Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Just like heavenHandling: Läkaren Elizabeth har precis fått det hon velat i många år. En fast tjänst på sjukhuset i San Francisco. Men detta beror på alldeles för mycket övertid och att andra viktiga element i hennes liv blivit försummade. Tragiskt nog så råkar hon ut för en olycka innan lyckan upplevs.

David, som desperat söker efter en möblerad lägenhet, fastnar för just den lya som Elizabeth en gång bott i. Det han inte räknar med är att Elizabeths förvirrade ande fortfarande bor kvar och vägrar inse vad som faktiskt hänt. Hon försöker få David till att flytta ut men det lyckas inte. Ganska snart förstår David att det verkligen är en ande och ingen konstig dröm. David försöker driva ut Elizabeth från lägenheten genom olika sorters exorcism men inget fungerar. Så han går iväg till en bokhandel där de säljer böcker om ockulta och metafysiska ting och därigenom träffar han ett medium.

Med en famn full av böcker går han tillbaks till lägenheten. Böckerna hjälper inte. Så han provocerar fram henne och de blir ordenligt presenterade. Han ifrågasätter hennes situation och vardag, syfte, rättigheter. Med all kraft hon kan uppbåda försöker Elizabeth få David att flytta. Han blir enbart irriterad och hyr istället olika exorcister. Men de är bluff. Så en kväll tar hen med sig killen från bokhandeln och han känner Elizabeths närvaro liksom hennes vilja. Killen upptäcker också att David bär på en stor sorg. När Elizabeth får höra om det så börjar hon bry sig om Davids väl och ve som tar till uttryck på lite olika knasiga sätt.

Han blir arg på henne då hon hindrar honom från att fortsätta med en del onyttiga vanor.Till slut förstår han ändå varför just han och endast han kan se henne och varför hon finns där för honom. Från att va ovänner blir de slutligen vänner. Han ger sig på att finna svaret till gåtan om vem Elizabeth var och varför hennes ande är kvar. David inleder då en serie förhör med grannarna och får en och annan ledtråd. Men när de går in på en krog så råkar en man få problem med andningen. Instinktivt ger Elizabeth David direktioner om hur han ska rädda mannens liv. Då förstår de att Elizabeth en gång varit läkare. Nästa stopp blir givetvis sjukhuset. När de kommer till sjukhuset ljuger han om deras relation. Påstår för den tveksamma personalen att han faktiskt var hennes pojkvän. Hon börjar komma ihåg vad som hänt henne. Efter en liten stund leds David in i ett rum där Elizabeths kropp ligger som ett kolli i en respirator. Hjärnaktiviteten sjunker och det ser inte bra ut. Ändå vill inte hennes ande och kropp gå ihop.

Elizabeth kan dock känna vad som händer med kroppen. den ende som kommer och hälsar på kroppen på sjukhuset är Elizabeths syster Abby och dennes döttrar. Läkaren som tar hand om kroppen vill få Abby att skriva på papper så en tillåtelse om att dra ur kontakten till respiratorn kan upprättas. Elizabeth blir förtvivlad och återvänder till David och lägenheten. Där ber hon om hans hjälp att förhindra Abby från att skriva på. På vägen hit har hon upptäckt många saker och personer som hon skulle vilja mer tid och tanke åt om hon vore i livet. En del förhinder uppstår och Elizabeth börjar tappa hoppet. Ingen vill tro på att David kan se Elizabeth. Men de ger inte upp och försöker ända in i de sista minutrarna. Tack vare en absurd idé och en omoralisk vän tror de att de kan rädda situationen.

Personligt omdöme:
Den här filmen är om ett tragiskt livsöde som förtjänar en andra chans för en helomvändning. Kan inte låta bli att tänka på ditt eget liv och vad det går ut på. Det finns ett budskap i filmen som är viktigt. Lev livet här och nu! Du vet inte om det är över imorgon! Denna film passar bra i goda väninnors lag. Särskilt om det är en äldre barndomsvänskap som kanske försummats men återupptagits och ni träffas för att återuppta något som var förlorat ( trodde ni ).

Vi tipsar:
>>> Beställ ”Just like heaven”! <<<

Denise Rydholm
Filmkrönikör:
Denise Rydholm, som recenserar filmen ”Just like heaven”, som regisserats av Mark Waters!

Ovanstående inlägg publicerades 2011-09-10 klockan 11:09. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter