Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «En soldränkt tur med Djurgårdsfärjan ut till Gröna Lund och Skansen. Det omtalade nattlivet kring Stureplan. Att vandra i gränder i Gamla stan där husen lutar åt lite alla möjliga håll. Kungliga slottet. Närheten till skärgården. Förstklassig shopping om det så är krimskrams från turistbutikerna eller märkeskläder du är ute efter. Och bara en sådan sak som att Stockholm förmodligen är den stad i Sverige där det är störst chans att råka få syn på en  kändis.

Stockholms skärgård

Stockholms skärgård.
Bild: Elina Sun


Det kan låta lite klyschigt, men jag tror faktiskt att Stockholm har något för alla. Ju mer du lär känna staden, desto större är chansen att du kommer tillbaka. För att återuppleva minnen, men  framför allt för att skapa nya. För när du väl har gjort ditt första besök kommer du att inse hur  mycket mer det finns att se och uppleva.


Men vad kan man göra i Stockholm då?


Musik är en väldigt bra anledning att komma till Stockholm. Huvudstaden är ett givet stopp på de flesta turnéer, och i arenor som Globen och Friends Arena har alltifrån Melodifestivalen till Bruce Springsteen dragit fulla hus. Men glöm för allt i världen inte de mindre spelningarna! Jazzklubben Fasching till exempel har långtifrån Friends 65 000 platser att erbjuda, men har blivit ett välkänt namn med hög musikalisk kvalitet. Och så har vi ju Kungliga Operan, icke att förglömma.

Jag brukar alltid försöka hinna med att besöka ett par museer när jag är i Stockholm. Naturhistoriska Riksmuseet med den gigantiska kupolformade IMAX-biografen Cosmonova är en av mina favoriter som jag gärna kommer tillbaka till gång på gång, men jag försöker också att upptäcka något nytt emellanåt. För hur många museer man än har besökt så verkar det alltid finnas ytterligare några stycken som man inte har hunnit med än.

Det är lätt att ta sig runt i staden, och om ni skaffar Stockholmskortet så ingår – förutom massa olika aktiviteter och inträden – dessutom fria resor med lokaltrafiken. Samtidigt är avstånden ofta ganska lagom i Stockholm, så om ni inte är stressade över att hinna med så mycket som möjligt under er korta weekend så kan jag rekommendera att slappna av lite och låta bli tunnelbanans  minuthets och gyttret av människor på Centralen och istället ta en promenad dit ni ska i lagom  tempo via några av Stockholms fina parker.


Romantiskt eller lekfullt?


Till Stockholm kan du givetvis åka med någon du tycker extra mycket om, och ha en romantisk weekend på tu man hand. Ta in på ett lite lyxigare hotell, äta god mat och korka upp en flaska av  den lite finare sorten. Men varför inte ta med er barnen – har du inga egna så rekommenderar jag att du lånar ett par stycken och själv går i barndom tillsammans med dem över helgen. Junibacken,  Gröna lund, Skansen och Aquaria är bra ställen att börja på. Tillåt dig själv att leka, och du har alla  förutsättningar för att ha den roligaste helgen du har haft på länge!


Andreas Skoog,
fristående skribent som tipsar om romantisk weekend


Ovanstående inlägg publicerades 2011-11-13 klockan 15:20. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter