och Ferragamo så kan du gå till Roms mest berömda, och naturligtvis mest exklusiva gata, Via dei Condotti. Shoppingen där är givetvis långt ifrån lik marknadsstämningen på Forum Romanum, och vill du välja bort flaggskeppsbutiker för en mer traditionell marknad så har torget Piazza Campo dei Fiori en rik marknadstradition sedan 1400-talet. Här finns en återkommande marknad där man på förmiddagarna kan inhandla allt från kött och fisk till blommor.

Som turist i Rom handlar man förmodligen inte speciellt mycket kött och fisk på marknaden, utan man hamnar snarare på en av stadens många restauranger. Om man besöker Rom utan att äta traditionell italiensk mat så missar man många lokala doft- och smakintryck, så se till att beställa de italienska specialiteterna!
>>> Boka weekend till Rom på www.lastminute.com <<<

Rom är kultur och historia

Rom är staden med stort S när det gäller kultur och historia. Museerna slåss om din uppmärksamhet för att visa tavlor av de stora mästarna, och många av de historiska byggnaderna är öppna för besökare. Historiens vingar slår tunga slag i Colosseum, över Circus Maximus och i många av Roms över 400 kyrkor. Om ni har personer under 18 eller över 65 i sällskapet när ni utforskar Rom så kan det vara en god idé att ni har med er pass för att kunna styrka åldern, och därmed få rabatt för barn och pensionär.

Redan under antiken gick Rom under namnet Urbs Aeterna, ”den eviga staden”, och om det stämmer så kan man tänka sig att Rom kommer att fortsätta att utvecklasoch vara en levande stad.

Som man skulle säga på italienska: Roma è sempre Roma! – Rom är alltid Rom!

Vi tipsar:
>>> Boka weekend till Rom på www.resfeber.se! <<<

Romantisk weekend i Rom
Andreas Skoog ger romantiska weekendtips:


Staden som är byggd
på de berömda sju kullarna har ett utbud som få städer i världen kan matcha. Rom är kanske den stad där antik historia har bevarats bäst till modern tid. Italiens huvudstad erbjuder också religiösa sevärdheter, sick fantastisk kultur och exklusiv shopping.


Rom grundades enligt legenden
den 21 april 753 f.Kr. av Romulus som tillsammans med sin tvillingbror Remus hade fötts upp av en varghona. Även om det inte är säkert att någon vid namn Romulus ska ha varit inblandad i Roms grundande så kan tidpunkten stämma ganska bra, och sedan dess har Rom aldrig slutat att utvecklas. Man kan inte annat än förundras över hur Rom har kunnat fylla sitt varumärke med så mycket under mer än två tusen år.


Alla vägar bär till Rom
sägs det ju, och en gång i tiden utgick alla stora vägar från Roms minsta kulle, Capitolium, till resten av det romerska imperiet. Numera är det mer ett talesätt, men Rom har istället fått en roll som en viktig italiensk järnvägsknut.
>>> Boka resan direkt på www.Travelstart.se! <<<


Exklusiv shopping
eller stämningsfull marknad?


Det antika Roms främsta plats
för shopping, Forum Romanum, ligger idag i ruiner och är en attraktiv historisk sevärdhet, men shoppingen blomstrar på annat håll. Är du till exempel ute efter de riktigt exklusiva italienska märkena som Bulgari, Gucci, Dolce & Gabbana och Ferragamo så kan du gå till Roms mest berömda, och naturligtvis mest exklusiva gata, Via dei Condotti. Shoppingen där är givetvis långt ifrån lik marknadsstämningen på Forum Romanum, och vill du välja bort flaggskeppsbutiker för en mer traditionell marknad så har torget Piazza Campo dei Fiori en rik marknadstradition sedan 1400-talet. Här finns en återkommande marknad där man på förmiddagarna kan inhandla allt från kött och fisk till blommor.


Som turist i Rom
handlar man förmodligen inte speciellt mycket kött och fisk på marknaden, utan man hamnar snarare på en av stadens många restauranger. Om man besöker Rom utan att äta traditionell italiensk mat så missar man många lokala doft- och smakintryck, så se till att beställa de italienska specialiteterna!
>>> Boka resan direkt på www.Travelstart.se! <<<


Rom är kultur och historia


Rom är staden med stort S
när det gäller kultur och historia. Museerna slåss om din uppmärksamhet för att visa tavlor av de stora mästarna, och många av de historiska byggnaderna är öppna för besökare. Historiens vingar slår tunga slag i Colosseum, över Circus Maximus och i många av Roms över 400 kyrkor. Om ni har personer under 18 eller över 65 i sällskapet när ni utforskar Rom så kan det vara en god idé att ni har med er pass för att kunna styrka åldern, och därmed få rabatt för barn och pensionär.


Redan under antiken
gick Rom under namnet Urbs Aeterna, ”den eviga staden”, och om det stämmer så kan man tänka sig att Rom kommer att fortsätta att utvecklasoch vara en levande stad.


Som man skulle säga
på italienska: Roma è sempre Roma! – Rom är alltid Rom!

>>> Boka resan direkt på www.Travelstart.se! <<<

 

Ovanstående inlägg publicerades 2011-11-20 klockan 12:37. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter