Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Elisabeth Nilsson tipsar om den klassiska romantiska filmen ”Dirty Dancing”:


Det finns en hel del filmer
att titta på och med alla nya som kommer så är det lätt att glömma de gamla som fortfarande håller. ”Dirty Dancing” är en film från 1987 och fast den är 25 år gammal så är den lika bra idag. Filmen tar oss tillbaka till 1963 där den 17-åriga Frances ”Baby” Houseman tillsammans med sin familj kommer till pensionatet Catskillbergen i New York. Där träffar han dansaren Johnny Castle. Han är något äldre än Baby och framför allt mer erfaren av allt som livet kan ge.


Han tar med sig Baby
till högre rytmer och lär henne att dansa. Inte bara dans utan sensuell dans med rörande höfter och långa blickar in i varandras ögon. Johnny får inte lov att inleda något förhållande med gästerna så när han och Baby börjar träffas så är han ute på hal is. Baby med som inte får lov att dejta denna unga man.

Elisabeth Nilsson

Elisabeth Nilsson


Det händer lite av varje
i denna film och alla har det med kärlek att göra i stort sett. Det är en underbar film som man bara inte får lov att missa. Patrick Swayze spelar Johnny och Jennifer Grey spelar Baby. Ett otroligt vackert par som gör en dundersuccé. Den må vara 25 år gammal men än dansar denna film rakt in i hjärtat på oss tittare.

Detta blir den sista recensionen innan jag tar julledighet, så jag önskar er alla en riktig God Jul!

 

//Elisabeth Nilsson, fristående filmkrönikör

 

Tips: Beställ ”Dirty Dancing” på www.cdon.com!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2012-12-23 klockan 06:54. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter