Tur i kärlek och spel?
Med Sveriges nyaste casinon kan du få tur i både kärlek och spel!

Med freespin kan du testa att spela för nöjes skull.

» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Träffar du storsjoodjuret under en romantisk weekend i Östersund?
Har du någon gång sagt
till din partner att han eller hon är lik Storsjöodjuret? Besök Östersund och se om det stämmer, there see medan ni paddlar i forsen eller flyger luftballong.

>>> Boka resan direkt på www.Travelstart.se! <<<


Träffar du storsjoodjuret under en romantisk weekend i Östersund?
Har du någon gång sagt
till din partner att han eller hon är lik Storsjöodjuret? Besök Östersund och se om det stämmer, there medan ni paddlar i forsen eller flyger luftballong.

>>> Boka din drömresa direkt på www.apollo.se! <<<Träffar du storsjoodjuret under en romantisk weekend i Östersund?
Har du någon gång sagt
till din partner att han eller hon är lik Storsjöodjuret? Besök Östersund och se om det stämmer, cost medan ni paddlar i forsen eller flyger luftballong.

>>> Boka din drömresa direkt på www.apollo.se! <<<Träffar du storsjoodjuret under en romantisk weekend i Östersund?
Har du någon gång sagt
till din partner att han eller hon är lik Storsjöodjuret? Besök Östersund och se om det stämmer, dosage medan ni paddlar i forsen eller flyger luftballong.

>>> Boka din drömresa direkt på www.apollo.se! <<<Romantisk weekend i Göteborg

Vissa påstår att Göteborg är staden som är ”Sveriges framsida”, dosage andra påstår att det är ”Sveriges baksida”. Lisebergskaninen och Ullevi som rymmer många fler besökare än andra arenor i Sverige är i alla två stoltheter för Göteborg, story oavsett vilken sida som du tycker att staden är.

Göteborg är staden som erbjuder mycket, buy information pills oavsett om du gillar shopping, kultur, nöje eller är en ”nattuggla” som gillar party och mingelliv. Utgångspunkten vad du än väljer är Avenyn, som för övrigt är Sveriges krogtätaste område.

På Stadsmuseumet får du uppleva Göteborgs historia från 1700-talet och får veta varför staden kallas för ”Sveriges Amsterdam” och få en flygupplevelse på Aeroseum, som är en försvarsanläggning från Kalla kriget

På Ramberget får ni en unik chans att se vacker utsikt över delar och gå gärna i Sottsskogen, som är ett friluftsområde och i djurparken bredvid finns rådjur, rävar och griskultingar – kärleksfullt under er vistelse i en underbar stad.

Några kärleksfulla upplevelser är också ballongflygning, champagneprovning och att åka spökvagn, vad faller ni för?

>>> Boka ditt hotell i Göteborg – klicka här! <<<

Mats under romantisk weekend på Granbacken

Mats Ljungqvist berättar om
sin weekend med sin hustru Åse:

Jag och min fru har alltså ’gift oss igen’. Eller det är nog lämpligast att säga som det är: förnyat vårt äktenskapslöfte. Efter ett totalhaveri i vårt äktenskap orsakat av en hel räcka av katastrofala missförstånd valde vi att förlåta varandra och så häva den stora saknaden, drug av ”krama mig älskling”, order som separationen medförde. Vi ville/vill fortfarande söka förstå varandras sätt att uttrycka den kärlek för varandra, vi båda egentligen båda vill ha/uppleva. Vi har ju som alltför många inte helt förstått att vi uppfattar ’kärlek’ på olika sätt:
– Hur berättar man för den man älskar mest av allt att det är så? Eller att man VILL älska han/henne och visa det, på sitt ’eget’ sätt? Förstår ’målet’ för önskan det? Ja, det är nog kärlekens gåta nummer 1 (det finns fler, jag lovar).


Vi valde att söka starthjälp
och valde så att typ; glömma barn och vardagen för att likt en ”smekmånad” på ett par da’r, söka liva upp kärlekens röda skimmer. I Vrigstad utanför Sävsjö (Småland), där finns en kristen organisation skapad för att verka i linje med grunden för den kristet inriktade synen på äktenskapet www.levandefamiljer.se. Någon hade viskat i våra öron att Levande Familjer i Vrigstad anordnade en ”Romantisk Weekend” för sådana som just oss. Tre dagar totalromantik för 3.400 kr det var det vi ville ha och fick.

En weekend med dålig start

Vårt romantiska äventyr började på klassiskt manér; med bråk. Hela bilresan på ca. 25 mil präglades av bitska kommentarer och spydiga anspelningar. Inte roligt. Inte vad någon av oss ville. Jag som passagerare vill kliva av och söka lift hem flera gånger men så blev det inte, det var ju inte vad jag ville så jag fortsatte i väl bevakad tystnad. Troligtvis var väl orsaken till den ansträngda situationen just det, det var en ansträngd situation. Väl framme checkade vi in oss på den anrika byggnaden, Granbacken som vi skulle vistas i och omkring under helgen.  Där fick vi veta att de hade för få rum på herrgården så dem hade anlitat det närbelägna hotellet Best West, tror jag det hette, för att hysa oss och några par till. Jag hade ju nu tajtat till munlädret i ett par timmar och det var nog bra träning för att bo på ett ’budget-’hotell var definitivt inte vad varken jag eller min fru hade förväntat oss eller ville ’älska’ på. Det kändes lite ’lösaktigt’ på nå’t sätt. Ok, jag och mitt tv-tittande spelade väl viss roll kan jag tänka mig (Route 66, I will presume?). Vi fick i alla fall en välkomstros med choklad och en vacker presentförpackning med tvål och lotion plus presentationsmaterial ang. bygden, Levande familjer (dygden) och veckändans upplägg.

Nå så, fredagskvällen fortsatte med en sk. enkel middag där alla 14 paren ’småminglade’ vilket vi avstod ifrån då vi var där för varandra och det kunde vi nu äntligen ’köpa’ efter resestrulet. Trots alla älskvärda par som av olika orsaker valt romantikens tecken under den här helgen så är vi fortfarande överens om att vi valde rätt som inte direkt sökte socialt umgänge utan var mer för oss själva som när ett barn i familjen vill vara själv på sitt rum ”Stör inte”-skylten hänger inte på dörren men dörrens stängdhet respekteras och skall så göras. Vackert dekorerad matsal/restaurang och väl tilltagen varm buffé som pianoackompangerades, definitivt trevlig atmosfär.

Efter måltiden avsattes möjligheten att helt frivilligt deltaga i en timmes samling undervisning/talande i den sk. Sommarkyrkan. Här upplevde både jag och min fru att den samlingen mest var för den redan troende och bara till viss del upplysande om basic facts bakom äktenskapet men allt var ju frivilligt. Sen vidtogs kvällskaffe på Granbacken och allt flöt fint. Vi valde att avsluta dagens vertikala verksamhet med en sen kvällspromenad genom byns centrum vilken jag missade då jag råkade nysa när vi gick förbi men vi hade en angenäm kvällstur i en charmerande by-idyll.

Fartfylld lördag

Romantisk weekend på Granbacken På lördagsmorgonen valde vi att till fots ta oss till Granbacken vilket inte tog så mycket längre tid än med bil så då en riklig och smaklig frukost serverades under en timme från 08.30 var vi redan upplivade efter spatserturen så maten kunde väl smaka. Resten av lördagen utgjordes av MAT, seminarier, äta, samlingar, mat, ’happenings’,  mat och allt spetsat med dukade kaffebord.
Festen på kvällen utgjordes av en välformulerad romantisk middag. En underbar fiol-, saxofonvirituos direkt från Kirgizistan ackompanjerade utsökt kvällen och t.o.m. applåderades in för extranummer, stående ovationer! Kvällens ordnade gemenskap avslutades med en frivillig andakt i kyrkan. Härlig lovsång och underbara psalmer avslutade finstämt lördagen innan det att promenaden under stjärnor och månljus till hotellet vidtog och slipsen åkte av.På söndagen hände, efter en senare frukost det att en icke-frivillig nå väl, icke under tvång men ändå, samling med nattvard i kyrkan ordnades. Här under denna ”gudstjänst” ledsagades vi samtliga till att förnya våra äktenskapliga löften till varandra. Vända mot varandra, hållandes händerna, några (jag) med tårar i ögonen, läste vi så efter ’prästen’. Vad vi en gång tidigare sagt men vad vi troligtvis då inte riktigt fattade men som vi nu med önskvärd tydlighet, klart och tydligt förstår och nu efter att ha läst det en gång till, nästan smått häpnar över att ett sådant muntligt löfte förs fram av två hypernervösa trollbundet kära, inför mängder av vittnen till att omfatta resten av livet! Sen, måltidernas måltid. Kallskuret buffébord!
Om de andra måltiderna var kalas så var det här ja, på en annan våning så att säga. Så skall ni boka en romantisk weekend på Granbacken i Vrigstad så se till att ge er hän åt det kallskurna. Don’t let the weekend screw up in a ’weak’ end. Enjoy it! Resan tillbaka gick tack o lov, bra.”Romantik” är ett ord som klichéartat söker formulera ett begreppsmässigt relativt ’luddigt’ uttryckt kärleksförhållande vilket det naturligtvis också är men det är nog så viktigt att ha i minnet att något sk. ”romantiskt” är en ur Romantikens 1700-tal sprungen modern formulering av adelssläktets kutym kring fest och gästabud. Så glöm inte ”etiketten”! Boka rum på herrgården, Granbacken!

Vacker natur

Best West var klart ”B”. Ta inte med för tajta brallor. Det är mycket mat å go’ mat å mat i rättan tid. Ät och njut! Klarar ni er inte utan sprit; stanna hemma eller lär er nå’t nytt; man kan ha mycket trevligt utan sprit. Glöm inte naturen runt omkring: sjö, skog, äng. You just name it, glöm inte bra skor/kängor. Det är nästan nödvändigt med skogspromenader efter allt ätande så ut å gå med er! Personalen är härligt medvetna människor med glimten i ögat. Ett svenskt par med 35 år i Bolivia! Börja snacka med dem och du vill säkert höra mer och det tar nog aldrig slut heller. Det kristliga under veckändan tyckte vi båda var i sin spontanitet för dem redan insatta och bara delvis ordnat under strukturerade former. Det bröts mitt uppe i upplägget orsakat av att:
– Oj vad tiden går! Nu är det dags för mat/fika.
Seminariedelen går klart att förbättra så gör det, snälla arrangörer.

Sum sum:
Tar vi det en gång till så startar vi med erfarenheter och vet så utifrån vad vi behöver, vad vi kan få. Från vår sida sett hade det varit önskvärt med mer äktenskapsundervisning. Vi köpte ett bokpaket så det får vi väl ’fixa’ själva. Hett boktips: ”Kärlekens fem språk” av Gary Chapman. Finns att köpa genom Levande familjer. Romantisk Weekend på Granbacken, Vrigstad: Väl värt investerat kapital.

Mats under romantisk weekend på Granbacken

Mats Ljungqvist berättar om
sin weekend med sin hustru Åse:


Jag och min fru har alltså ’gift oss igen’.
Eller det är nog lämpligast att säga som det är: förnyat vårt äktenskapslöfte. Efter ett totalhaveri i vårt äktenskap orsakat av en hel räcka av katastrofala missförstånd valde vi att förlåta varandra och så häva den stora saknaden, advice av ”krama mig älskling”, illness som separationen medförde. Vi ville/vill fortfarande söka förstå varandras sätt att uttrycka den kärlek för varandra, this vi båda egentligen båda vill ha/uppleva. Vi har ju som alltför många inte helt förstått att vi uppfattar ’kärlek’ på olika sätt:
– Hur berättar man för den man älskar mest av allt att det är så? Eller att man VILL älska han/henne och visa det, på sitt ’eget’ sätt? Förstår ’målet’ för önskan det? Ja, det är nog kärlekens gåta nummer 1 (det finns fler, jag lovar).


Vi valde att söka starthjälp
och valde så att typ; glömma barn och vardagen för att likt en ”smekmånad” på ett par da’r, söka liva upp kärlekens röda skimmer. I Vrigstad utanför Sävsjö (Småland), där finns en kristen organisation skapad för att verka i linje med grunden för den kristet inriktade synen på äktenskapet www.levandefamiljer.se. Någon hade viskat i våra öron att Levande Familjer i Vrigstad anordnade en ”Romantisk Weekend” för sådana som just oss. Tre dagar totalromantik för 3.400 kr det var det vi ville ha och fick.

En weekend med dålig start


Vårt romantiska äventyr började på
klassiskt manér; med bråk. Hela bilresan på ca. 25 mil präglades av bitska kommentarer och spydiga anspelningar. Inte roligt. Inte vad någon av oss ville. Jag som passagerare vill kliva av och söka lift hem flera gånger men så blev det inte, det var ju inte vad jag ville så jag fortsatte i väl bevakad tystnad. Troligtvis var väl orsaken till den ansträngda situationen just det, det var en ansträngd situation. Väl framme checkade vi in oss på den anrika byggnaden, Granbacken som vi skulle vistas i och omkring under helgen.  Där fick vi veta att de hade för få rum på herrgården så dem hade anlitat det närbelägna hotellet Best West, tror jag det hette, för att hysa oss och några par till. Jag hade ju nu tajtat till munlädret i ett par timmar och det var nog bra träning för att bo på ett ’budget-’hotell var definitivt inte vad varken jag eller min fru hade förväntat oss eller ville ’älska’ på. Det kändes lite ’lösaktigt’ på nå’t sätt. Ok, jag och mitt tv-tittande spelade väl viss roll kan jag tänka mig (Route 66, I will presume?). Vi fick i alla fall en välkomstros med choklad och en vacker presentförpackning med tvål och lotion plus presentationsmaterial ang. bygden, Levande familjer (dygden) och veckändans upplägg.


Nå så, fredagskvällen fortsatte med
en sk. enkel middag där alla 14 paren ’småminglade’ vilket vi avstod ifrån då vi var där för varandra och det kunde vi nu äntligen ’köpa’ efter resestrulet. Trots alla älskvärda par som av olika orsaker valt romantikens tecken under den här helgen så är vi fortfarande överens om att vi valde rätt som inte direkt sökte socialt umgänge utan var mer för oss själva som när ett barn i familjen vill vara själv på sitt rum ”Stör inte”-skylten hänger inte på dörren men dörrens stängdhet respekteras och skall så göras. Vackert dekorerad matsal/restaurang och väl tilltagen varm buffé som pianoackompangerades, definitivt trevlig atmosfär.


Efter måltiden avsattes möjligheten
att helt frivilligt deltaga i en timmes samling undervisning/talande i den sk. Sommarkyrkan. Här upplevde både jag och min fru att den samlingen mest var för den redan troende och bara till viss del upplysande om basic facts bakom äktenskapet men allt var ju frivilligt. Sen vidtogs kvällskaffe på Granbacken och allt flöt fint. Vi valde att avsluta dagens vertikala verksamhet med en sen kvällspromenad genom byns centrum vilken jag missade då jag råkade nysa när vi gick förbi men vi hade en angenäm kvällstur i en charmerande by-idyll.


Fartfylld lördag

Romantisk weekend på Granbacken På lördagsmorgonen valde vi att till fots ta oss till Granbacken vilket inte tog så mycket längre tid än med bil så då en riklig och smaklig frukost serverades under en timme från 08.30 var vi redan upplivade efter spatserturen så maten kunde väl smaka. Resten av lördagen utgjordes av MAT, seminarier, äta, samlingar, mat, ’happenings’,  mat och allt spetsat med dukade kaffebord.


Festen på kvällen utgjordes av
en välformulerad romantisk middag. En underbar fiol-, saxofonvirituos direkt från Kirgizistan ackompanjerade utsökt kvällen och t.o.m. applåderades in för

extranummer, stående ovationer! Kvällens ordnade gemenskap avslutades med en frivillig andakt i kyrkan. Härlig lovsång och underbara psalmer avslutade finstämt lördagen innan det att promenaden under stjärnor och månljus till hotellet vidtog och slipsen åkte av.


På söndagen hände,
efter en senare frukost det att en icke-frivillig nå väl, icke under tvång men ändå, samling med nattvard i kyrkan ordnades. Här under denna ”gudstjänst” ledsagades vi samtliga till att förnya våra äktenskapliga löften till varandra. Vända mot varandra, hållandes händerna, några (jag) med tårar i ögonen, läste vi så efter ’prästen’. Vad vi en gång tidigare sagt men vad vi troligtvis då inte riktigt fattade men som vi nu med önskvärd tydlighet, klart och tydligt förstår och nu efter att ha läst det en gång till, nästan smått häpnar över att ett sådant muntligt löfte förs fram av två hypernervösa trollbundet kära, inför mängder av vittnen till att omfatta resten av livet! Sen, måltidernas måltid. Kallskuret buffébord!


Om de andra måltiderna var kalas
så var det här ja, på en annan våning så att säga. Så skall ni boka en romantisk weekend på Granbacken i Vrigstad så se till att ge er hän åt det kallskurna. Don’t let the weekend screw up in a ’weak’ end. Enjoy it! Resan tillbaka gick tack o lov, bra.”Romantik” är ett ord som klichéartat söker formulera ett begreppsmässigt relativt ’luddigt’ uttryckt kärleksförhållande vilket det naturligtvis också är men det är nog så viktigt att ha i minnet att något sk. ”romantiskt” är en ur Romantikens 1700-tal sprungen modern formulering av adelssläktets kutym kring fest och gästabud. Så glöm inte ”etiketten”! Boka rum på herrgården, Granbacken!

Vacker natur

Best West var klart ”B”. Ta inte med för tajta brallor. Det är mycket mat å go’ mat å mat i rättan tid. Ät och njut! Klarar ni er inte utan sprit; stanna hemma eller lär er nå’t nytt; man kan ha mycket trevligt utan sprit. Glöm inte naturen runt omkring: sjö, skog, äng. You just name it, glöm inte bra skor/kängor. Det är nästan nödvändigt med skogspromenader efter allt ätande så ut å gå med er! Personalen är härligt medvetna människor med glimten i ögat. Ett svenskt par med 35 år i Bolivia! Börja snacka med dem och du vill säkert höra mer och det tar nog aldrig slut heller. Det kristliga under veckändan tyckte vi båda var i sin spontanitet för dem redan insatta och bara delvis ordnat under strukturerade former. Det bröts mitt uppe i upplägget orsakat av att:
– Oj vad tiden går! Nu är det dags för mat/fika.
Seminariedelen går klart att förbättra så gör det, snälla arrangörer.


Sum sum:

Tar vi det en gång till så startar vi med erfarenheter och vet så utifrån vad vi behöver, vad vi kan få. Från vår sida sett hade det varit önskvärt med mer äktenskapsundervisning. Vi köpte ett bokpaket så det får vi väl ’fixa’ själva. Hett boktips: ”Kärlekens fem språk” av Gary Chapman. Finns att köpa genom Levande familjer. Romantisk Weekend på Granbacken, Vrigstad: Väl värt investerat kapital.

Ovanstående inlägg publicerades 2011-11-13 klockan 19:26. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter