Flygvaruhuset


» Krama någon i dag och vårda dina relationer! «


Mamma MiaHandling: Filmen handlar om Sophie, som snart ska gifta sig. Hon försöker hitta sin pappa i lagom tid till sitt bröllop då det är regel att brudens far ska lämna över henne. Tyvärr är det bara ett problem som kommer ivägen. Sophie vet inte vem hennes biologiske far är. Men i mamma Donnas gamla dagbok hittar Sophie ledtrådar. Endast en av 3 gamla pojkvänner till Donna kan vara Sophies far. I sin desperation och komplex kring den egna identiteten bjuder hon in de tre hon misstänker. Snart kommer Bill, Sam och Harry bort till den grekiska lilla idyllen, som Sophie och Donna lever i. På vägen dit träffar de varandra av ett missöde med transporten som de snabbt och smidigt löser tillsammans.

Medan Donna dricker vin med sina väninnor smyger Sophie in de tre fd pojkvännerna, under allmän förvirring, in i getstallet. Men hemligheten varar inte länge då Donna trillar in hos dem. Hon blir upprörd för nu inser hon att hon är tvungen att ta reda på vem som är pappan. Donna som vanligtvis är gammalmodig, arbetande och beskyddande förvandlas mentalt till en tonåring här och där i filmen. Det blir en del återblickar och mycket sjungande, dock i lagom smak. Under möhippan och svensexan inser pojkvännerna varför de blivit inbjudna till Sophies bröllop. Förvirringen ökar. Ambivalenta känslor uppstår mellan Donna och hennes tre fd pojkvänner. Sophie, som är en ganska naiv men nyfiket sockersöt tjej, klär ändå på sig sin bröllopsklänning. Fastän hon fortfarande inte vet vem som ska lämna över henne så hoppas hon på det bästa och ger äran att ”överlämna bruden” till sin mor.

På vägen till kyrkan möter Donna Sam. Just i det tillfället är hon stark i sin svaghet och blottar den sorgsna uppgivenhet som hon försökt ignorera under årens lopp. Under vigseln sträcker alla de 3 pojkvännerna ut handen och vill axla ansvaret för Sophies välmående. Plötsligt inser de hur lätt missförstånd kan ske och hur svårt livet kan vara. Men det är bara att gilla läget och låta det gå. Allt som spelar roll är att de kan göra något åt situationen nu.

Personligt omdöme:
Jag trodde först inte att jag skulle tycka om filmen då jag inte är så glad för musikaler. Men sakta ändrade jag mig och den värmde om hjärtat. Den är gullig och ungdomlig i sitt språk. Samt väcker den känslor då det handlar om nygammal kärlek och relationen mellan en ensam mor och hennes dotter. Jag tycker den skulle passa bra en kväll just då du ska träffa en nygammal kärlek. Kanske då du ska träffa din första ”crush” igen.

Vi tipsar:
>>> Beställ ”Mamma Mia”! <<<

Denise Rydholm
Filmkrönikör: Denise Rydholm, som recenserar filmen ”Mamma Mia”, som regisserats av Phyllida Lloyd!

Ovanstående inlägg publicerades 2011-09-10 klockan 14:42. Visste du att med positiva förebilder blir världen lite bättre med små, enkla medel?

Presentkorttorget
Dagens grattis
.
Krama Mig tipsar
Tips
Visste du att Krama Mig har över 500 kärleksdikter på svenska och engelska? Hitta din favorit till att ge till din partner och vän!
Bra för alla relationer
  • När du ska ha födelsedagsfest, bröllop eller annat jubileum finns kärleksfulla standupkomiker som bidrar med glädje!

Krama Mig tipsar
Tänkvärt på Twitter