Tur i kärlek och spel?
Med Sveriges nyaste casinon kan du få tur i både kärlek och spel!

Med freespin kan du testa att spela för nöjes skull.

» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Med en bra kommunikation i en relation går det att utveckla denna och lära känna varandra bättre…

Mats, medicine find 18 år, medical frågar:

”Hej Melinda!  Det är så att jag är en kille som är just nu otroligt kär i en söt kille, som jag träffade för inte så länge sedan, och vi har träffats ett par gånger och allt funkar bra, men när det gäller att prata i telefon så är har jag inte lika lätt för mig som när han är framför mig, så min fråga är:

Har du några tips på hur jag ska lugna ner mig och prata något vettigt och romantiskt i telefon, för jag har ju så svårt när jag inte ser honom att få ut något som är fint o klokt.  Jag är väldigt tacksam för dina svar ^^ Mvh Mats

 

Melinda

Melinda

Melinda:

Hej Mats! Vad är det som gör att du har svårare för att prata med den här killen i telefon än i verkligheten? Känner du dig mer pressad att säga de ”rätta” sakerna och orden eftersom era röster är det enda ni för tillfället utbyter, eller vad? Du är ju kär i killen, så det är inte konstigt att du hetsar upp dig lite och blir nervös. Men när du väl pratar med honom i telefon: ta ett djupt andetag och försök att komma ihåg att det är samma person som det – vad jag förstår – fungerar bra att prata med öga mot öga! Kanske skulle det underlätta om du tittade på en bild på honom samtidigt? Eller hade videosamtal, på t.ex. MSN?

Nu är ni ju inte tvungna att prata med varandra i telefon heller. Och jag tycker inte att du ska lägga hela ansvaret på dig att era (telefon)samtal blir givande. Hur är han själv i telefon? Pratar han på? Du kanske skulle kunna vara ärlig mot honom och säga som det är – att du känner att du inte hittar orden lika lätt när ni pratar i telefon som i verkligheten, och att du önskar att du kunde se honom framför dig. Kanske tycker han att bara det är lite romantiskt… //Kram Melinda
En relation ska vara sund och ge varandra utrymme att vara sig själva och respektera varandras likheter och olikheter. Kan och ska man förändra sig själv för att få en relation, physician där den andres intressen tillgodoses?

Emma ställer frågan:

”Hej, physician nu är det så här att jag har haft en ganska svår barndom som har påverkat mitt liv ganska mycket.  Det har gjort mig väldigt känslig och bidrar till att jag varit känslig i de förhållanden jag varit i och fått mig till att göra dumma saker. Till exempel har jag en gång varit otrogen och har berott på att jag inte varit lycklig i förhållandet som jag haft. Jag har liksom sökt mig till andra, and sökt det romantiska och ”uppmärksamheten” som jag behövt och tro mig – jag hatar mig själv för det men… jag undrar, finns det någon chans att det skulle kunna vara vi för alltid? Även om det är så att han inte ger mig riktigt allt jag egentligen behöver, för han är den mest underbara människa som jag träffat och jag älskar honom mest av allt – men jag är inte lycklig! Går det att fixa och kan man bli något man inte är?”

Krama Mig svarar:

Sund relation

Målet är att ha en sund relation...

Hej Emma, det talas ibland om att den personlighet som vi har påverkas dels av det biologiska arvet, dels av det sociala arvet. Vad som påverkat dig i din barndom framgår ej av din fråga, men kan vara en faktor till den du är i dag. Det viktiga är att du har viljan och målet att ha en relation som du känner dig tillfreds med. Du säger att du är lycklig tillsammans med Mr Right, samtidigt som du känner att du inte kan vara den du är i hans närvaro. Du bör ställa dig frågan om vad som är viktigast för dig – att kunna få vara dig själv, kunna älska och bli älskad för detta eller om du vill vara någon annan för att tillfredsställa någon annans behov och drömmar.

Kommunicera med honom om er relation och vad ni har för mål med relationen. Har ni samma mål och vad krävs från hans och din sina för att relationen ska vara sund för er och där era respektive olikheter (och likheter) tillgodoses. Har ni flera gemensamma nämnare, går det att bygga en sund relation, där du kan vara dig själv och han sig själv. Om ni känner att det inte har samma mål och står för långt bort från varandra, kan det finnas fördelar till att ni väljer att satsa på en vänskapsrelation och ni går vidare var för sig för att hitta kärleken – för kärlek är någonting vackert och visst vill du också ha kärlek som är bra för dig och din partner? //Lycka till, kramar från Krama Mig
Att kunna bo tillsammans är någonting vackert, nurse men utan ett eget boende kan det skapa vissa problem

Saba, 19 år, i Malmö frågar:

Hej, min fråga är att jag och min har varit gifta i två år men han bodde i ett land och jag i ett annat. Nu har han äntligen kommit, men saken är att vi bråkar alltid för vi kan inte vara i fred med varandra, då vi bor hos min bror. Vi har inte hittat någon lägenhet och han är hela tiden deprimerad. Det känns ibland att vi kommer skiljas snart om vi kommer fortsätta så här kan du ge mig råd för att jag ska kunna hantera dessa problem, så att vi inte lämnar varandra”

Doktor Romantik:

”Det är härligt att ni kan bo tillsammans nu, efter att ha bott ifrån varandra under en tid. Det är förståeligt att det skapar vissa problem, när ni bor tillsammans med din bror och att din man känner sig deprimerad. Om ni älskar varandra, tror jag att ni kan övervinna problemen i samband med att ni kan flytta till ett eget boende som är ert eget.

Nu vet jag inte era ekonomiska förutsättningar och om ni står i bostadskö, men om ni har möjligheter till att köpa en bostadsrätt som er ekonomi kan hantera, finns det ett utbud på bostadsmarknaden – prata annars med det bolag som ni står i bostadskö och berätta om er situation och se om ni kan få förtur i någon form.

Känner ni att ni har problem i er relation, i samband med din mans depression finns det  bra terapeuter och psykologer som har kunskap och erfarenheter kring relationer som er. Mycket går att lösa tillsammans – ni är två i er relation – och med tanke på att ni har varit två år tillsammans, har ni förhoppningsvis goda förutsättningar till att skapa många lyckliga år tillsammans framöver. //Kramar från Krama Mig”
Att kunna prata med varandra är viktigt i en relation – men vad händer om ena partnern inte vill eller kan?

Atina, no rx 28 år, i Helsingborg frågar:

Hjälp, min man och jag kan inte prata ut om någonting. Han är så instängd i sig själv att han knappt berättar något för mig. Det har påverkat mig en hel del, men önskar att jag kunde prata med honom om allt möjligt. Hoppas att du kan hjälpa mig.”

Doktor Romantik:
”I alla relationer är det viktigt att man kan kommunicera med varandra – det handlar allt från att prata om hur det gick i skolan eller jobbet, hur man ska hjälpa varandra i hemmet till frågor som lån, ekonomi och juridiska frågor. Det kan ibland kännas svårt att prata om saker som man inte kan så mycket om eller känner ett visst obehag inför – som vad som händer om ena partnern avlider eller vad som händer med ens barn om man skiljer sig.

Det verkar på din fråga som att din man stänger dig ute från saker och ting och att han inte vill prata med dig om saker och ting. Känns det som att det är om allting eller om specifika saker? Känns det som att du har försökt att bli delaktig i saker och ting eller går ni förbi varandra i er kommunikation? Försök att lätta upp stämningen och börja prata om väder och vind och om saker som inte spelar någon roll vad utgången blir – låt honom känna att han kan involvera dig i sakfrågor och fördjupa er kommunikation till frågor som kräver mer eftertanke.

Låt oss hoppas att ni kan få en kommunikation som bygger på en dialog, där båda inte känner rädsla och obehag för att säga sin mening och vad man tycker om saker och ting – för vill ni ha en relation som fungerar långsiktigt, är kommunikation och förtroende viktigt. //Kramar från Krama Mig”
Pierre från Helsingborg vill ha ett roligt samtal vid första dejten

Pierre berättar:

”Jag skulle vilja ha lite tips på frågor man kan ställa på en första dejt med en kvinna? Typ lite roligare frågor, sick när man vill dejta någon…”

Krama Mig svarar:

”Det är bra att du vill ha ett roligt samtal på den första dejten och vi tycker att det är roligt att kunna föra ett trevligt samtal när man träffar någon för första gången – för det är det som ger det första intrycket och som man kan skoja om efter att ha varit tillsammans i flera år.

Du har kanske barnasinnet i behåll och kan använda det som en del i ditt samtal. Kanske kan du prata om något viktigt ämne och när du kommer till poängen säga att ”det viktiga är att du finns här hos mig”.

Exempel:
”Jag anser att den borgerliga regeringen är bra/dåligt för att de arbetar för/emot… Den nya utredningen som är tillsatt är till för att utreda hur bra du och jag fungerar tillsammans.”

Lycka till på dejten och berätta gärna hur det går. // Kramar från Krama Mig”
Visst är det bra att kunna ha fjärilar i magen, page när man tänker på om han eller hon är intresserad av en. Hur vet man om intresse finns och hur går man tillväga för att visa intresse för någon?

Emma, 26 år, i Kalmar ställer frågan:

”Hejsan!  Jag är intresserad av en kille som går i min klass. Han är några år äldre (33) än mig och har en son. För nästan 1½ månad sedan hade vi klassfest och när man druckit lite så började vi småprata och han är väldigt intressant. Dagen efter så fick vi ögonkontakt och han frågade om jag hade haft trevligt och hade säkert velat fortsätta prata om inte det var dags för lektion. Han här lätt för att prata med klasskompisar men när det gäller mig så vet jag inte om han är blyg eller osäker för han får lite svårt att titta på mig om jag frågar honom något. Är nu ute på praktik och kollade kontaktannonser och såg att han hade en sida och jag skickade en flirt till honom men har inte fått något svar. Mailade till honom om en skoluppgift och efter att ha fått hjälp så skrev jag och tackade och efter det skriver vi nästan varje dag och han gör smiletecken. Det jag undrar är tror du att det kan finnas någon chans att han är intresserad av mig som mer än en klasskompis?”

 

Melinda

Melinda

Melinda svarar:
En chans finns det absolut! Det måste du väl ändå känna själv också? Hade ingen chans funnits hade det inte funnits så mycket att skriva om honom… Fråga om han vill ta en fika? Lycka till!

Krama Mig svarar:
Kärleken är ett mysterium i sig och för att kunna finna den, måste vi ta risker och chanser. Ibland uppfattar vi tecken av den vi gillar som att det finns ett intresse, även om det kan vara ett vänskapstecken. Varför inte våga ta steget och fråga om ni ska ta en fika och kanske se på en romantisk film tillsammans?

För visst är det spännande och se hur det kan utvecklas mellan er, för även om det kanske inte blir romans mellan er, så kan du ändock finna en vän för livet?  //Kramar från Krama Mig
Att ta den första kontakten med en annan människa kan vara starten till en varaktig relation, web oavsett om det är vänskap eller livslång kärlek. Man måste våga ta första steget, salve även om man kan få hjälp på traven…

Michael i Göteborg frågar:

” Hej Doktorn! Jag har en fråga som kanske verkar klichéartad, ed men tro mig, inget är en kliché när det drabbar en själv. Jag klarar helt inte av att ta kontakt. När jag väl hittat någon som jag är intresserad på nätet av kan jag sitta timme efter timme och försöka komma på något att skriva, men det låser sig helt och till sist ger jag upp eller så skriver jag vad som helst vilket förstås belönas med en öronbedövande tystnad.

Den vanligaste kommentaren på det här bekymret är att det rör sig om vanlig, enkel blyghet, men så enkelt är det inte och det blir inte lättare av att många verkar tycka att ta kontakt är något som är så uppenbart att det inte behöver förklaras. Vad skulle du råda någon i min situation? Så mycket står i alla fall klart att jag inte inte har kunnat lösa problemet på egen hand och och att jag måste bryta den trenden som jag har hamnat i. ”

 

Melinda

Melinda

Melinda svarar:
Hej. det är vanligt att man tycker att det är mer eller mindre svårt att prata med personer som man är intresserad av. Man bryr sig ju faktiskt mer om vad man får för respons när den kommer från någon som man anser vara intressant. Vad jag tycker att du ska göra åt ditt problem?

Vad jag förstår uppstår ditt dilemma när du ska skriva till tjejer på Internet. Mitt råd är att du ska undersöka vad de är för slags tjejer. Vad har de för intressen? Har ni något gemensamt? Det blir enklare att starta en konversation med en likasinnad! Visa att du är intresserad av att veta vad tjejen tycker och tänker. Många uppskattar att känna sig intressanta och ta gärna del av tips på dejting när du ska träffa nya människor.

Lycka till! // Kramar från  Melinda”
Att inse att den partner du lever med är otrogen är inte roligt och det finns då två vägar att välja mellan – stanna kvar och skapa en ny grund för relationen eller  gå skilda vägar…

Sofie ställer frågan:

”Jag har en pojkvän sen ett tag tillbaka, this som jag bor tillsammans med. Under en helg i somras var jag hemma hos mamma, this web men jag tänkte att jag skulle överraska min pojkvän med att komma hem något tidigare. När jag kommer hem igen, ser jag att han har en annan tjej i sängen – i vår säng.

Vi har pratat med varandra om händelsen och det enda han har till sitt försvar är att han var full och dum. Det är ju inte en ursäkt för han ska ju fortfarande kunna vara kapabel nog till att veta att han har en flickvän, eller hur? För mig känns det absolut inte okej att leva i polygami och jag känner mig sårad, med hånskratt till svar. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga till honom mer, för jag har sagt det jag kunnat säga till honom. Det känns inte som en riktig dialog, eftersom han inte har några svar på mina frågor.

Jag älskar honom så mycket så jag vill inte låta honom gå ifrån mig och han säger att jag kan lita på honom, men kan jag verkligen det efter detta. Jag gav honom trots allt en ny chans, men hur ska jag någonsin kunna lita på honom igen? Är det fel av mig att ge honom en ny chans?”

Krama Mig svarar:

Sund relation

I en sund relation finns kärlek, fysisk kontakt och förtroende...

I en relation är det viktigt att kunna ha förtroende för varandra och kunna ha en öppen dialog med varandra. Det är aldrig roligt att inte få se att en partner väljer att ”komplettera” med en tredje person i en relation som inte ni har kommit överens om i er relation.

Du säger att du älskar honom så mycket att du inte vill låta honom gå ifrån dig och att du gett honom en ny chans. Du ställer dig, direkt och indirekt, frågor om hur ni kan bygga upp ert förtroende för varandra efter hans otrohet. I en relation gäller det att lita på varandra, där en konstruktiv dialog finns och det är bara du som vet svaret om det går att bygga upp detta och om det var rätt att ge honom en ny chans. Känns det att ni kommer varandra närmare och kan skapa en fördjupad relation, får du se händelsen som en ”ljuspunkt” att ni kommit varandra närmare. //Lycka till och kramar från Krama Mig
Ibland känns det bra att bli omfamnad och kramad av någon, check men vad händer om man får djupare känslor för denne? Om denne dessutom är exets kompis, here kan det vara extra problematiskt.

Christina i Dalarna frågar:

”Hejsan! Under ett halvår dejtade jag och umgicks väldigt mycket med, idag, mitt ex. Jag tyckte jättemycket om honom och vi gjorde mycket roliga och trevliga saker tillsammans. Jag var jätteledsen när han gjorde slut ett tag, men nu till det tokiga.

Han hade en jättetrevlig kompis som jag stiftade bekantskap med. Efter den jobbiga tiden så ställde min nya vän upp för mig, tröstade mig och var en riktigt bra vän. Men under en tid så känner jag hur mitt hjärta slår snabbare när jag pratar med honom och träffar honom, även när jag tänker på honom. Jag tycker jättemycket om mitt ex fortfarande så det känns tokigt. Vad ska jag göra? Vad är det som händer med mig? ”

Melinda

Melinda

Melinda:
Hejsan på dig du!
Det som händer med dig kan vara att du känner dig utsatt. Lämnad. Ensam. ”Vem bryr sig om mig egentligen?” kanske ditt hjärta känner. Och svaret tycks uppenbart: Din nya bekantskap! Jag tycker inte att du ska göra något speciellt i nuläget. Vänta och se. Njut av de pirriga känslorna, men visa dem inte för exets kompis. Han är ju även din vän nu, och tro mig, du är inte tokig. Man kan tycka om flera personer samtidigt. Men att tycka om behöver inte vara något farligt… Det kan vara helt oskyldigt och trevligt också. Var glad att du har fått en så bra vän!  När du är helt säker på vad du vill – ta tag i det då.  //Kramar från Melinda”

Emelie Eliasson

Emelie Eliasson

Emelie:
Hej Christina! Det som ofta är så vanligt hos andra är att när vi tycker om en person riktigt mycket så söker vi närhet och ömhet hos andra när vi vet att vi inte kan få den ömheten och närheten hos den som vi egentligen tycker om. Man kanske kan kalla det för ”inbillade känslor”. Och det jag vill råda dig att göra är att bara låta det vara. Ge det tid och känn efter ordentligt.

Rusa inte in i någonting nytt då det kan såra både dig själv och andra. Jag hoppas att det löser sig! /Kramar från Emelie”
De inledande faserna innan två människor är i en relation kan vara nervkittlande och ge fjärilar i magen. Så ska det vara och med dejtingtips kan man komma långt med.

Henrik i Kalmar frågar:

”Är hon intresserad? Kan det bli något? För över två månader sedan träffade jag en tjej på krogen. Sen sågs vi ett par gånger till på krogen efter det utan att vi hade bestämt träff. Jag fick hennes nummer, visit web och kysste henne innan vi sa ”hej då”. Jag hörde av mig väldigt mycket till att börja med och hon svarade men sedan slutade hon att svara…..

Okej tänkte jag ”jag lugnar mig”. Efter en och en halv månad hör hon av sig och frågar om jag vill komma in till henne och träffa henne och ett par kompisar till henne. Då vi skulle dricka lite och gå vidare till puben. Efter puben var vi tre på väg hem,  då hon ställer en fråga till mig (”ska du åka hem eller stanna kvar?”) och jag svarade ”ja det spelar inte så stor roll men jag sover gärna kvar”.Det slutade med att jag sov i hennes säng! Vi somnade direkt, inget hände, som kanske tur var.. Morgonen efter vaknar vi tidigt och vi låg med varandra och pratade i ett par timmar och allt var jättemysigt! Är hon intresserad och vad ska jag göra? Min ålder är 23 och hennes är 20 snälla ge mig ett svar…. tack! ”

 

Melinda

Melinda

Melinda svarar:
Hej, det är mycket möjligt att hon är intress- erad. Hon skrev ju att det var mysigt, right? Men hon kanske ser dig mer som en ny vän, jag vet inte. Hon slutade ju att svara där ett tag, skriver du. Fast hon kanske hade mycket i sitt liv då. Man vet aldrig med folk man inte känner. Hon kanske bara ville chilla lite, inte gå för fort fram. Det var nog
bra att du lugnade ner dig. Försök få till fler träffar och se vart det leder! Hon hade ju liksom inget emot att du sov i hennes säng, och vad jag förstår känner ni knappast varandra särskilt  väl. Attraktion finns det säkert.

Good luck!  // Kramhälsning Melinda”

 

Emelie Eliasson

Emelie Eliasson

Emelie svarar:
Hej Henrik! Av det du har berättat verkar det vara en fin tjej du har träffat. Men det bästa du kan göra egentligen är att ge det tid. Ta dig tid till att lära känna henne. Om du undrar om hon är intresserad så kan jag säga så här: hade hon inte varit intresserad hade hon inte skickat sms till dig och frågat om du ville träffa henne, och absolut inte frågat om du
ville sova i hennes säng. Jag vet inte hur bra ni känner varandra, men att prata mycket är ett bra sätt. Men jag skulle nog råda dig till att inte fråga om det kan bli något. Vänta med det. Ge tid som sagt så ska du se att det löser sig. Om det är meningen att det ska hända någonting så kommer det att göra det. //Kramhälsning Emelie”
Det sägs att det är ”grönare på andra sidan gräset” och att ”man vet vad man har, cure  men inte vad man får…”. Tanken att pröva på någonting som är ”över gränsen” kan vara lite pirrigt, buy vågar du ta chansen/risken?

Fredrik i Varberg ställer frågan:

”Hej, illness jag har träffat en underbar kvinna… hon har två barn och är sambo. Jag har fått sådana känslor, så jag vet inte hur jag ska göra. Vi har träffats på en chatt… just nu så är hon på semester i 4 veckor… ska jag ta det lugnt till hon kommer hem??? Jag vill ju träffa henne och hon vet inte vad hon vill.. Hon har problem med sin gubbe. Hur ska jag göra?”

Emelie Eliasson

Emelie Eliasson


Emelie svarar:

”Jag tycker att det låter roligt att du har träffat en underbar kvinna. Men om det är så som du säger, att hon har problem med sin man så tycker jag att du ska ta det lite lugnt. Jag tycker att du kan hålla kontakten med henne, men pressa henne inte. Ge henne tid och hör efter hur hon tycker och känner. Lycka till! // Kramar från Emelie”

 

Melinda

Melinda

Melinda svarar:
”Hej! Vad härligt att du har träffat en underbar kvinna. Men vänta nu – ni har ju faktiskt inte träffats IRL vad jag förstår. Ta det lugnt, ja det är vad du behöver göra! Försök att inte låta känslorna ta överhanden. Kvinnan har familj. Tänk på att risken finns att hon tror sig börja få känslor för dig bara för att hon saknar något tillsammans med sin man. Låt dig inte bli utnyttjad – hon är ju faktiskt fortfarande sambo.

Jag tycker att du ska låta henne vara, och om hon verkligen vill ha dig så får hon bryta upp med sin man först. Pressar du henne till något, en dejt, ett nytt förhållande – då blir det bara fel. Tänk på barnen, säger jag. Tänk på barnen. Som vuxen måste man ta ansvar för sina handlingar på ett annat sätt, man kan inte experimentera lika mycket som när man var ung när barn finns med i bilden. Nu är ju barnen hennes, men respekterar du henne måste du även ta hänsyn till hennes barn. Kanske vet hon bättre hur hon känner efter semestern. Önskar dig lycka till med kärleken! Oavsett om du hittar den med henne eller någon annan.”
Flirta, cheapest ragga eller ”sunt förnuft” – många sätt finns det att visa intresse för en annan människa. Ibland krävs det mer än bara dejtingtips för att få någon att visa sin samhörighet med.

Zaki, health 18 år, i Vingåker ställer frågan:

”Hejsan!!! Jag vill ha några råd av dig, vill veta hur jag ska göra så att en tjej ska tycka om mig. Jag är romantisk kille och vill att hon ska tro på mig och allt. Och en sak till jag vet ej hur jag ska börja snacka med en tjej på nätet det lite svårt med det kan du hjälpa mig tack.”

Melinda

Melinda

Melinda svarar:
Hej grabben! Överdriv inte, det är mitt råd. Säg inte bara en massa söta och snälla saker för att verka gullig. Mena det du säger! Och var hellre lite gullig än för gullig. Du vill väl inte förstöra spänningen helt?

När du ska snacka med en tjej på nätet kan du börja med att försöka fundera ut en gemensam nämnare. Ett samtalsämne. Skriver du bara: ”Hej, läget?” utan att veta vad du ska göra när kallpratsfraserna är slut, ja då är det lätt hänt att samtalet dör rätt kvickt. Och ställ frågor! Fråga vad hon tycker om saker. Då fattar hon förhoppningsvis att du är intresserad av att lära känna henne mer. //Kram Melinda

Krama Mig svarar:
Vi tycker att det är roligt att du är en romantiker och det är en mycket bra grund för att visa sin kärlek till andra individer. Att visa sitt intresse för en annan person är både roligt och ger en fjäriljar. Det första du ska göra för att visa intresse är att börja prata med den du är intresserad av och prata om ”väder och vind”, försök hitta något gemensamt, som att fråga om ni har samma lärare i något ämne eller om hon ska äta lunchen i morgon – sedan är det bara fortsatta föra konversationen och kanske ge komplimanger när det känns rätt. Samma sak kan det vara när du ska börja prata med någon på nätet, försök gå ett steg längre än bara ”hej”, skriv ”hej, såg av din presentation att du gillar romantiska filmer, har du någon favoritskådespelare?”
Att dejta är en svår konst i sig och dejting online kan vara ännu svårare. 

Anton i Västerås ställer frågan:

”Hej! Jag har träffat en fin tjej på internet men som bor väldigt långt ifrån mig. Vi har haft kontakt med varandra nästan varje dag i nästan tre månader. Har känts jätte bra nu känns det som jag gillar henne mer än hon gillar mig, price och så kändes det verkligen inte för ett tag sedan. Vill så gärna åka och träffa henne men vet inte om det är värt om det visar sig att hon sagt tomma ord och inte gillar mig. Men jag gillar verkligen henne vilket känns konstigt för har aldrig träffat henne som sagt. Vad ska jag göra? Hon är allt jag tänker på.”

Emelie Eliasson

Emelie Eliasson

Emelie Eliasson svarar:
Hej Anton! Det viktigaste man måste komma ihåg när man träffar någon via internet är att ta det lugnt. En person man pratar med kan vara jätte snäll, men det är inte alltid som personen är den man trodde att denne var när man väl träffar den personen. Det kryllar av psykopater ute på internet, och av det jag har märkt är det oftast tjejer som blir utsatta. Därför skulle jag vilja råda dig till att ta det lugnt. Om det känns som att hon är distanserad kan det bero på att hon är på sin vakt. Det är inte alls ovanligt.

Men om du verkligen tycker om henne kan det vara värt att träffa henne. Du måste bara ge det tid, eller åtminstone ta det lite lugnare. Skynda inte på saker och ting. Låt det ha sin lilla gång. Fortsätt prata med henne och berätta hur du känner. Om hon menar det hon säger kommer ni att träffas. /Kramar Emelie

 

Melinda

Melinda

Melinda svarar:
Hej, hej! Har ni pratat i telefon? Verkar hon pålitlig? Har du frågat henne om hon skulle vilja träffa dig? Det här måste du komma överens med henne om. Och så måste du känna efter själv om du vågar chansa. Annars får du helt enkelt gå där hemma i din egen stad och tänka på henne bäst du vill…
Åldern ska inte ha någon betydelse i en relation, nurse men ska vi tala om vår ålder eller ska vi hålla tyst?

Ulla, troche 48 år, i Tranås ställer frågan:

”Jag har ”träffat” en underbar kille på internet. Vi har pratat på Skype varje dag i 2 månader och är båda väldigt förälskade. Ingen av oss har haft så här starka känslor tidigare. Vi har bytt kort och även ”cammat”. Problemet är att han är 14 år yngre än mig. Han har aldrig frågat hur gammal jag är, men jag har en känsla av att han tror att jag är yngre. Har försökt berätta flera gånger, men är livrädd att han ska avsluta och inte vilja ge det en chans.

Nu har vi har pratat om att träffas om 2 veckor och frågan är om jag ska berätta åldern innan vi träffas eller säga det efteråt? Det bästa är väl att vara helt rak från början, men jag varken ser så gammal ut eller är till sättet så jag känner liksom att det vore skönast att berätta det irl. Jag har ju inte ljugit om åldern heller eftersom det aldrig kommit på tal. Åldern är ju trots allt bara en siffra på ett papper…Eller? Han är 34 år så det är ju inget barnarov direkt heller. Sen är det väl inte så acceptabelt med ett förhållande där tjejen är äldre 🙁 Så hur gör jag?”

 

Anette Gustafsson

Anette Gustafsson

Anette Gustafsson svarar:
Jag skulle berättat åldern för bättre att den andre personen får veta det innan så vet du också om han fortfarande vill träffa dig, jag tror säkert han vill det men tycker på något vis att det bättre vara helt ärlig mot den personen man ska träffa, sen om han har fördomar mot att kvinnan ska vara yngre då är det bättre kanske veta om det innan ni träffas, men jag tycker att det får du känna efter själv, vill du berätta innan eller vänta? Vad känns bäst för dig, ja tycker
bara att man aldrig ska bära på frågetecken känns jobbigt ibland.. men ge absolut chansen att träffa honom, ni verkar båda vilja träffas för en dejt och se vad som kan hända så ge det hela en chans.

 

Emelie Eliasson

Emelie Eliasson

Emelie Eliasson svarar:
Hej Ulla! Ärligt talat så tycker jag inte att du borde haka upp dig så mycket på åldern. I ditt läge bör det inte vara något problem då han trots allt är en vuxen man på 34 år. När det kommer till kärlek spelar inte åldern någon roll. Det har heller ingen betydelse ifall du är äldre än honom eller inte. Så länge man verkligen tycker om varandra. Så jag tycker att du ska träffa honom. Ifall du är rädd för hur han ska reagera när det gäller åldersskillnaden, prata inte med honom om det förrän ni träffas i så fall, för då har du bäst chans att kunna kommunicera ordentligt. Lycka till!  /Kram Emelie

Melinda

Melinda

Melinda svarar:
Ulla! Vilket jobbigt läge du har hamnat i. Jag tycker att du ska berätta för honom innan ni träffas. Av biologiska skäl. Han kanske föreställer sig barn och familj. Just därför borde du visa honom respekt genom att berätta. Då vet han vad han har att vänta sig innan hans känslor hinner bli ännu starkare. Det är möjligt att han känner sig lurad om du dröjer. Lycka till!
Vänskap är någonting viktigt, approved men vad händer när man känner något mer än så. Ska man våga eller inte – för man vill ju inte riskera vänskapen…

Mr H, 25 år, frågar:

Hej, jag delar sedan 6 veckor en lägenhet med en trevlig tjejkompis. Problemet är att jag börjar få, eller att jag HAR starka känslor för henne! Jag vill inget annat än att tala om det för henne men jag tycks inte ha mod, jag vet inte Hur jag ska säga/göra det och när/i vilken miljö. Jag är rädd att hon ska säga nej och att det då kommer bli komplicerat att bo tillsammans (vi har 8mån kvar på lägenhetskontraktet). Jag har till och med ont i bröstet och magen, det känns nästan som att jag älskar henne. Snälla hjälp mig att ta chansen! /H

Melinda

Melinda

Melinda svarar:
Hej Mr H! Eftersom du bor ihop med denna tjejkompis borde du nästan kunna märka ”i luften” om det du känner är ömsesidigt. Vad förväntar du dig att hon ska säga? Jag tycker inte att du ska berätta rakt upp och ner att du har starka känslor för henne. Det kan sätta henne i en pressad situation. Det jag tycker att du ska göra är att börja flörta lite försiktigt med henne, väldigt oskyldigt till en början. Försök bygga upp en stämning mellan er och se hur hon verkar trivas i den. Ta ett steg i taget. Flörtar hon tillbaka kan du ju så småningom berätta vid tillfälle att det känns som att det finns något mer än vänskap mellan er. /Kram Melinda
Att få kontakt med andra är bra i alla relationer, diagnosis hur ska man inleda en relation med någon man ännu inte sagt hej?

Mandy, more about 23 år, i Göteborg ställer frågan:

”Hej, det finns en kille i min skola jag gillar han och vill verkligen prata med honom, men jag vet inte hur??? Måste säga att jag går på högskolan så jag tror det är lite svårt att bara gå fram säga ”Hej”.”

Victor Dahl

Victor Dahl

Victor Dahl svarar:
Hej Mandy, det här kan man nog kalladen ”typiska” situationen då tjejen gillar killen men han fattar det bara inte! När jag läste det du skrivit kom jag att tänka på en artikel jag läste ur tidningen ”Redpages” i maj(-08) som var Väldigt, Väldigt bra och handlade om just det här. Artikelt hette ungefär ”..och så får du din flört att smälta för dig” och handlade om små saker som man ser och gör omedvetet: Kropps språket.

1. Det första knepet är att ta ögonkontakt, det finns inget som avslöjar så mycket som ögonen!
Se dock till att inte fån-stirra, du vill ju locka honom till dig och inte avskräcka honom.

2. Det andra är att le, när du ler kommer han se att du är en glad person, glada personer är mycket attraktivare än mindre glada. Bonus: Alla har ju hört ”ett gott skratt förlänger livet” men kanske inte att bara ett léende gör en hel del med. När man ler så frigör kroppen massa hormoner som gör dig självsäker och lycklig, även om du igentligen känner dig lite nere.

3. Fokusering: se till att lyssna när han pratar. Låt honom veta att du bryr dig!

4. Man kan också göra en så enkel grej som att fixa till sig, leka lite lätt med håret, ta en snabb titt i spegeln, detta ger en också tid att faktiskt se till att man ser så bra ut som möjligt!

5. Några små saker är att se till att hålla öppen hållning och inte hålla armarna i kors då det ger intrycket ”Ush, ta mig här ifrån!”. ”Viljan att vara nära”, om du lutar dig lite osynligt mot honom när han är nära dig så ger även det signaler.

Viktigt: Det sista och viktigaste sakerna är att man inte ska överdriva någonting, och att man ska komma ihåg att ingenting slappnar av folk så mycket som skratt och leenden.

Testa nu att kombinera dessa saker nästa gång du ser honom så ska du se att han upptäcker dig på nolltid! /Victor Dahl

”Hur ska jag ta kontakt?”
När man träffar någon som man blir nyfiken på och det visar sig att fler är intresserade av samma person, mind hur går man tillväga då för att finna lyckan samtidigt som man behåller sin vän?

Nettan, this web 40 år, i Örebro ställer frågan:

”Jag har blivit intresserad av en kille som brukar fika på mitt jobb, alltså vi har ett café där som vem som helst kan gå och fika. Vi har pratas vid har till och med suttit själv några gånger med han och vi har små pratat om ditt och datt. Vi gillar samma hockeylag och det är ju bra, på fiket kan man läsa länets tidning och nu har det blivit så att antingen går jag till hans bord och lånar tidningen eller han till mitt bord.

Det värsta nu är att min kompis är intresserad av honom fast hon har en kille. Hon vet inte att jag är intresserad, hon tror inte han skulle välja en sån tjej som mig. Jag tror inget jag försöker bara bli vän med honom. Jag vet inte hur jag ska gå vidare nu med detta. Min fråga är: ska jag presentera mig för honom, han vet inte vad jag heter. Fast jag vet vad han heter och bor det har jag tagit reda på. Hur ska jag göra?”

Melinda

Melinda

Melinda svarar:
”Hej Nettan!
Jag tycker gott och väl att du kan presentera dig för killen. Och din väninna, hon borde tänka på att man inte kan äta kakan och fortfarande ha den kvar. Vem är hon att döma vem killen ni båda blivit intresserade av kan bli intresserad av, förresten? Det kan ju bara han veta. Och att presentera dig för honom kan vara ett steg i att ta reda på saken. Kanske kan ni lära känna varandra bättre då, och se hur det hela utvecklas. Lycka till!”

Emelie Eliasson

Emelie Eliasson

Emelie svarar:

Hej Nettan!
Det första jag vill att du ska förstå är att din vän inte är någon riktig vän ifall hon påstår att han inte skulle vilja ha en tjej som dig. Egentligen kan jag inte säga att jag vet vem du är, har bara ditt namn och bostadsort, men ärligt talat så tror jag att du är en fin människa som förtjänar kärlek. Och jag tycker verkligen att du ska presentera dig för honom.

Jag kan tycka att det verkar lite underligt att du inte har gjort det när du har pratat med honom några gånger, och tycker därför att du ska göra det. Go girl!  Presentationer är alltid ett steg framåt, och jag hoppas att det löser sig. Du ska egentligen inte bry dig om den där vännen som redan har kille och som uppenbarligen inte är någon  riktig vän på grund av det hon sa, kör ditt eget race och lycka till! Kramar /Emelie
Seglarhotellet i Sandhamn

Kärleksfull helg i Stockholms skärgård
Stockholm är känt för ett rikt kultur- och nöjesliv och dess genuint vackra miljö kombinerat med storstadsliv. Att finna en vacker sandstrand i huvudstadens närområde, link är något som gör Stockholm unikt! Sandhamn ligger i Stockholms skärgård och hit kommer du väldigt behändigt med båt och att uppleva skärgården och den vackra miljö som finns är Spa på seglarhotellet i Sandhamn

något som du är värd. På seglarhotellet i Sandhamn får du uppleva ett par dagar i stillsamhet, ailment antingen ensam eller med någon när och kär. Att äta gott i restaurangen från all världens skärgårdar och njuta av hotellet som har både sviter för bröllopsnatten och dubbelrum för er romantiska weekend varför inte hyra den kärleksfulla havsvillan och få en stund i relaxavdelningen?

Kärleksfull spahelg

Njut av en spaweekend, en kärleksfull fest eller bröllopsfest på Seglarhotellet i Sandhamn – det är din kropp och själ värd!
>>> Boka din skärgårdshelg på Seglarhotellet! <<<
Seglarhotellet i Sandhamn

Kärleksfull helg i Stockholms skärgård
Stockholm är känt för ett rikt kultur- och nöjesliv och dess genuint vackra miljö kombinerat med storstadsliv. Att finna en vacker sandstrand i huvudstadens närområde, healing är något som gör Stockholm unikt! Sandhamn ligger i Stockholms skärgård och hit kommer du väldigt behändigt med båt och att uppleva skärgården och den vackra miljö som finns är något som du är värd.


På seglarhotellet i Sandhamn
får du uppleva ett par dagar i stillsamhet, antingen ensam eller med någon när och kär. Att äta gott i restaurangen från all världens skärgårdar och njuta av hotellet som har både sviter för bröllopsnatten och dubbelrum för er romantiska weekend varför inte hyra den kärleksfulla havsvillan och få en stund i relaxavdelningen?

Spa på seglarhotellet i Sandhamn


Kärleksfull spahelg

Njut av en spaweekend, en kärleksfull fest eller bröllopsfest på Seglarhotellet i Sandhamn – det är din kropp och själ värd!
>>> Boka din skärgårdshelg på www.boxexperience.com! <<<

Ovanstående inlägg publicerades 2011-11-13 klockan 22:11. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter