Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Elisabeth Nilsson tipsar om den romantiska filmen ”Livet från den ljusa sidan”:


Denna är en amerikansk långfilm från 1997.
Filmen är skriven av Mark Andrus och James L. Brooks och det är även James l Brooks som har regisserat den. Jag tycker att de har fått ihop en helt underbar film som tar upp liv som många lever men som det inte pratas så mycket om. Filmen handlar om Melvin Udall, en gnällig man som är mycket fördomsfull. Han är en neurotisk författare som bara vill bli lämnad ifred. Han har tvångstankar och kan inte gå var som helst och framför allt så måste han göra vissa saker i ett visst antal innan han så kallat mår bra. Att han är fördomsfull är inte så bra med tanke på att han har en granne som är en homosexuell konstnär. Han driver med honom och när hans grannes hund går i trapphuset så slänger han ner honom i sophuset. Melvin brukar fika på ett speciellt fik. Han sitter alltid vid samma bord och måste bli serverad från samma kvinna. Denna kvinna lever ensam med sin sjuka son och har sin mamma till hjälp. Hon lever ett tufft liv då hon är helt ensamstående med sin sjuka son. Dessa tre människor är så olika varandra som man kan komma men tack vare hunden som blev nerslängd i sophuset så kommer dessa tre karaktärer närmare varandra.


Jack Nicholson
spelar Melvin Udall och han gör det med bravur. Han får verkligen fram karaktärernas personlighet så att man kan tro att Jack är denna man i verkligheten. Jack vann en Oscar för bästa manliga huvudroll i denna film och det är inte så konstigt. Helen Hunt som spelar servitrisen Carol vann en Oscar för bästa skådespelerska. Även hon gjorde en fantastisk roll. När jag såg filmen och såg hur hon hade hår och hållning så påminde hon mig om Meryl Streep. Hade inte Helen Hunt haft den rollen så hade Meryl Streep kunnat göra den. De är lika i sin hållning. Det enda jag hade svårt med när jag såg Helen Hunt i denna roll var hennes hårfärg. Ja jag vet att det är fåfängt men jag är van att se henne i blont hår. Nu hade hon mörkare hår och det var ovant att se henne. Däremot så såg hon lite äldre och sliten ut och det var nog det som var meningen. Att vara ensamstående med ett sjukt barn samt arbeta för att få in pengar så att man kan försörja familjen är inte helt smärtfritt. Greg Kinnear´ spelade karaktären Simon, den homosexuella konstnären. Jag har inte sett honom tidigare i någon film. Inte vad jag vet i alla fall. Han var bra i sin roll och även han var trovärdig. Jag har definitivt inget att klaga på när det gäller dessa skådespelare.


Detta är en humoristisk drama
som tog mitt hjärta med storm. Jag trodde inte att detta var en film för mig, men jag hade fel. Jag älskar Jack Nicholson och Helen Hunt är en underbar skådespelerska. När jag läste vad filmen handlade om så tänkte jag nej direkt. Vad skulle denna film ge mig tänkte jag. Min dotter och jag satte igång den en kväll och jag kände redan från början att detta var en film för mig ändå trots allt. Den har en hel del humor och man blir rörd i vissa scener. Jag tycker att filmskaparna har gjort ett mycket bra jobb. De har fått med det mesta och när filmen var slut så var det första jag sa: Nej, jag vill ju se mer! Ja filmen tog mig med storm. Jag blev helt förälskad i hunden som finns med. Så liten och söt. Detta är en film som jag kommer att se fler gånger. Har du inte sett den tidigare så har du missat något. Man brukar alltid ha något att klaga på när det gäller filmer, men jag har inget att klaga på i denna film. Den är helt underbar och bör ses minst en gång. Jag rekommenderar denna film och den får full pott i betyg av mig. Det vill säga fem stjärnor av fem möjliga.


// Elisabeth Nilsson, fristående filmkrönikör


Tips:

Beställ ”Livet från den ljusa sidan” på www.cdon.com!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Ovanstående inlägg publicerades 2013-04-12 klockan 08:00. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter