Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Good luck Chuck

Good luck Chuck

Handling: När du brukar säga lite skämtsamt att du har otur i kärlek så är detta tvärtom ett faktum För stackars Charlie. Ända sedan en händelse i förpuberteten har Charlie bara varit en sorts hållplats för tjejer som söker Mr Right. Men Charlie hinner växa upp och bli tandläkare samt ha en rad korta förhållanden innan han inser vad som egentligen händer.

Han och kompisen plastikkirurgen Stuart blir inbjudna av Charlies fd flickvän  på bröllop. Hennes bröllop. Väl framme så ser Charlie hur flera av hans ex snabbt hittat någon annan kille som de verkar upp över öronen förälskade i. Men på bröllopsfesten sticker en tjej ut från mängden – den pingvin-intresserade Cam. Från första hälsningen märks det hur otroligt klumpig Cam är. Upprepade gånger blir hon generad då hon genom sina felsteg bokstavligt talat skadar både sig själv och sin omgivning. Men Charlie tycker att det är gulligt.

Han vill dejta Cam men hon vågar inte riktigt tacka ja. Under tiden som Charlie börja tycka mer och mer om Cam så läcker hans lilla hemlighet ut på internet. Någon dag senare har han en kö till sin tandvårdspraktik som enbart består av attraktiva, unga, villiga tjejer. Stuart, som tycker detta är en ny sorts välgörenhetsarbete, uppmuntrar Charlie att leda vägen för dessa tjejer så att den nästa killen de dejtar slutligen föreslår giftermål. Men efter x antal snabbisar i sänghalmen med dessa tjejer så tröttnar Charlie. Dock har Cam redan fått veta vad han håller på med. Charlie gör allt för att bryta förbannelsen genom att söka efter hon som gav honom den. Han tar på sig en egen tillverkad ring och visar upp i receptionen och vägrar helt enkelt ha sex med dem.

För sex utan kärlek är inget han värderar längre. Han vill förändra situationen. Ändå blir det svårare än han tror att få vackra men annorlunda Cam på fall. Snart reser hon och Charlie följer efter då han inte vill förlora henne. Hon är den personen som fattas i hans liv och som han inte kan leva utan.

Filmen utspelar sig i USA i ett medelklass-samhälle med karaktärer som är frigjorda och utåtriktade. Budskapet i filmen vill motsäga Murphys lag som Cam hintar om i filmen. Allt som kan gå fel, kommer att gå fel. Filmens form är sådan att språket är delvis grovt, delvis sött. Precis som grovt salt och fint pudersocker. Scenerna går in i varandra och tidsföljden är kronologisk.

Personligt omdöme:
Jag tycker detta är en bra film. Den får mig att skratta och le. Filmen talar om att man ska aldrig ge upp trots att det finns liten sannolikhet att man lyckas. Jag känner mig lite grann som en kär tonåring när jag ser den. Var tvungen att se om den 3 ggr för den var så gullig. Den är perfekt för en myskväll som behöver lite skratt =)

Vi tipsar:
>>> Beställ ”Good luck chuck”! <<<

Denise Rydholm

Denise Rydholm

Filmkrönikör: Denise Rydholm

Ovanstående inlägg publicerades 2011-09-04 klockan 13:36. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter