Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Romantisk weekend i Visby
Vart man än vänder blicken när man är på Gotland så verkar det finnas något sevärt. Det är nästan svårt att begripa hur det är möjligt att så mycket historia, enastående natur och mysiga platser kan få plats på en enda ö. Gotland är svårslaget på semestern, och om jag vore tvungen att välja någon stad i Sverige för en romantisk weekend så skulle Visby vara mitt främsta val.


Innanför Visbys över tre kilometer långa ringmur finns en unik miljö med charmiga hus, smala stenlagda gator och massor av rosor! Egentligen skulle jag kunna sluta skriva här och nöja mig med ett enda tips: Ta en lång och snirklig promenad och utforska Visbys gränder, gamla byggnader och mäktiga ruiner på egen hand.

Bara det skulle räcka gott för att fylla en weekend, även om ni nu bara skulle råka vara måttligt intresserade av medeltida historia och arkitektur. Vandra längs kullerstensgatorna, kika in i några små butiker där det finns alltifrån hantverk och fårskinn till svärd och ringbrynjor, och avsluta sedan dagen tillsammans på en trevlig restaurang eller med en picknick vid stranden i solnedgången.

Ta en titt på Gotlands skatter!


Det finns dock mycket mer att upptäcka för den som vill gräva vidare! Och grävt, det är det många som har gjort på Gotland. Många av de historiska skatter, vapen och andra föremål som har grävts fram finns att titta på i Fornsalen som är en del av Gotlands museum. Just skatter finns det gott om på ön. Faktum är att det på Gotland har grävts upp mer än 750 olika silverskatter – bara från vikingatiden – med mynt eller smycken som har legat begravda i jorden. Vem vet hur många fler som finns att hitta?

Förutom arkeologiska fynd kan Gotlands museum även erbjuda konstutställningar och guidade vandringar där man kan lära sig mer om Visby.

Vad händer i Visby?


Det finns några evenemang som år efter år lockar en stor publik: Medeltidsveckan, Almedalsveckan och Stockholmsveckan. Under medeltidsveckan fylls Visby och hela Gotland av riddare, bågskyttar, gycklare och medeltidsinspirerade marknadsstånd. Det är ett fantastiskt tillfälle att verkligen kunna känna, lukta och andas in atmosfären av Visbys medeltida historia.

Almedalsveckan bjuder på tal ifrån våra partiledare, seminarier och en nära kontakt med politiker såväl som intresseorganisationer i den vackra Almedalen. Och tycker du att det verkar roligare med fest, musik och skumpa så är det Stockholmsveckan du ska satsa på.

Om ni hellre vill vara lite för er själva och ha större chanser att få tag på ett hotellrum så kan det vara bättre att undvika de här större eventen och kanske till och med åka strax före eller efter den huvudsakliga turistsäsongen. Juni till augusti är det som mest turister på Gotland, och åker ni i maj eller september ökar chanserna till lugn och ro betydligt.

Oavsett när ni åker, eller vad ni väljer att hitta på så är Visby och Gotland ett fascinerande, trevligt och exotiskt resmål, utan att för den skull ligga särskilt långt borta.


Andreas Skoog, fristående skribent som tipsar om romantisk weekend


Krama Mig tipsar:
>>> Boka din weekendresa på www.nordicchoicehotels.se! <<<

 

Ovanstående inlägg publicerades 2011-11-13 klockan 16:53. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter