Tur i kärlek och spel?
Med Sveriges nyaste casinon kan du få tur i både kärlek och spel!

Med freespin kan du testa att spela för nöjes skull.

» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Krama Mig ställer frågor till dig som besöker www.KramaMig.nu och här presenteras svar på tal.  Du hittar aktuell fråga till höger under ”Ge svar på tal”.

  • Ska du kramas på Internationella Kramdagen?
  • Ja 81 %
  • Nej 19 %
  • Frågan ställd mellan perioden 16 – 21 januari 2012
  • Anser du att du lever i en sund relation?
  • Ja 83 %
  • Nej 17 %
  • Frågan ställd mellan perioden 22 – 31 januari 2012

Vad kostar kärleken i pengar?Kärlek är ovärderligt och kan inte mätas i pengar, sägs det… men att kunna uppskatta och räkna ut vad kärleken kostar är något som du ändå kan göra. Här får du lite tankar på vad du lägger ner för kärleken och om det kan vara värt det…

Dejting

Låt oss säga att du först har betalat en medlemsavgift till en dejtingsajt och dejtar någon fem gånger, treatment för att konstatera att det (förhoppningsvis) är din drömprins som du har träffat. Ni går och fikar vid första dejten, gå på bio vid andra dejten, går ut på restaurang och krogen vid tredje och fjärde dejten samt äter en romantisk middag hos dig vid den femte dejten. Det skulle bli en kostnad på totalt 2 100 kronor enligt följande:

Medlemsavgift till dejtingsajt: 200 kr
Fika första dejten: 100 kr
Biobesök andra dejten: 200 kr
Restaurangbesök tredje dejten: 600 kr
Krogbesök fjärde dejten: 600 kr
Middag hemma femte dejten: 400 kr
Totalt: 2100 kr

Förhållande/relation

Ni känner att ni är varandras själsfränder och gå in i fasen, där ni är ihop, gör saker tillsammans och är i en kärleksfull relation. Låt säga att ni gör någon aktivitet eller upplevelse tillsammans under en helg i månaden, jobbar på var sitt håll på vardagarna och är hemma hos varandra resterande helger. Ni är tillsammans under totalt fem år.

Förhållandet och relationen skulle motsvara en kostnad på totalt 66 000 kronor under en femårsperiod för två personer enligt följande:

1 aktivitet/upplevelse per månad á 500 kr: 500 kr /månad
Hemmakväll 3 gånger per månad á 200 kr: 600 kr/månad
Totalt 1 100 kr/månad  (500 kr/månad + 600 kr/månad)
Totalt 13 200 kr/år  (1 100 kr * 12 månader)
Totalt 66 000 kr/fem år (13 200 kr/år * 5 år)

I totalkostnaden inkluderas inte romantisk weekend eller större kostnad för en romantisk upplevelse.  Faktorer som också kan påverka er ”kärleksekonomi” är om ni gifter er, bildar familj och flyttar till ett eget boende som ni själva äger (med lån och omkostnader som tillkommer då), om någon av er väljer att gå ner i arbetstid under barnets uppväxt och hur deltidsarbetet påverkar pensionen med mera. Bland annat finns det undersökningar som tyder på att barn kostar cirka en miljon kronor från det att barnet föds fram till dess barnet blir myndigt vid 18 års ålder.

Tips på artiklar:
”Passionerad kärlek räcker i två år”
”Lyckomyt 1: Du måste ha en partner för att vara lycklig”
”Parrelation ger högre pension – men bara för män”
(en PDF-fil från Statistiska Centralbyrån)

Skilda vägar/begravning

Ni kommer till ett skede där kärleken inte längre finns kvar eller att ni går åt skilda vägar av någon anledning. Det ”naturliga” är om någon avlider och då blir det begravningskostnader och kostnader kring dödsboet och bouppteckningen. Lever båda när ni går skilda vägar, blir det äktenskapsskillnad och en bodelning och det uppstår kostnader kring detta. Beroende på om ni gör saker i samförstånd eller inte kan kostnaderna bli olika och beroende på vad advokater och jurister tar i arvodering. Har ni köpt bostad får ni förhoppningsvis tillbaks pengarna utan underskott vid en försäljning och underhåll för barn skall inte i sig ingå i vad kärleken kostar, eftersom det är pengar som ska vara avsedda för barnet.

Kärleken har ett pris

Kärlek kostar ett antal tusen kronor – från dejting till dess ni går skilda vägar blir närmare 70 000 kronor och visst kan kärleken vara blind, men kärleken har en prislapp. Vad är din prislapp för kärleken?
Hancock”Hancock” handlar om en utsliten hjälte som vill alla väl men kanske visar det på fel sätt.

Denna hjälte förstör det mesta som är i hans väg och struntar i vad andra tycker. En dag räddar han en man med namnet Ray Embrey. Denna man vill som uppdrag försöka ändra John Hancocks hjältestil så att folk runt omkring respekterar honom som en hjälte och inte som ett fyllo.

Rays fru Mary har samma krafter som Hancock. Filmen visar att hancock och Mary levt i över 3, treatment 000 år.Hancock minns inte detta men hon gör det. På slutet märker man att Hancock och Mary bara kan överleva genom att hålla sig ifrån varandra.

Denna film är riktigt rolig och väl värd att se på. Om din partner tycker om rolig action så är denna filmvärd att se på.

Vi tipsar:
>>> Beställ ”Hancock”! <<<

Jack Lenngren

Jack Lenngren

Filmkrönikör: Jack Lenngren
Har du glömt bort att visa din kärlek i dag med någon kärleksfull, ask romantisk present? Eller vill du bara uppmärksamma din kärlek med någonting annorlunda och speciellt?

Det är det egna som gör er relation minnesvärd – den där kärleksdikten och egengjorda sången som skapar kärleksfulla upplevelser. Varför inte skapa er kväll med något som alla kan göra, utan att planera in flera dagar innan? Se till att se en romantisk film med något gott att dricka eller gör lappar för veckans alla dagar, där du skriver varför du älskar din partner? För det viktiga är ni har varandra både i dag och i morgon!

Låt kärleken spira alla årets dagar – och i år är det också skottår, så du har en extra dag att förgylla romantiken i er relation! Få inspiration på romantiska tips och romantiska presenter, för att skapa en sund relation i vardagen!
Just like heavenHandling: Läkaren Elizabeth har precis fått det hon velat i många år. En fast tjänst på sjukhuset i San Francisco. Men detta beror på alldeles för mycket övertid och att andra viktiga element i hennes liv blivit försummade. Tragiskt nog så råkar hon ut för en olycka innan lyckan upplevs.

David, ask som desperat söker efter en möblerad lägenhet, case fastnar för just den lya som Elizabeth en gång bott i. Det han inte räknar med är att Elizabeths förvirrade ande fortfarande bor kvar och vägrar inse vad som faktiskt hänt. Hon försöker få David till att flytta ut men det lyckas inte. Ganska snart förstår David att det verkligen är en ande och ingen konstig dröm. David försöker driva ut Elizabeth från lägenheten genom olika sorters exorcism men inget fungerar. Så han går iväg till en bokhandel där de säljer böcker om ockulta och metafysiska ting och därigenom träffar han ett medium.

Med en famn full av böcker går han tillbaks till lägenheten. Böckerna hjälper inte. Så han provocerar fram henne och de blir ordenligt presenterade. Han ifrågasätter hennes situation och vardag, drug syfte, rättigheter. Med all kraft hon kan uppbåda försöker Elizabeth få David att flytta. Han blir enbart irriterad och hyr istället olika exorcister. Men de är bluff. Så en kväll tar hen med sig killen från bokhandeln och han känner Elizabeths närvaro liksom hennes vilja. Killen upptäcker också att David bär på en stor sorg. När Elizabeth får höra om det så börjar hon bry sig om Davids väl och ve som tar till uttryck på lite olika knasiga sätt.

Han blir arg på henne då hon hindrar honom från att fortsätta med en del onyttiga vanor.Till slut förstår han ändå varför just han och endast han kan se henne och varför hon finns där för honom. Från att va ovänner blir de slutligen vänner. Han ger sig på att finna svaret till gåtan om vem Elizabeth var och varför hennes ande är kvar. David inleder då en serie förhör med grannarna och får en och annan ledtråd. Men när de går in på en krog så råkar en man få problem med andningen. Instinktivt ger Elizabeth David direktioner om hur han ska rädda mannens liv. Då förstår de att Elizabeth en gång varit läkare. Nästa stopp blir givetvis sjukhuset. När de kommer till sjukhuset ljuger han om deras relation. Påstår för den tveksamma personalen att han faktiskt var hennes pojkvän. Hon börjar komma ihåg vad som hänt henne. Efter en liten stund leds David in i ett rum där Elizabeths kropp ligger som ett kolli i en respirator. Hjärnaktiviteten sjunker och det ser inte bra ut. Ändå vill inte hennes ande och kropp gå ihop.

Elizabeth kan dock känna vad som händer med kroppen. den ende som kommer och hälsar på kroppen på sjukhuset är Elizabeths syster Abby och dennes döttrar. Läkaren som tar hand om kroppen vill få Abby att skriva på papper så en tillåtelse om att dra ur kontakten till respiratorn kan upprättas. Elizabeth blir förtvivlad och återvänder till David och lägenheten. Där ber hon om hans hjälp att förhindra Abby från att skriva på. På vägen hit har hon upptäckt många saker och personer som hon skulle vilja mer tid och tanke åt om hon vore i livet. En del förhinder uppstår och Elizabeth börjar tappa hoppet. Ingen vill tro på att David kan se Elizabeth. Men de ger inte upp och försöker ända in i de sista minutrarna. Tack vare en absurd idé och en omoralisk vän tror de att de kan rädda situationen.

Personligt omdöme:
Den här filmen är om ett tragiskt livsöde som förtjänar en andra chans för en helomvändning. Kan inte låta bli att tänka på ditt eget liv och vad det går ut på. Det finns ett budskap i filmen som är viktigt. Lev livet här och nu! Du vet inte om det är över imorgon! Denna film passar bra i goda väninnors lag. Särskilt om det är en äldre barndomsvänskap som kanske försummats men återupptagits och ni träffas för att återuppta något som var förlorat ( trodde ni ).

Vi tipsar:
>>> Beställ ”Just like heaven”! <<<

Denise Rydholm
Filmkrönikör:
Denise Rydholm, som recenserar filmen ”Just like heaven”, som regisserats av Mark Waters!
Just like heavenHandling: Läkaren Elizabeth har precis fått det hon velat i många år. En fast tjänst på sjukhuset i San Francisco. Men detta beror på alldeles för mycket övertid och att andra viktiga element i hennes liv blivit försummade. Tragiskt nog så råkar hon ut för en olycka innan lyckan upplevs.

David, page som desperat söker efter en möblerad lägenhet, more about fastnar för just den lya som Elizabeth en gång bott i. Det han inte räknar med är att Elizabeths förvirrade ande fortfarande bor kvar och vägrar inse vad som faktiskt hänt. Hon försöker få David till att flytta ut men det lyckas inte. Ganska snart förstår David att det verkligen är en ande och ingen konstig dröm. David försöker driva ut Elizabeth från lägenheten genom olika sorters exorcism men inget fungerar. Så han går iväg till en bokhandel där de säljer böcker om ockulta och metafysiska ting och därigenom träffar han ett medium.

Med en famn full av böcker går han tillbaks till lägenheten. Böckerna hjälper inte. Så han provocerar fram henne och de blir ordenligt presenterade. Han ifrågasätter hennes situation och vardag, syfte, rättigheter. Med all kraft hon kan uppbåda försöker Elizabeth få David att flytta. Han blir enbart irriterad och hyr istället olika exorcister. Men de är bluff. Så en kväll tar hen med sig killen från bokhandeln och han känner Elizabeths närvaro liksom hennes vilja. Killen upptäcker också att David bär på en stor sorg. När Elizabeth får höra om det så börjar hon bry sig om Davids väl och ve som tar till uttryck på lite olika knasiga sätt.

Han blir arg på henne då hon hindrar honom från att fortsätta med en del onyttiga vanor.Till slut förstår han ändå varför just han och endast han kan se henne och varför hon finns där för honom. Från att va ovänner blir de slutligen vänner. Han ger sig på att finna svaret till gåtan om vem Elizabeth var och varför hennes ande är kvar. David inleder då en serie förhör med grannarna och får en och annan ledtråd. Men när de går in på en krog så råkar en man få problem med andningen. Instinktivt ger Elizabeth David direktioner om hur han ska rädda mannens liv. Då förstår de att Elizabeth en gång varit läkare. Nästa stopp blir givetvis sjukhuset. När de kommer till sjukhuset ljuger han om deras relation. Påstår för den tveksamma personalen att han faktiskt var hennes pojkvän. Hon börjar komma ihåg vad som hänt henne. Efter en liten stund leds David in i ett rum där Elizabeths kropp ligger som ett kolli i en respirator. Hjärnaktiviteten sjunker och det ser inte bra ut. Ändå vill inte hennes ande och kropp gå ihop.

Elizabeth kan dock känna vad som händer med kroppen. den ende som kommer och hälsar på kroppen på sjukhuset är Elizabeths syster Abby och dennes döttrar. Läkaren som tar hand om kroppen vill få Abby att skriva på papper så en tillåtelse om att dra ur kontakten till respiratorn kan upprättas. Elizabeth blir förtvivlad och återvänder till David och lägenheten. Där ber hon om hans hjälp att förhindra Abby från att skriva på. På vägen hit har hon upptäckt många saker och personer som hon skulle vilja mer tid och tanke åt om hon vore i livet. En del förhinder uppstår och Elizabeth börjar tappa hoppet. Ingen vill tro på att David kan se Elizabeth. Men de ger inte upp och försöker ända in i de sista minutrarna. Tack vare en absurd idé och en omoralisk vän tror de att de kan rädda situationen.

Personligt omdöme:
Den här filmen är om ett tragiskt livsöde som förtjänar en andra chans för en helomvändning. Kan inte låta bli att tänka på ditt eget liv och vad det går ut på. Det finns ett budskap i filmen som är viktigt. Lev livet här och nu! Du vet inte om det är över imorgon! Denna film passar bra i goda väninnors lag. Särskilt om det är en äldre barndomsvänskap som kanske försummats men återupptagits och ni träffas för att återuppta något som var förlorat ( trodde ni ).

Vi tipsar:
>>> Beställ ”Just like heaven”! <<<

Denise Rydholm
Filmkrönikör:
Denise Rydholm, som recenserar filmen ”Just like heaven”, som regisserats av Mark Waters!

Ovanstående inlägg publicerades 2011-09-10 klockan 11:09. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar

Tänkvärt på Twitter