Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Imagine me and you

Imagine me and you

Handling: Rachel ska gifta sig med Hector, som hon känt större delen av sitt liv och kommit att uppskatta som sin bäste vän. På bröllopsmottagningen närvarar dock Lucy, floristen, som arrangerat blommorna. Vid bröllopsfestens bål, som råkar innehålla Rachels vigselring, påbörjar de en relation. Lucy fiskar snällt upp ringen och Rachel kan pusta ut. Efteråt håller hon ett ömsint tal istället för Hector, då han på grund av nervositet inte förmår uttala de väl uttänkta orden han övat på långt innan. Under tiden går Lucy hem.

Men Rachel har inte glömt Lucy. Nästa dag bjuder Rachel in henne på middag som tack för de vackra blomster-arrangemangen. Så när middagen tar plats kommer Lucy med ett fång liljor just för att de är Rachels favoritblommor. Sen vid ett litet samtal med Hector avslöjar Lucy för honom att hon är gay. Planerna att tussa ihop henne med Hectors kompis Coop går om intet. Men det förstår inte Coop. En pinsam situation uppstår i affären då Rachel och hector träffar Lucy och en av hennes väninnor när de faktiskt pratar om just Lucy. Vännen blir nyfiken på det triangeldrama som pågår och gör det värre.

Efter hand kommer Lucy att ändra lite på hur Rachel ser saker och ting. En viss osäkerhet hänger i luften när de är med varandra. Fastän människor är omkring dem tycks de försvinna in i sin egen lilla bubbla. Hector börjar känna att det är något Rachel döljer. För de är ju inte bara ett par. De är vänner med. Han föser ihop de två på ett försök för en kväll medan han umgås med sina jobbarkompisar. Så de går på fotbollsmatch och närmar sig varandra ännu mer. Banden mellan dem blir allt starkare. Rachel börjar fråga sina väninnor om de provat på en homosexuell flört för att känna av om det är normala tankar och känslor hon själv har. Den feedback hon får ger henne ändå inte det självförtroende hon önskat sig. Desperat försöker Rachel förneka sina känslor för Lucy och tror att om hon kryddar upp sitt privatliv med Hector så kanske de bara försvinner. Men detta försök blir inte lyckat utan snarare en flopp då det ironiskt nog förstörs av två homosexuella killar. Någonstans mitt i sin förvirring tar Rachel saken i sina egna händer och sätter sina känslor för Lucy i verket. Även här blir hon avbruten.

Fast denna gången av hennes egen make. Han går in i blomsteraffären för att köpa blommor till Rachel. Han vet inte att hon är där. Så han frågar Lucy om hon vet varför Lucy betett sig så hemlighetsfullt på sistone. Men får inget svar där. Rachel får dåligt samvete och flyr. Ändå uppfylls hennes dagar med många tankar kring Lucy. Båda två blir deppiga på varsitt håll. Rachel står inte ut och berättar sanningen för Hector. Men säger inte vem hon känner så starkt för. Fast det räknar Hector ut själv och ringer sin vän Coop, som i sin tur konfronterar Lucy redan nästa morgon. På Rachels födelsedag får Hector ett sammanbrott och försöker hantera det på det sätt som gör honom till det han alltid varit, Rachels närmaste vän. Så hon återvänder till Lucy och det som förut kändes så hopplöst blir plötsligt så självklart och naturligt. Det finns en själsfrände för var och en. Man kan bara inte välja i vilken form denna frände dyker upp i.

Personligt omdöme:
Jag tycker filmen är vacker och försiktig. Den närmar sig ett ämne som än i dagens läge är mycket omdiskuterat. Homosexuell kärlek. I denna film känner du insikt om att det inte går att välja vem du älskar. Huvudsaken är den att du älskar. Den kärleken kommer även när du minst anar det och när du förmodligen gett upp nog för att nöja dig med det näst bästa. Riktig kärlek är varm och förlåtande men framför allt förstående. En film jag rekommenderar för unga tjejer med lite frågor kring detta ämne.

Denise Rydholm

Denise Rydholm

Filmkrönikör: Denise Rydholm

Ovanstående inlägg publicerades 2011-09-04 klockan 14:12. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter